اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  اندیشه

همنوا با ذاکران و پیرغلامان حسینی/۲

راز تأثیر مداحی به روایت ذاکر افغانستانی/40 بار کربلا رفتم

علی‌اصغر حکیمی مداحی از کشور افغانستان که تا کنون 40 بار به کربلا رفته است، درباره ویژگی مداح می‌گوید: اگر اخلاص به قلب مداح رسوخ کرده باشد، خود به خود در جوانان اثر می‌گذارد.

راز تأثیر مداحی به روایت ذاکر افغانستانی/40 بار کربلا رفتم

ویژه‌نامه محرم خبرگزاری فارس: ماه محرم با سوگواری و عزا از 1400 سال پیش تاکنون عجین شده است و بعد از واقعه مصیبت عاشورا مداحان و ذاکران اهل بیت(ع) تلاش خود را به کار بسته‌اند تا پیام ثارالله را نسل به نسل منتقل کنند. برپایی یازدهمین همایش پیرغلامان حسینی در استان گلستان فرصتی را فراهم آورد که از نزدیک پای سخن این ذاکران سینه‌سوخته بنشینیم و از زبان آن‌ها علت این عشق خروشان به سید و سالار شهیدان را جویا شویم.

آنچه در ادامه می‌آید،‌ ماحصل گفت‌وگوی خبرنگار فارس با مداح و ذاکر اهل‌بیت(ع) کشور افغانستان به نام علی‌اصغر حکیمی است که در میان صحبت‌هایش از عاشورای سال 90 کابل می‌گوید:

 

 

*خودتان را معرفی کنید و از کدام کشور در این همایش شرکت دارید؟

- علی اصغر حکیمی، از کشور افغانستان.

*اسمتان علی اصغر است، روضه علی اصغر(ع) را هم خواندید؟!

-بله! خیلی زیاد خواندم، البته اگر خدا قبول کند!

*از چند سالگی مداحی می‌کنید؟

-از 7 سالگی شروع کردم.

*شیوه مداحی در افغانستان چگونه است، چه سبک‌هایی را ارائه می‌دهید یا از چه ابیاتی استفاده می‌کنید؟

-در افغانستان به این شکل که مداحی کلاسیک و استادی هم باشد، ‌از این مسائل نیست، بلکه به صورت خودجوش برخی افراد مداح می‌شوند، در بعدازظهر روزهای جمعه در کابل مراسم‌های سخنرانی برگزار می‌شود و در آنجا کودکان به نوحه‌سرایی می‌پردازند و به خصوص روضه علی اصغر(ع) می‌خوانند، همچنین در روزهای جمعه در مراسم مقتل‌خوانی انجام می‌شود.

البته مداحی با مقتل‌خوانی تفاوت دارد، با این وجود سبک‌های وطنی در افغانستان است و مردم به زبان محلی مقتل‌خوانی دارند و اشعاری را مرثیه‌خوانی می‌‌کنند، البته مراسم عزاداری افغانستانی‌ها نسبت به کشورهای دیگر متفاوت است، آن‌ها مراسم سینه‌زنی خاصی دارند و در روز هفتم ماه محرم علم‌کشی دارند.

همچنین در مناطق مختلف و عمومی شهر جوانان جمع می‌شوند و به زنجیرزنی می‌پردازند، همچنین در روز عاشورا در مسجد زیارت منسوب به حضرت ابوالفضل(ع) مراد خانی کابل مراسم عزاداری برگزار می‌کنند که یک این مکان در یک عاشورا رنگ خون به خود گرفت و‌ 70 نفر از هموطنان ما به شهادت رسیدند که نکته جالب اینجاست که انتشار عکسی از این انفجار-دختری سبزپوش در میان کشته‌شدگان-  توانست اوج مظلومیت این واقعه را به تصویر بکشد.

 

 

*چه زمانی این اتفاق رخ داد؟

-عاشورای سال 90 رأس ساعت 12 ظهر در کابل افغانستان.

*کسی که می‌خواهد مداحی کند، برای اینکه کلامش میان جوانان تأثیرگذار باشد، باید چه ویژگی‌ داشته باشد؟

-اگر اخلاص به قلب او رسوخ کرده باشد، خود به خود در جوانان اثر می‌گذارد، بلکه مردمی که در مداحی او حضور دارند را تغییر می‌دهد،‌ البته این را اضافه کنم که جوانان افغانستانی جلسات شب‌های جمعه آن‌ها ترک نمی‌شود.

*فرزند هم دارید؟

- دو پسر و دو دختر دارم.

*از فرزندان شما کسی هم مداح شده است؟

-بر عکس پسرانم، دخترانم به مداحی علاقه دارند و در ایام عاشورا در جلسات بانوان، مداحی می‌کنند.

*کربلا هم رفتید؟

-بله، 40 بار

*تفاوت بار آخری که به کربلا رفتید با بار نخست،‌ چگونه بوده است؟

-عشق به امام حسین(ع) بیشتر از قبل شده است.

*چه توصیه‌ای برای جوانان و کسانی که صدای شما را می‌شنوند،‌ دارید؟

-آرزو دارم همه جوان‌ها در این راه هدایت شوند و عشق به اهل بیت(ع) و امام حسین(ع) در کردار آن‌ها موج بزند، زیرا اگر این عشق در دلشان جای بگیرد، از همه مشکلات و آسیب‌ها ایمن خواهند بود، همان گونه که پیامبر(ص) فرمود: «ان الحسین مصباح الهدی وسفینة النجاة»، حسین چراغ هدایت و کشتی نجات است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول