اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

حجت‌الاسلام سروش محلاتی عنوان کرد

معیار نقد حکومت دینی از نگاه امام صادق(ع)

حجت‌الاسلام سروش محلاتی گفت: حکومت در مقام نقد با سه معیار سنجیده می‌شود و آن اینکه اموال عمومی مردم در کجا است و به دست کیست و با آن چه می‌شود.

معیار نقد حکومت دینی از نگاه امام صادق(ع)

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، حجت‌الاسلام سروش محلاتی امشب همزمان با شب شهادت امام صادق(ع) در نگارستان امام خمینی(ره)‌ در ادامه سلسله نشست‌های گروه معرفت حضور یافت و پیرامون امام صادق(ع) و میعارهای نقد قدرت به ایراد سخن پرداخت.

وی بیان کرد: یکی از مهم‌ترین مسائلی که سیاست امروز و دیروز با آن مواجه بوده است، این است که آیا نقد قدرت امکان دارد یا نه و اگر امکان دارد بر چه معیاری انجام گیرد.

این کارشناس فقهی و حقوقی اظهار کرد: دین به حکومت و قدرت قداست می‌دهد و کمی جلوی راه نقد قدرت را می‌گیرد و به نوعی تداعی می‌شود که گویی فضای حکومت دینی بسته است ولی این اشتباه است و این‌طور نیست.

وی در ادامه اشاره‌ای به اوضاع و احوال مسلمانان و حکومت به‌ظاهر اسلامی در دوران بنی‌عباس کرد و از ظاهرسازی منصور دوانیقی در آن زمان در ذهن مردم، از وضعیت اقتصادی خوب آن زمان برای مردم و وضعیت گسترش حکومت به‌ظاهر اسلامی تا قلب اروپا گفت و عنوان کرد: در همین زمان و با تمام ویژگی‌هایی که یادآور شدیم امام صادق(ع) به نقد قدرت پرداخت.

سروش محلاتی تصریح کرد: امام صادق(ع) در آن زمان در حالی که احوالات حکومت اسلامی بنی‌عباس به ظاهر خیلی خوب بود به یکی از نزدیکان خود گفت به خدا قسم در این حکومت حرمتی نیست که هتک نشده باشد و ذره‌ای از اسلامی هم در این زمان رعایت نمی‌شود.

وی بیان داشت: امام صادق(ع) روی کارنامه حکومت وقت خود یک خط کامل بطلان می‌کشد و حتی کمترین امتیازی هم به آن نمی‌دهد و اینجا است که باید ببینیم معیار نقد قدرت از نگاه امام صادق (ع) چیست که چنین واکنشی را از او می‌بینیم.

این کارشناس مسائل فقهی و حقوقی متذکر شد: به طور کل حکومت در مقام نقد با سه معیار سنجیده می‌شود و آن اینکه اموال عمومی مردم در کجا است و به دست کیست و با آن چه می‌شود. معیار بعدی این است که حرمت و احترام انسان‌ها چگونه نگه داشته می‌شود و آخر اینکه با دین خدا چگونه رفتار می‌شود.

وی یادآور شد: کسانی که امروز با شبهه‌افکنی بیان می‌کنند که آیا می‌توان حکومت دینی را نقد کرد و آیا حاکم دینی را که در هاله‌ای قداست و طهارت قرار دارد می‌توان مورد نقد قرار داد با ادبیات صحیح دین و زبان امیرالمؤمنین علی(ع) در نهج‌البلاغه آشنا نیستند و تنها با هدف خصمانه و خائنانه این‌چنین مسائلی را در جامعه مطرح می‌کنند.

سروش محلاتی ابراز داشت: بر مردم واجب است که حقایق جامعه را به گوش والی و حاکم جامعه برسانند و از احوالات جامعه گزارشاتی را از راه‌های مختلف به حاکم دینی ارائه دهند تا او هم به حقایق دسترسی پیدا کند.

انتهای پیام/63001/غ30/ژ1001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول