به گزارش خبرگزاری فارس از دیر، فاطمه چاهبندی صبح امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مراسم گرگیشو هر ساله در شب نیمه ماه مبارک رمضان در بندر دیر برگزار میشود، تصریح کرد: در این مراسم معمولا با انواع خوراکیها از کودکان پذیرایی میشود که ضروری است برای تهیه آن به شاخصههای مهمی از قبیل ارزش غذایی، پروانه ساخت، تاریخ تولید و انقضا، علامت استاندارد و بهداشتی بودن آن توجه شود.
وی با توصیه به خانوادهها برای تهیه مواد خوراکی با ارزش غذایی بالا گفت: در این مراسم میتوان انواع مغزها از قبیل گردو، بادام، پسته، بادام زمینی، فندق و خشکبارهایی مانند کشمش، نخودچی، آجیل، توت و انجیر خشک به کودکان عرضه کرد.
وی ادامه داد: در این مراسم که مختص کودکان است، بهتر است از بیسکویت، کیک و کلوچههای سبوسدار، غنی شده و تهیه شده با روغن حاوی ترانس زیر 10 پذیرایی شود.
مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر با تاکید بر اینکه مواد غذایی به صورت بستهبندی بهداشتی عرضه شود، اظهار داشت: انواع خوراکیها میبایست در بستهبندیهای بهداشتی که دارای شاخصههای بهداشتی است، عرضه شود و خانوادهها از عرضه مواد غذایی به صورت فله و بدون بستهبندی خودداری کنند.
چاهبندی در خصوص انواع نوشیدنیهایی که در این مراسم ممکن است عرضه شود، گفت: شیر باید پاستوریزه و یا استرلیزه بوده و دوغ نیز علاوه بر شرایط استرلیزه و پاستوریزه بودن باید بدون گاز باشد و همچنین بهتر است از آب میوههای طبیعی که شرایط پاستوریزه و استرلیزه بودن را رعایت شده به جای آب میوههای صنعتی استفاده کرد.
وی به خانوادهها توصیه کرد: برای پذیرایی از کودکان در مراسم گرگیشو از انواع پفک، یخمک، نوشابههای گازدار، آدامس، چیپس، آب میوههایی که فقط ترکیبی از آب و قند و اسانس میوهاند، بستنی یخی و انواع لواشک و آلو و آلوچه که فاقد شرایط بهداشتی هستند، استفاده نکنند.
انتهای پیام/66006/ب30/ث3001