اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آفریقا

/تحولات آفریقا/

پارلمان لیبی استفاده از نیروهای خارجی برای برقراری امنیت را بررسی می‌کند/نشست رهبران ۲ سودان

بررسی استفاده از نیروهای خارجی برای برقراری امنیت در کنگره ملی لیبی، دیدار رهبران سودان و سودان جنوبی امروز در خارطوم و انتقال رئیس پارلمان الجزایر با حال وخیم به فرانسه از جمله تازه ترین تحولات آفریقا است.

پارلمان لیبی استفاده از نیروهای خارجی برای برقراری امنیت را بررسی می‌کند/نشست رهبران ۲ سودان

به گزارش خبرگزاری فارس، اخبار برخی تحولات آفریقا در زیر آمده است:

پارلمان لیبی استفاده از نیروهای خارجی برای برقراری امنیت در این کشور را بررسی می‌کند

کنگره ملی لیبی اعلام کرد که امکان استفاده از نیروهای خارجی را برای تامین امنیت و حمایت از مرزها در این کشور بررسی می کند.

محمد التومی عضو کمیسیون امنیت ملی در کنگره لیبی به خبرگزاری شینهوا گفت: طرح بررسی امکان استفاده از نیروهای خارجی برای برقراری ثبات در لیبی پس از آن که دولت موقت در اجرای برنامه‌های دو وزارت کشور و دفاع در ایجاد و تشکیل ساختار دو دستگاه پلیس و ارتش ناکام ماند مطرح شد.

التومی گفت که یادداشتی به کنگره ملی لیبی و دولت موقت این کشور ارسال کرده است و بر اساس آن هر کسی که در بین مردم رعب و وحشت ایجاد کند، دست به قتل و ترور بزند و نهادهای دولتی را به بهانه برگزاری تحصن ببندد در واقع مرتکب جنایت جنگی شده و این اقدامش به مثابه جنگ با خدا و رسولش و تجاوز به رزق و روزی ملت لیبی و امنیت شهروندان این کشور است.

وی گفت: من در این دو یادداشت لغو حصانت شرعی، سیاسی، قبیله‌ای و نظامی از هر شخصی که باعث اخلال در نظام و امنیت کشور یا نهادهای دولتی می شود و دست به ترور و قتل می‌زند خواستار شده ام از دولت نیز خواسته‌ام دوره زمانی مشخصی را برای برقراری امنیت در سرتاسر لیبی و حمایت از مرزهای آن بدون اعلام وضع فوق العاده تعیین کند.

این عضو پارلمان لیبی تاکید کرد: در صورتی که دولت در تحقق امنیت در کشور موفق نشود ما باید به شکست تلاش‌ها در حمایت از مردم لیبی برای ایجاد فضای امن مناسب برای آنان اعتراف کنیم و در این صورت دیگر منعی برای کمک گرفتن از نیروهای حامی بین‌المللی از کشورهای دوست و همسایه و اسلامی وجود ندارد.

الجزایر 12 هزار نظامی در مرز با تونس مستقر کرد

یک منبع امنیتی الجزایر دیروز دوشنبه اعلام کرد الجزایر 12 هزار نیروی نظامی را به منظور تشدید کنترل خط مرزی با تونس در این مناطق مستقر کرده است.

این منبع افزود: الجزایر طی چهار ماه گذشته حضور نظامیان خود را در مرز با تونس تقویت کرده و 60 پاسگاه و ایست بازرسی ایجاد کرده است.

الجزایر و تونس همکاری‌های امنیتی دو جانبه‌ای را آغاز کرده‌اند.

در بیست و نهم ژوئیه گذشته، هشت نظامی تونسی در کمین افراد مسلح در منطقه جبل الشعانبی نزدیک مرز با الجزایر کشته شدند.

از آن زمان، تونس عملیاتی گسترده را برای سرکوب عاملان این حمله آغاز کرد.

از سرگیری گفت‌وگوهای مخالفان با دولت در ساحل عاج

مخالفان ساحل عاج اعلام کردند که گفت‌وگوی سیاسی میان دولت این کشور و مخالفان هرچه سریعتر از سر گرفته خواهد شد.

ژروه کولیبالی، رهبر حزب اتحاد برای دموکراسی و توسعه و از اعضای دائمی گفت‌وگوی میان دولت و مخالفان اعلام کرد: نخست وزیر ما را به تشکیل نشست در روز جمعه در پریماتور دعوت کرده است و ما استقبال کردیم.

وی اعلام کرد: ما همه به نوعی عمل خواهیم کرد که از تکرار اوضاع سال 2012 در ساحل عاج جلوگیری کنیم.

هانریت لاگو، رهبر حزب تجدید حیات برای صلح و اتحاد نیز اعلام کرد که از گفت‌وگو با دولت ابراز رضایت می‌کند.

لاگو افزود: به دنبال آزادی برادران ما از حزب جبهه مردمی ساحل عاج (حزب لوران باگبو، رئیس جمهور سابق) ما گفت‌وگوها را از سر می‌گیریم و امیدواریم که همه تبعیدی‌ها بتوانند به کشور باز گردند و همه زندانیان طرفدار باگبو نیز آزاد شوند.

رئیس پارلمان الجزایر با حال وخیم به پاریس منتقل شد

روزنامه الوطن الجزایر نوشت: «العربی ولد خلیفه» رئیس پارلمان الجزایر با حال جسمانی وخیم برای درمان به فرانسه منتقل شد.

ولد خلیفه دیروز دوشنبه در نشست افتتاحیه دوره پائیزه مجلس نمایندگان الجزایر شرکت نکرد.

رئیس پارلمان الجزایر 75 سال دارد و چند روز پیش نیز به بیمارستان نظامی عین النعجه در پایتخت الجزایر منتقل شد و تحت عمل جراحی قرار گرفت.

رهبران ۲ سودان امروز با یکدیگر دیدار می‌کنند

رئیس‌جمهور سودان جنوبی قرار است امروز سه‌شنبه ساعاتی پیش از پایان ضرب‌الاجل دولت سودان برای مسدود کردن خطوط لوله اصلی نفت این کشور به خارطوم سفر کند.

عماد سید احمد، معاون امور رسانه ای عمر البشیر، رئیس‌جمهور سودان به خبرگزاری فرانسه گفت: «من سفر روز سه‌شنبه سلواکر به خارطوم را تایید می‌کنم.»

وی افزود که رهبران  دو سودان به بررسی مسائل مشترک خواهند پرداخت اما از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرد.

رئیس‌جمهور سودان جنوبی آخرین بار در اکتبر 2011 به خارطوم سفر کرد.

در ماه ژوئن گذشته دولت عمرالبشیر اعلام کرد که قصد دارد قراردادهای امنیتی و اقتصادی را با سودان جنوبی به حال تعلیق درآورد و حتی تهدید کرد که خطوط لوله‌ای که نفت سودان جنوبی را به زیربناهای سودان متصل می‌سازد تا به دریای سرخ برسد مسدود می‌کند.

جمع آوری یک میلیون و 700 هزار امضا برای براندازی دولت تونس

رهبر جنبش تمرد تونس از جمع‌آوری بیش از یک میلیون امضا برای برکناری دولت و انحلال پارلمان خبر داد.

محمد بالنور، رهبر جنبش تمرد تونس اعلام کرد که تعداد امضاهای گردآوری شده برای انحلال پارلمان این کشور و براندازی دولت به یک میلیون و 700 هزار امضا رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه تعداد این امضاها در حال زیاد شدن است گفت که این جنبش نمی‌تواند به آرمان‌های خود خیانت کرده و درخواست صدها هزار تن از امضاکنندگان را نادیده بگیرد.

انتهای پیام/ص

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول