اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی خبر داد

وجود 14 هزار ناشنوا و کم‌شنوا در خراسان رضوی/اختصاص 150 میلیون تومان برای خرید سمعک

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی از وجود 14 هزار نفر ناشنوا و کم‌شنوا در استان خبر داد.

وجود 14 هزار ناشنوا و کم‌شنوا در خراسان رضوی/اختصاص 150 میلیون تومان برای خرید سمعک

حمیدرضا یوسف‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در مشهد اظهار داشت: در خراسان رضوی 14 هزار ناشنوا و کم‌شنوا وجود دارد که از این تعداد هشت هزار نفر در مشهد هستند.

وی با اشاره به روز جهانی ناشنوایان گفت: ناشنوایی بیشترین معلولیت ارثی است که در این رابطه می‌توان گفت حدود 80 درصد ناشنوایی ارثی است و برای جلوگیری از عوارض ناشنوایی مادرزادی تلاش بسیار لازم است؛ خانواده‌هایی که حداقل یک مورد ناشنوای مادرزاد دارند، قبل از ازدواج، مشاوره ژنتیک را باید انجام دهند و مراقبت‌های حین بارداری را نیز از یاد نبرند.

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان خراسان رضوی در ادامه افزود: اگر کودکی که مادرزاد ناشنوا است؛ ناشنوایی او قبل از سه ماهگی بعد از تولد تشخیص داده می‌شود و قبل از شش ماهگی اقدامات توانبخشی برای این کودک انجام می‌گیرد.

وی در ادامه اظهار داشت: همچنین این کودک می‌تواند حتی به مدرسه عادی برود اما اگر از سن چهار سالگی به بعد این مراحل طی شود این احتمال بعید به نظر می‌رسد که کودک مشکل گفتاری نداشته باشد.

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی گفت: در دو تا سه سالگی کودک، داشتن شنوایی خوب باعث شکل‌گیری گفتار و حافظه گفتاری خوب می‌شود و اگر کودک از این شنوایی محروم شود به طور حتم نمی‌تواند گفتار خوب داشته باشد؛ حتی اگر شنوایی او بهبود پیدا کند.

یوسف‌پور افزود: در چند سال اخیر سالانه غربالگری شنوایی در زایشگاه‌ها انجام می‌شود و این اقدامات درمانی شامل استفاده از سمعک‌های مناسب از دوران شیرخوارگی و یا کاشت حلزون شنوایی برای ناشنوایان و کم‌شنوایان مادرزادی است.

وی تاکید کرد: این اقدامات درمانی برای افراد نیازمند و بی‌بضاعت شامل سمعک رایگان و کاشت حلزون با هزینه بسیار کم است.

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان گفت: بهزیستی از اول سال 92 تاکنون، 37 ناشنوا را با مبلغ 144 میلیون تومان برای کمک هزینه کاشت حلزون تحت پوشش قرار داده است.

یوسف‌پور ادامه داد: از دیگر اقدامات بهزیستی در این زمینه، اختصاص مبلغ 150 میلیون تومان است که برای خرید و توزیع سمعک و باطری هزینه شده است که بخشی از این هزینه نیز در مرحله خرید و توزیع باقی‌مانده است.

وی ادامه داد: بعد از مراحل یاد شده برای کمک به ناشنوا باید بیمار توانبخشی تربیت شنیداری را طی کند تا به تکلم عادی برسد و به مدرسه عادی نیز برود.

یوسف‌پور گفت: ما در این خصوص در سطح استان چهار مرکز غیردولتی خانواده و کودک کم‌شنوا و ناشنوا داریم و در حال حاضر این مراکز 230 نفر زیر شش سال را تحت پوشش دارند.

وی ادامه داد: این مراکز به تمامی ناشنوایان و کم‌شنوایان در اشتغالزایی و مسکن نیز تسهیلاتی ارائه می‌دهد و نیز در مشهد و بعضی شهرستان‌های استان برای این افراد، فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی مهیا می‌کند که در بخش ورزشی با هماهنگی اداره ورزش جوانان و هیئت ورزش ناشنوایان و بیماران پیوندی و فدراسیون ورزش‌های ناشنوایان کشور، برنامه‌هایی به انجام می‌رساند.

یوسف‌پور خاطرنشان کرد: کلیه ناشنوایان از خدمات مددکاری غیرمستمر از قبیل کمک هزینه شهریه دانشگاه، درمان، بیمه و سایر خدمات بهزیستی برخوردار هستند.

انتهای پیام/2202/م30/ض1002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول