اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تربت‌ حیدریه خبر داد

برداشت 35 تن زعفران خشک در شهرستان تربت حیدریه

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تربت‌ حیدریه از برداشت 35 تن زعفران خشک از 7 هزار و 500 هکتار مزارع زعفران این شهرستان در سال گذشته خبر داد.

برداشت 35 تن زعفران خشک در شهرستان تربت حیدریه

سعادت علی‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تربت‌ حیدریه اظهار کرد: محصول ویژه و استراتژیک زعفران در خراسان رضوی با سطح زیر کشت 61 هزار و 775 هکتار بالغ بر 95 درصد سطح زیرکشت این محصول را در کشور به خود اختصاص داده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تربت‌ حیدریه ادامه داد: سطح زیر کشت زعفران در این شهرستان بیش از 7 هزار هکتار است و پیش‌بینی می‌شود حدود 15 تن زعفران از سطح مزارع تربت‌ حیدریه برداشت شود.

وی در ادامه زراعت زعفران را یکی از مهم‌ترین منابع اشتغال و درآمدی تربت حیدریه عنوان کرد و افزود: 15 هزار و 200 خانوار تربتی به طور مستقیم در امر کاشت و برداشت زعفران اشتغال داشته و انحصار تولید کیفی محصول مرغوب زعفران دنیا را در اختیار دارند.

علی‌نیا تصریح کرد: طرح مزارع آرمانی در قالب طرح جامع زعفران است که در آن مزارع بازسازی و پیازها غربال می‌شوند و پیازهایی با مشخصات خاص کشت خواهد شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تربت حیدریه گفت: قاچاق پیاز زعفران این محصول را با خطر مواجه ساخته است و موجب می‌شود در چند سال آینده با کاهش تولید زعفران روبه‌رو شویم.

وی اضافه کرد: پیاز زعفران باید دارای شناسنامه باشد و با هماهنگی اداره از شهرستان خارج گردد و خرید و فروش آن باید از طریق یک تشکل تعریف شده انجام شود.

علی‌نیا گفت: منطقه جنوب خراسان رضوی شامل شهرستان مه‌ولات، رشتخوار، زاوه و تربت حیدریه با تولید 60 تن زعفران خشک در سال مقام اول تولید این محصول را در کشور دارد.

وی افزود: در راستای اجرای طرح بهبود کیفیت محصول زعفران سهمیه استانی 6 کارگاه بوده که برای تسریع در روند ترویج آن راه‌اندازی 15 کارگاه در نقاط مختلف شهرستان پیش‌بینی شده است.

این مسئول افزود: هدف از اجرای این طرح که با همکاری سازمان جهاد کشاورزی و شورای ملی زعفران صورت گرفته ارتقای نحوه فرآوری بهداشتی در کمترین زمان ممکن بعد از برداشت گل است.

علی‌نیا تاکید کرد: این روش کار موجب تولید محصولی در حد استاندارد شده و صادرات آن با ارزشی بین 300 تا 500 هزار تومان بیشتر از نرخ محصول مشابه در بازار قیمت‌گذاری می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تربت حیدریه مشکلات تولید زعفران را نبود توسعه همزمان شرکت‌های بین‌المللی بسته‌بندی و فرآوری این محصول مطابق با استانداردهای صادرات، اجرا نشدن نرخ تضمینی با توجه به شرایط  قیمت که باعث سودجویی بیشتر دلالان می‌شود، عدم تکمیل و بهره‌برداری کارآمد از پژوهشکده زعفران و ... عنوان کرد.

علی‌نیا ادامه داد: قیمت پیاز زعفران در سال گذشته 7 تا 9 هزار ریال بوده و در اوایل تابستان سال جاری 15 تا 16 هزار ریال خرید و فروش شده است.

وی گفت: در 7 هزار هکتار مزارع، زعفران کاشته شده و در هر هکتار چهار کیلوگرم گل خشک نیز برداشت می‌شود.

علی‌نیا در پایان گفت: 35 تن زعفران خشک در سال گذشته از 7 هزار و 500 هکتار برداشت شده است.

انتهای پیام/2202/ز40/چ3000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول