اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس مرکز ملی شبکه لرزه‎نگاری باند پهن کشور:

زلزله خوش‎نشین‎ها را تهدید می‎کند

رئیس مرکز ملی شبکه لرزه‎نگاری باند پهن کشور گفت: بررسی‎های کارشناسی نشان می‎دهد که معمولاً نقاط شمالی و مورد اقبال مردم در سطح کشور بر روی گسل‎های فعال زلزله قرار دارد.

زلزله خوش‎نشین‎ها را تهدید می‎کند

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، انوشیروان انصاری بعدازظهر امروز در نشست کارشناسان مدیریت بحران استان گلستان اظهار داشت: از جمله این نقاط می‎توان به نقاط شهری درجه یک در شهرهای گرگان، تبریز و تهران اشاره کرد.

وی تصریح کرد: این مناطق عموماً در نقاط خوش آب و هوا قرار دارد و به این دلیل از ارزش مسکونی و تجاری بالایی نیز برخوردار هستند.

انصاری یادآور شد: زمانی که با مسئولان این مناطق شهری در زمینه خطراتی که این منطقه با آن مواجه است گفت‌وگو می‎کنیم، اکثر آنان ضمن تایید این موضوعات بر اهمیت حل مشکل تاکید می‎کنند، اما این مباحث تنها در حد همین گفتمان باقی می‎ماند و کار عملی انجام نمی‎گیرد.

روزی زلزله‎ای بزرگ در تهران اتفاق می‎افتد و نتیجه این زلزله هم فاجعه‎بار خواهد بود

رئیس مرکز ملی شبکه لرزه‎نگاری باند پهن کشور در خصوص جدی بودن وقوع زلزله در تهران عنوان کرد: در این مورد نمی‎توان هیچ زمان خاص و مشخصی را اراده کرد، اما بی‎شک روزی زلزله‎ای بزرگ در تهران اتفاق می‎افتد و نتیجه این زلزله هم فاجعه‎بار خواهد بود.

استادیار پژوهشکده زلزله‎شناسی کشور ادامه داد: با توجه به نقشه‎های زمین‎شناختی و گسل‎های فعال می‎توان گفت، وقوع زلزله نه تنها تهران بلکه همه نقاط کشور را تهدید می‎کند.

انصاری با تاکید بر توجه به زیرساخت‎ها در کشور افزود: با وجود تاکید بر اهمیت زیرساخت‎ها، اعتقاد جدی برای توجه عملی به این موضوع وجود ندارد.

وی یادآور شد: این زیرساخت‎ها می‎تواند شامل ایجاد ایستگاه‎های باند پهن لرزه‎نگاری، توسعه آموزش و ترویج برنامه‎های مرتبط فرهنگی در جامعه باشد.

رئیس مرکز ملی شبکه لرزه‎نگاری باند پهن کشور خاطرنشان کرد: مهمترین مشکل کشور در این زمینه، عمل نکردن به داشته‎های علمی و بی‌توجهی به آیین‌نامه 2800 «در زمینه مقاوم‎سازی سازه‎های عمرانی» است.

انصاری متذکر شد: چنانچه بتوانیم فاصله بین نهادهای تصمیم‎گیری و تصمیم‎سازی را با مراکز پژوهشی زلزله کشور نزدیک کنیم می‎توان گفت، قدم‎های بزرگی برای کاهش خطر و ایمن‎سازی جامعه برداشته‎ایم.

سامانه هشدار سریع در کشور ما هنوز اجرایی نشده است

وی ادامه داد: با وجود آنکه قدم‎های مناسبی در این عرصه برداشته شد اما این توجه، نیازمند تقویت آیین‎نامه‎های ساختمانی است که نتایج پژوهش‎ها می‎تواند در قالب آیین‎نامه‎های الزامی ارائه شود.

انصاری با تاکید بر اهمیت راه‎اندازی سامانه هشدار سریع در کشور تصریح کرد: این سامانه در کشورهای آسیای شرقی از جمله ژاپن، تایوان و... فعال شده اما در کشور ما هنوز به مرحله اجرا وارد نشده است.

وی اضافه کرد: توان علمی در کشور برای اجرای این سامانه وجود دارد تا بتوان با اجرای آن ضریب ایمنی جامعه را در برابر زلزله افزایش داد.

رئیس مرکز ملی شبکه لرزه‎نگاری باند پهن کشور در پاسخ به اینکه آیا وقوع زلزله‎های کوچک در کشور و به‌ویژه در گلستان نوعی آزادسازی انرژی زمین نیست که همین امر می‎تواند مانع زمین‎لرزه‎های بزرگ شود، گفت: برخلاف آنچه تصور می‎شود این زمین‌لرزه‎های کوچک نقش رهاسازی زمین از فشارهای وارده را ایفا نمی‎کند.

انصاری اذعان داشت: این زمین‎لرزه‎های کوچک زمینه‎ساز لرزه‎هایی در مقیاس بزرگ است و باید وقوع آن را به حساب آماده شدن زمین برای وقوع زمین‌لرزه‎های بزرگ قلمداد کرد.

وی تصریح کرد: جامعه نیز باید تنها به جای توجه به نما و زبیاسازی ظاهر ساختمان‎ها، نگاه خود را به سمت تقویت و مقاوم‎‎سازی ساختمان‎ها سوق دهد تا بتوان بافت شهری مطمئن و مستحکم بنا کرد.

استان گلستان با جمعیتی حدود یک میلیون و 800 هزار نفر در شمال شرقی کشور قرار دارد و به دلیل شرایط اقلیمی و جغرافیایی، این استان هر ساله شاهد حوادث و بلایای متعدد طبیعی از جمله زلزله، سیل و آتش‎سوزی جنگل‎ها است.

انتهای پیام/83002/غ40/ف4004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول