به گزارش خبرگزاری فارس از شرق استان تهران، شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند پیش از ظهر امروز به مناسبت روز جهانی تغذیه و نیز در پی پایان یافتن هفته ملی کودک، کلاس آموزشی تغذیه سالم برای کودکان، ویژه مربیان و مدیران مهدهای کودک را در این شهرستان برگزار کرد.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند در این همایش در خصوص تغذیه صحیح کودکان اظهار داشت: مهدهایی که کودکان شیرخوار را پذیرش میکنند، باید به اولویت تغذیه با شیر مادر توجه ویژه داشته باشند.
مریم بهشتیزاده افزود: برای این کار چنانچه محل کار مادر در نزدیکی مهد است، باید طی ساعات معین، به مهد مراجعه کرده و به فرزند خود شیر دهد و در غیر این صورت، شیر دوشیده خود را در ظروف تمیز دردار تحویل مهد دهد.
وی با اشاره به اینکه تغذیه کودک تا قبل از شش ماهگی تنها از طریق شیر مادر صورت میگیرد، اضافه کرد: پس از شش ماهگی تغذیه با اولویت شیر مادر باید انجام شود و در کنار شیر مادر، تغذیه با فرنی آرد برنج و حریره بادام توصیه میشود.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند همچنین در خصوص تغذیه کودکان دو تا شش سال در مهدها اظهار کرد: کودکان در مهدها باید صبحانه کامل و در هر روز متنوع میل کنند و میان وعدههای سالم نیز نباید فراموش شود.
بهشتیزاده میان وعدههای سالم را میوه، شیر، بیسکویتهای سالم و خشکبار خواند و تصریح کرد: مواد غذایی بسیار شیرین یا شور مثل شکلاتهای کاکائویی و چیپس و پفک جزو میان وعدههای ناسالم بوده و به هیچ وجه نباید در مهدها استفاده شود.
وی در خصوص ناهار کودکان در مهدها نیز گفت: غذاهای سالم مثل عدسپلو، لوبیاپلو، برنج و خورش، ماکارونی و کتلت البته با در نظر گرفتن چربی و نمک کم باید در منوی ناهار مهدها لحاظ شود.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند همچنین به قرار دادن ماست، سالاد و سبزی خوردن در کنار وعده ناهار کودکان تأکید کرد و افزود: کودکان باید از این سن، عادت غذایی صحیح را بیاموزند.
بهشتیزاده با تأکید بر عدم استفاده از نوشابه و سس مایونز و کچاپ تصریح کرد: به جای نوشابه، آب و دوغ و به جای سس مایونز از ماست و روغن زیتون استفاده شود.
انتهای پیام/2568/غ30/پو3002