اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

‌مشاور صنایع شیر ایران هشدار داد

افزایش تب مالت به دلیل استفاده از شیر فله‌ای و خام

مشاور صنایع شیر ایران در تبریز با انتقاد از بخشنامه جدید سازمان دامپزشکی مبنی بر دادن مجوز به عرضه‌کنندگان شیر خام بسته‌بندی نشده گفت: این بخشنامه بدون در نظر گرفتن فضای سلامت جامعه صادر شده است.‌

افزایش تب مالت به دلیل استفاده از شیر فله‌ای و خام

 به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، حسین چمنی بعد از ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: در سال‌های اخیر با تلاش دامداری‌ها و صنایع شیر کشور رقم تب مالت از 80 تا 90 هزار در سال به 12 هزار نفر کاهش یافته بود که متاسفانه رقم این بیماری در یک سال گذشته مجددا با رشد حدودا 3 هزار رقمی روبه‌رو شده است.

وی این افزایش را ناشی از اثرات استفاده از شیر خام و بدون فرآوری شده دانست و افزود: عرضه شیره فله‌ای نه از جنبه اقتصادی مقرون به صرفه است و نه از لحاظ بهداشتی به طوری که کوچک‌ترین اقدامی که خانواده‌ها در استفاده از شیر‌قله‌ای انجام می‌دهند جوشاندن شیر خام برای استفاده است که در این عمل با توجه به یک‌سان نبودن حرارت و عدم برخورداری از حرارت صنعتی و یکسان برای تمام اجزا شیر نزدیک به 30 درصد ارزش غذایی این محصول از بین می‌رود.

چمنی نسبت به جذب میکروب مالت از طریق پوست هشدار داد و گفت: اگر همراه با شیر خام این میکروب وارد خانواده‌ها شود به‌راحتی قابل اشاعه خواهد بود.

این فعال عرصه صنایع شیر کشور از آنتی بیوتیک‌های موجود در شیر خام نیز به عنوان خطری دیگر نام برد و گفت: با توجه به اینکه دوز آنتی بیوتیک‌های مصرفی در حیوانات بسیار بالاتر از دوزهای انسانی است و به تبع این آنتی بیوتیک‌ها وارد شیر نیز می‌شود می‌تواند خود آنتی بیوتیک در وهله اول برای سلامت مصرف کننده تاثیر‌گذار باشد که اظهار می‌شود با جوشاندن شیر می توان از اثرات آن پیشگیری کرد که در صورت تولید سم توسط این آنتی‌بیوتیک‌ها هیچ روش عادی نمی‌تواند از بین برنده این سم باشد و با مصرف شیر این سم وارد سیستم بدنی مصرف کننده شده و سلامت انسان را با خطرات جدی مواجه خواهد کرد.

وی تاکید کرد: بین 10 تا 14 مورد آزمایش متفاوت در بدو ورود شیرهای خام به کارخانه‌های صنایع شیر انجام می‌شود تا در وهله اول سلامت مردم به خطر نیفتد و در گزینه‌های بعدی اقتصاد صنایع شیر متضرر نشود که این آزمایشات هرگونه مشکلات شیرهای تولید را تشخیص و از ورود آنها به چرخه جلوگیری می‌کند در حالی که در شیرهای فله‌ای و خام به هیچ عنوان این مسائل رعایت نمی‌شود.

انتهای پیام/60001/ش30/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول