به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان به نقل از روابط عمومی دامپزشکی سیستان و بلوچستان، پیش از این نمونههای دریافتی جهت تشخیص و شناسایی به خارج استان در مرکز ارسال میشد.
باکتری سالمونلا در دام و طیور باعث بیماریهای مختلفی همچون پولوروم، تیفوئید مرغان، پاراتیفوئید مرغان و سالمونلوزیس و در انسان عامل بیماریهایی نظیر حصبه، سالمونلوزیس و گاستروانتریت است.
بسیاری از حیوانات بدون اینکه علایمی دال بر آلودگی با سالمونلا را نشان دهند حامل این باکتری اند و می توانند انسان را آلوده کنند.
سالمونلا قادر به رشد در تمام مواد غذایی بوده و در این میان بیشترین میزان آلودگی از گوشت قرمز، گوشت ماکیان، غذاهای دریایی مانند ماهی و میگو ، تخم مرغ و به ویژه محصولات لبنی گزارش شده است.
سالمونلوزیس به عنوان بیماری زئونوز مطرح و سالیانه بیشترین گزارش های مربوط به بیماریهای غذایی را به خود اختصاص داده است. همچنین یکی از مهمترین منابع آلودگی، انسان بوده که اصلیترین منابع انتقال آلودگی به انسان نیز تخممرغ و محتویات آن میباشد.
انتهای پیام/75005/ن/ث3001