اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

فارس گزارش می‌دهد

بازار داغ آش و حلیم ماه رمضان در گیلان

بازار داغ آش و حلیم در ماه مبارک رمضان یکی از جلوه‌های زیبای مناسبت این ماه در گیلان است.

بازار داغ آش و حلیم ماه رمضان در گیلان

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، ماه رمضان که می‌شود گیلان حال و هوای دیگری پیدا می‌کند و همه جا بساط آش و حلیم و زولبیا و بامیه و «خشکار» شیرینی سنتی و خوشمزه ویژه این استان پهن می‌شود.

ماه رمضان که می‌شود فضا پر از عطر گلاب و بوی خوش می‌شود و انسان از آن لذت می‌برد.

رمضان از همه نظر ماه با برکتی است و بر خلاف روزهای عادی در آن جنب و جوش زیاد بوده و مردم با نشاط خاصی ماه رمضان را سپری می‌کنند به طوری که پس از پایان آن نیز همچنان سرخوش از این ماه می‌شوند.

یکی از آداب زیبای ماه مبارک رمضان دادن افطاری است و همه تلاش می‌کنند تا آنچه مرسوم این ماه است را برای پذیرایی از مهمانان انجام دهند که پختن آش و حلیم از جمله آن است.

در ماه مبارک رمضان دیگ‌های آش جلوی مغازه‌های مختلف بار گذاشته می‌شود و برخی آش‌ها نظیر آش رشته که تا چند سال پیش یک غذای خانگی بود در ماه رمضان بساط آن در همه جای شهر برپا شده و در کاسه‌های یک بار مصرف به روزه‌دار فروخته می‌شود.

            

آش شله‌قلمکار نیز یکی از آش‌های پرطرفدار در بین مردم گیلان است که مردم این استان در روزهای عادی برای ادای نذر به حضرت زهرا (س) آن را بار می‌گذارند و بین همسایه‌ها و نیازمندان تقسیم می‌کنند.

این آش در ماه مبارک رمضان خواهان زیادی دارد و به همین دلیل بیشتر مغازه‌ها اقدام به توزیع آش شله‌قلمکار می‌کنند.

این آش از مغذی‏‌ترین و خوشمزه‏‌‌ترین آش‌های ایرانی است که در هر استان با روش خاص خود طبخ می‌شود.

حلیم نیز یکی از غذاهای معروف و پرطرفدار در بین مردم گیلان است که در روزهای عادی ترجیح می‌دهند در وعده صبحانه از آن میل کنند و در ماه مبارک رمضان نیز به عنوان یک غذای کامل در هنگام افطار استفاده می‌کنند.

«رشته خشکار» از شیرینی‌های سنتی ویژه گیلان است که در ماه مبارک رمضان بسیار طرفدار دارد و از آن در هنگام افطار استفاده می‌شود.

اگر چه شیرینی رشته‌خشکار در تمام روزهای عادی در گیلان به ویژه رشت عرضه می‌شود اما شیرینی آن در ماه مبارک رمضان حلاوت خاصی دارد.

این شیرینی سنتی گیلان از آرد برنج، شکر، مغز گردو و ادویه‌‌جات معطر نظیر هل و دارچین تهیه می‌شود.

تفاوتی که بین رشته و خشکار وجود دارد اینکه «رشته» بدون مغز گردو بوده و تنها خمیر مشبک است اما خشکار شکم‌پر و دارای مغز گردوی خردشده، شکر، دارچین و جوز هندی و هل است و گاهی از مغز نارگیل و پسته نیز استفاده می‌شود.

رشته‌خشکار به دلیل برخورداری از گلوکز و پروتئین گیاهی موجود در مغز گردو بسیار مغذی و نیروبخش است.

رشته‌خشکار را دو نوع تهیه می‌کنند یکی زعفرانی و دیگری ساده، که البته زعفرانی آن زرد و خوشرنگ و گران‌تر است.

رشته‌خشکار را نباید پس از خرید به صورت خام خورد باید در ماهی‌تابه سرخ و در شربت خاص خود قرار داده شود که این شربت از آب و شکر و دارچین و هل و گلاب درست می‌شود.

زولبیا و بامیه نیز از شیرینی‌های خاص ویژه ماه مبارک رمضان است که طرفداران بسیاری دارد و هنگام افطار از آن استفاده می‌شود.

