محمد رمضانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در رودبار با اشاره به وضعیت این منطقه در کشت زیتون اظهار کرد: خوشه صنعتی زیتون رودبار به لحاظ جغرافیایی در بخش مرکزی رودبار شامل مناطق رستمآباد جنوبی، رحمتآباد، منجیل، دشت علیآباد، لوشان، طارم علیا و سفلی است.
وی مناطق مذکور را دارای آب و هوای نیمه گرمسیری مدیترانهای عنوان کرد و افزود: مناطق زیتونکاری طارم زنجان و قزوین شامل منطقه جغرافیایی خوشه صنعتی زیتون گیلان است.
رمضانی با بیان اینکه سالانه بیش از 3.2 میلیون تن روغن زیتون در جهان تولید میشود، تصریح کرد: روند فزآینده توسعه زیتون در کشورهای تولیدکننده روغن زیتون از دهه 40 آغاز شده و طبق نرخ افزایشی منحنی رشد مصرف آن در حال افزایش است.
رئیس ایستگاه تحقیقات زیتون رودبار به افزایش تقاضا برای محصول زیتون اشاره کرد و گفت: اهمیت غذایی و دارویی روغن زیتون به دو دلیل متفاوت با دیگر روغنهای نباتی است.
وی نخستین تفاوت را اسید چرب اشباع نشده تکظرفیتی در روغن زیتون دانست و بیان کرد: بیشترین درصد اسیدهای چرب روغن زیتون را اسید اولیک تشکیل میدهد و این میزان بین 50 تا 85 درصد است.
رمضانی اسید چرب روغن زیتون را دارای اچدیال بالا و الدیال پایین خواند و اذعان کرد: پایداری روغن زیتون در مقابل اکسیداسیون بسیار بالا است.
رئیس ایستگاه تحقیقات زیتون رودبار اسیدهای چرب اشباع نشده مانند اسید لینولئیک و اسید لینولنیک را دارای الدیال بالا ذکر کرد و یادآور شد: پایداری اسیدهای مذکور در مقابل اکسیداسیون بسیار پایین است.
*تاثیر روغن زیتون در چاقی مفرط
وی دومین تفاوت روغن زیتون را دارای آنتی اکسیدانتهای بسیار اعلام کرد و افزود: روغن زیتون تاثیر معناداری در کاهش بیماریهای عروقی، یبوست، سرطان، پوسیدگی دندان و چاقی مفرط دارد.
رمضانی قیمت یک کیلوگرم روغن زیتون با کیفیت بالا در اروپا را بیش از 35 یورو عنوان کرد.
انتهای پیام/84001/خ30/ظ1004