به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، سعدالله اسکندری صبح امروز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: سطح زیر کشت زرشک بارور در آذربایجانشرقی 30 هکتار و سطح زیر کشت آن در شهرستان اسکو هشت هکتار بوده که یک سوم باغات این محصول استان را تشکیل و از این نظر، رتبه نخست تولید استانی را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه انواع زرشک در کشورهای جهان بیشتر به عنوان یک گیاه دارویی و زینتی شناخته میشود اما نوع بیدانه آن در ایران به صورت یک میوه خشک به مصرف میرسد، افزود: زرشک محصول بومی ایران و نوع بیدانه آن در نواحی جنوب خراسان به خصوص قاین و بیرجند به عمل آمده و همچنین کشت انواع آن در کشورهای فرانسه، ژاپن، هندوستان و مکزیک نیز رواج دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه این گیاه متحمل به شوری و کمآبی و با آب و بافت خاک مناطق حاشیه دریاچه ارومیه سازگاری دارد گفت: زمان برداشت این محصول از اواسط مهرماه تا پایان آبانماه طول کشیده و شیوه برداشت آن به صورت سنتی و اغلب با بریدن شاخه که خشک کردن آن را سهولت میدهد انجام میشود.
اسکندری کمبود بارگاههای بهداشتی زرشک کنی، نبود شناخت مناسب مردم از خواص غذایی و دارویی زرشک و عدم ساماندهی صادرات این محصول را از عوامل کندی توسعه سطوح زیر کشت آن در استان ذکر نموده و اضافه کرد: زرشک از معدود گیاهانی است که از ریشه، ساقه، برگ، گل و پوست آن استفادههای مختلف غذایی، دارویی و صنعتی میشود به طوری که در مجموع 89 قلم دارو از میوه، ساقه و برگ این گیاه با ارزش به دست میآید. برای توسعه کشت زرشک در کشورمان باید توجهات ویژهای به این محصول اعمال شود.
عصاره میوه زرشک حاوی مقادیر زیادی املاح، آهن، کلسیم، سدیم و ویتامینهای B1 ،B2 و C است و دارای خواص تقویتکننده قلب، معده و کبد، تصفیهکننده خون، تنظیمکننده ترشح صفرا، نشاط آور، ضد التهاب، کاهشدهنده فشار خون، قند خون است.
انتهای پیام/60001/ع30/چ3000