زولبیا از مخلوط نشاسته و ماست و بامیه نیز از آرد و تخم‌مرغ و دیگر موارد مورد نیاز تهیه می‌شود که یکی از شیرینی‌های خوشمزه در گیلان است.

*عرضه کیلویی آش و حلیم در گیلان

رئیس اتحادیه صنف پزندگان شهر رشت در گفت‌‌وگو با خبرنگار فارس در رشت درباره نرخ‌گذاری آش و حلیم در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان قیمت آش و حلیم به صورت کیلویی محاسبه می‌شود.

مهدی پورمحمدی، از عرضه آش و حلیم در ماه مبارک رمضان به صورت کیلویی به مشتریان خبر داد و اظهار کرد: حدود 10 سال بود که نرخ تصویبی درباره ارائه غذا به مشتریان وجود نداشت و اصناف طبق نرخ عرف ارائه خدمات می‌کردند.

رئیس اتحادیه ‌پزندگان شهر رشت افزود: در جلسه‌ای که در 11 فروردین امسال برگزار شد با همکاری رئیس مجمع امور صنفی شهرستان رشت نرخ ثابتی برای انواع غذاها در سه درجه ممتاز، درجه یک و درجه دو به تصویب رسید و به واحدهای صنفی ابلاغ شد.

وی خاطرنشان کرد: این رتبه‌بندی طبق درجه کیفیت مواد ارائه شده و سطح خدمات قابل ارائه به مشتری صورت گرفته است.

پورمحمدی، با اشاره به قیمت ارائه آش در ماه مبارک رمضان، اذعان کرد: با توجه به افزایش قیمت حبوبات و مواد آنالیز برای تهیه آش، درخواستی از طرف اتحادیه به مجمع امور صنفی و بخش اصناف سازمان صنعت، معدن و تجارت ارائه شد که طبق این درخواست در 27 خرداد امسال نرخ جدید آش مناسب با قیمت مواد اولیه به تصویب رسید و تمام واحدهای صنفی باید آش را با این قیمت به مشتریان عرضه کنند.

*نرخ انواع غذا در ماه رمضان تغییر پیدا نمی‌کند

وی با بیان اینکه نرخ انواع غذا در ماه مبارک رمضان تغییری پیدا نمی کند، تصریح کرد: تمام واحدهای صنفی موظف هستند آش را بر اساس درجه‌بندی ممتاز، یک و دو با قیمت‌های مصوب از 13 هزار تومان درجه ممتاز تا 11 هزار تومان درجه یک و 9 هزار تومان درجه دو به مشتریان عرضه کنند.

این مسئول افزود: تعیین قیمت طبق درجه‌بندی برای واحدهایی است که تنها پروانه کسب پخت آش را دارند و باید در طول سال آش ارائه دهند.

وی متذکر شد: طبق هماهنگی و مصوبه‌ای که در مجمع امور صنفی و در زمان صدور نرخ جدید آش به تصویب رسیده واحدهایی که پروانه کسب پخت آش را ندارند و تنها در ماه مبارک رمضان در واحد صنفی خود اقدام به پخت و توزیع آش می‌کنند بر اساس مصوبه باید آش را به قیمت درجه دو کیلویی 9 هزار تومان ارائه دهند و اگر در این راستا تخلفی صورت گیرد مشتریان می‌توانند با شماره 124 بازرگانی تماس بگیرند.

*مشتریان به وزن کیلوی آش و حلیم توجه کنند

پورمحمدی درباره قیمت تصویب شده حلیم گفت: از آنجا که تعداد واحدهای صنفی حلیم‌پزی در شهر رشت کم است قیمت حلیم کیلویی 10 هزار تومان به تصویب رسیده و تمام واحدهای صنفی حلیم‌پزی باید حلیم را با این قیمت به مشتری ارائه دهند.

وی تأکید کرد: مشتریان برای خرید آش و حلیم به کیلو و وزن آنها توجه داشته و آگاه باشند که قیمت آش و حلیم بر اساس کیلو محاسبه می‌شود و واحدهای صنفی باید طبق قیمت و کیلو از مشتری وجه دریافت کنند.

رئیس اتحادیه پزندگان شهر رشت، اذعان کرد: هر واحد کسبی موظف است نرخ دریافتی از اتحادیه که درجه‌بندی‌ها روی آن ذکر شده است را در معرض دید مشتری قرار دهد تا مشتری‌ها از درجه‌بندی واحد کسبی و مبلغ پرداختی آگاه شوند.

انتهای پیام/2300/خ40/ظ1004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول