اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

کاسه کوزه شکسته موزه شهرداری بر سر اعضای جدید شورای چهارم

استقرار در چادر به جای استقرار در موزه شهر به نشانه اعتراض

عضو شورای شهر تبریز گفت: 12 شهریور چادری را در حیاط شهرداری خواهم زد و در اتاقی که برای استقرارم در موزه شهر تبریز درنظر گرفته شده وارد نخواهم شد.

استقرار در چادر به جای استقرار در موزه شهر به نشانه اعتراض

فریدون بابایی‌اقدم امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار کرد: هم شورای سوم و هم شهرداری تبریز از ماه‌ها قبل از افزایش تعداد اعضای شورای شهر تبریز خبر داشتند و باید برای مستقر شدن آنها مکان مناسبی را در نظر می‌گرفتند تا اینکه اتاق‌های موزه به عنوان مکان موقت در اختیار اعضای جدید قرار نگیرد.

وی با اشاره به اینکه گزینه‌های متعددی از جمله ساختمان شماره 2 و ساختمان سازمان پارک‌ها و فضای سبز در ائل‌گلی در جلسه مطرح شد، گفت: که بعد از 2 هفته مشخص شد ساختمان شماره 2 به عنوان بدهی شهرداری به قطار شهری به این مجموعه واگذار شده و ساختمان پارک‌ها و فضای سبز نیز به دلیل بعد مسافت از مرکز شهر و دشوار شدن ارتباط مردم با منتخبانشان مورد بی اقبالی قرار گرفت.

بابایی‌اقدم از گزینه مستقر شدن در یکی از طبقات ساختمان جدید شهرداری و یا اختیار کردن ساختمان استیجاری به عنوان دیگر گزینه‌ها مطرح شده از سوی اعضای شورا یاد کرد و گفت: مستقر شدن در ساختمان جدید شهرداری به دلیل تکمیل بودن ظرفیت این ساختمان برای کارکنان شهرداری منتفی شد.

این عضو جدید شورای شهر تبریز در این گفت‌گو از جمله مظلوم واقع شدن اعضای جدید استفاده کرد و گفت: موضوع اسرار بر استقرار اعضای جدید در ساختمان موزه و عدم قبول ساختمان دیگر به هیچ عنوان صحت ندارد.

عضور شورای چهارم تبریز در عین حال وضعیت ساختمان موزه و ساختمان شهرداری را مناسب ندانست و گفت: این ساختمان در شان و جایگاه شهر تبریز و موزه این کلانشهر نیست و این مکان به عنوان آبروی تبریز باید مورد تعمیر و بازسازی اساسی قرار گیرد.

بابایی‌اقدم ابراز داشت: 12 شهریور چادری را در حیاط شهرداری خواهد زد و از اتاقی که برای استقرارش در موزه شهر درنظر گرفته شده استفاده نخواهد کرد.

وی ابراز امیدواری کرد، تعامل رسانه‌ها برای پیشرفت شهر با اعضای شورا بیشتر باشد.

گزارش فارس حاکی است، تخلیه بخشی از دومین موزه شهر جهان در تبریز برای استقرار دفاتر اعضای جدید شورای شهر تبریز همچنان با حرف و حدیث‌هایی مواجه است.

در سال 86 و در یکصدومین سالگرد شورا و شهرداری تبریز عمارت شهرداری با شعار بسترسازی برای توسعه زیرساخت‌های فرهنگی تبدیل به دومین موزه شهر جهان بعد از موزه شهر کشور چین شد. اما در یک اقدام عجیب و نادر اعضای شورای چهارم شهر تبریز تصمیم گرفتند با تخلیه این موزه دفتر خود را در محل موزه شهر تبریز برپا کنند.

شورای شهر تبریز در دوره چهارم 21 عضو دارد.

امروزه یکی از محل‌های پر رفت و آمد گردشگران داخلی و خارجی شهر تبریز موزه بزرگ شهرداری تبریز واقع در میدان ساعت است. این موزه دارای بخش‌های مختلفی است که به عنوان یکی از زیباترین جاذبه‌‌های گردشگری شهر تبریز در چند سال اخیر توسط شهرداری تبریز تجهیز و ایجاد شده است.

ساختمان موزه شهر و شهرداری تبریز

عمارت شهرداری تبریز شاهکار معماری منحصربه‌فردی در میان بناهای نئوکلاسیک جهان است. گهواره این سازه سمبلیک ظهور اولین شهرداری ایران، در سال 1286 شمسی در شهر تبریز است که پس از گذشت یک قرن در سال 1386 شمسی - مصادف با یکصدمین سال تأسیس اولین انجمن ایالتی و ولایتی و اولین شهرداری کشور در تبریز - با خلاقیت و تدبیر سنجیده شهردار کلان‌شهر تبریز مهندس علیرضا نوین و با همّت صـادقانه مدیر موزه‌های شهرداری تبریز اســـتاد رسول جدیدالاسلام و مساعدت شورای اسلامی شهر به موزه‌ای با عنوان بی‌سابقه «موزه شهر»، در کشور و همچنین با عنوانی نادر در جهان (‌دومین موزه شهر بعد از موزه شانگ‌های چین‌) تبدیل شد.

این عمارت ‌که به لـحاظ معماریِ با اصالت هنری‌، مهم‌ترین، مستحکم‌ترین و زیباترین ساختمان دولتی کشور محسوب می‌شود، بین سال‌های 1314 و 1318 شمسی در سـایتی به مساحت 9600 مترمربع و با زیر‌بنایی در حدود 6500 مترمربع در زمان شـهردار وقت حاج ارفع المُلْک جلیلی با کاردانی و دلسوزی مادی و معنوی وی و طراحی و نظارت مهندسین آلمانی با همکاری اُوهانجانیان(مهندس ارمنی شهرداری‌ وقت) و به واسطه صنعتگرانی ماهر، چون معمار محلی حاج محمّد و سنگ‌تراشان هنرمند شهر تبریز احداث شد.

این عمارت با الگوبرداری از فرم «عقابِ در حال پرواز» به صورت ساختمانی سه طبقه با برجی حدود 40/30 متر ارتفاع، که اولین ساعت عمومی شهر در آن نصب شده، بنا شــده است. ساختمان صرف نظر از مصالحی چون بتن، آجر و آهن تمام سنگی است و در منتهی‌الیه تناسبات و زیبایی سبک معماری «نئوکلاسیک»، با ویژگی معماری کشور آلمان است.

موزه شامل تالارهای زیر می‌باشد، شواهد موجود در تالارهای مختلف این موزه مُبین وسعت و اصالتِ ژرفِ فرهنگی و اجتماعیِ پیشروِ تبریز در دوران معاصر است.

تالار اسناد، عکس‌ها و اشیاء قدیمی ‌این تالار عکس‌هایی از تاریخ معاصر تبریز را در خود جای داده است و شامل 78 سند تاریخی است. ظروف و وسایل شهرداری‌ وقت در سال‌های معطوف به سال 1320، هدایای مردم، آپارات‌های قدیمی، اموال شهرداری و گاوصندوق مخصوص زمان قاسم‌خان والی، شهردار تبریز در سال 1286 به نمایش گذاشته شده است.

انتهای پیام/60002/ع40

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول