اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آفریقا

رویدادهای آفریقا

تشکیل کابینه مالی/ استقرار ۳ هزار سرباز الجزایری در مرز با تونس

تشکیل نخستین کابینه دولت مالی پس از گذار از دوره انتقالی و استقرار ۳ هزار سرباز الجزایری در مرز با تونس از جمله تحولات در گوشه و کنار آفریقاست.

تشکیل کابینه مالی/ استقرار ۳ هزار سرباز الجزایری در مرز با تونس

به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری الیوم السابع، مهمترین اخبار تحولات آفریقا به شرح زیر است:

استقرار ۳ هزار سرباز الجزایری در مرز با تونس

فرماندهی ارتش ملی الجزایر تدابیر امنیتی فوق العاده‌ای را در مرزهای شرقی این کشور با تونس برای مقابله با قاچاق سلاح و افراد مسلح بخصوص تروریست‌ها اتخاذ کرده است.

بیش از سه هزار سرباز در طول مرز الجزایر با تونس مستقر هستند و به ساکنان مناطق مرزی درباره هر گونه رفتار مشکوک هشدار داده شده است.

منابع خبری تونس گفتند: دستگاه‌های امنیتی در مناطق مرزی شرق الجزایر در حالت آماده باش کامل به سر می‌برند.

تونس اخیر مناطق مرزی خود با الجزایر را منطقه بسته نظامی اعلام کرده است.

این سه هزار سرباز مستقر در مرز با الجزایر ماموریت مبارزه با تروریسم و قاچاق مواد مخدر و سوخت را برعهده دارد.

از زمان تشدید ناآرامی و گسترش تروریسم در تونس کاروان های قاچاق سلاح و افراد مسلح که با عبور از تونس وارد الجزایر می‌شوند زیاد شده است.

کابینه مالی تشکیل شد

عمر تاتام لی، نخست وزیر جدید مالی، اعضای دولت خود را معرفی کرد که در آن وزیرانی نیز برای آشتی ملی و توسعه شمال مالی در نظر گرفته شده است.

در دولت جدید که در کل از 34 وزیر و وزیر مشاور تشکیل شده است، ژنرال موسی سینکو کولیبالی سمت خود را به عنوان وزیر کشور حفظ کرده است.

ژنرال کولیبالی از آوریل سال 2012 تا دوم سپتامبر، مسئولیت وزارت کشور را به عهده داشت.

بر اساس فهرستی که در تلویزیون دولتی مالی قرائت شد، سومیلو بوبی مایگا نیز به عنوان وزیر دفاع مالی انتخاب شد.

مایگا، از مسئولان سابق دستگاه اطلاعاتی، در دوره ریاست جمهوری آلفا عمر کوناره از سال 1992 تا 2002 وزیر دفاع و در دوره ریاست جمهوری آمادو تومانی توره از سال 2002 تا 2012 نیز وزیر امور خارجه بود.

ذهبی ولد سیدی محمد، یک عرب متولد تومبوکتو در شمال غرب مالی نیز به عنوان وزیر امور خارجه انتخاب شد. وی پیش از این از کارکنان بین المللی سازمان ملل و در سال‌های 1990 نیز یکی از رهبران جنبش شورشی شمال مالی بود.

خانم بواره فیلی سیسوکو، اقتصاد دانی که به ویژه با بانک جهانی نیز همکاری کرده است، به عنوان وزیر اقتصاد و دارایی انتخاب شد.

نخستین پرواز مستقیم سودان جنوبی به سودان صورت گرفت/پیشرفت روابط تجاری جوبا و خارطوم

نخستین پرواز مستقیم هواپیمای شرکت هواپیمایی سودان جنوبی به سودان دیروز صورت گرفت.

شرکت هواپیمایی ملی سودان جنوبی مجوز رفت و آمد بین خارطوم و جوبا را دریافت کرده است.

ایی دینگ رئیس هیئت مدیر شرکت هواپیمایی سودان جنوبی گفت: این نخستین پرواز شرکت هواپیمایی سودان جنوبی به فرودگاه خارطوم است.

وی افزود: از سرگیری پروازهای بین دو سودان معنای زیادی دارد و نشان دهنده تمایل دوطرف برای ایجاد روابط ممتاز و مشارکت در ایجاد زیربناهایی است که موجب تقویت همکاری تجاری بین دو کشور می‌شود.

سعود البریر رئیس اتحادیه اصناف سودان نیز گفت این پرواز به معنای اجرای توافقنامه همکاری تجاری است که بین دو کشور امضا شده است.

سودان جنوبی خارطوم را به بمباران مواضع مرزی کشورش متهم کرد

دولت جوبا نیروهای ارتش سودان را به کشتن دو نفر در بمباران دیروز یکشنبه علیه یکی از مواضع سودان جنوبی در نزدیکی منطقه بی طرف واقع در طول مرز میان دو کشور متهم کرد.

سودان جنوبی همچنین هر گونه اقدامات تحریک آمیز را محکوم کرد.

ژنرال جیمز کونق چول فرمانده یک لشکر ارتش آزادی بخش سودان و شورشیان سابقی که امروز قدرت را در سودان جنوبی در دست دارند، اعلام کرد: نیروهای ارتش سودان دیروز با هواپیماهای میگ 29 به بمباران مواضع دفاعی ما در جاو اقدام کردند.

وی افزود: یک نظامی ارتش آزادی بخش مردم سودان و همسر وی در این بمباران‌ها کشته شدند. در صورتی که سودان به این اقدامات خود ادامه بدهد، ما پاسخ به این حملات را حق خود می‌دانیم.

این در حالی است که الصوارمی خالد سعد، سخنگوی ارتش سودان در پاسخ به سوالی درباره این اتهامات، از هر گونه اظهار نظر خودداری کرد.

از سوی دیگر مقامات سودان یوسف لبس از رهبران برجسته حزب کنگره مردمی را که به جرم طراحی کودتا علیه نظام عمر البشیر به 15 سال حبس محکوک شده بود پس از تحمل 13 سال حبس آزاد کردند.

اعلام آمادگی مشروط شورشیان 23 مارس کنگو برای زمین گذاشتن سلاح خود

جنبش 23 مارس در جمهوری دموکراتیک کنگو برای خلع سلاح و بازگشت به زندگی غیر نظامی به طور مشروط اعلام آمادگی کرد.

برتراند بیسیموا، رهبر این گروه شورشی در گفت‌وگویی تلفنی از کینشازا اعلام کرد: ما برای خلع سلاح با دو شرط آماده هستیم، نخست این که مسئله شبه نظامیان هوتو رواندایی حاضر در جمهوری دموکراتیک کنگو حل و فصل شود و دوم این که پناهجویان کنگویی که در اردوگاه‌هایی در رواندا، اوگاندا و بروندی زندگی می‌کنند، بازگردند.

شورشیان 23 مارس در ماه آگوست گذشته در برابر ارتش کنگو و نیروهای سازمان ملل متحد شکست‌های سنگینی را متحمل شدند.

انتهای پیام/ص

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول