اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

تحولات مصر از نگاه رسانه‌های انگلیسی؛ کودتا یا حمایت از انقلاب؟

روزنامه‌ها و رسانه‌های مختلف انگلیسی، نگاه‌های متفاوتی نسبت به تحولات اخیر مصر و برکناری «محمد مرسی» داشتند، اما اغلب آن‌ها مداخله نظامی ارتش را یک «کودتا» خواندند.

تحولات مصر از نگاه رسانه‌های انگلیسی؛ کودتا یا حمایت از انقلاب؟

به گزارش خبرگزاری فارس، یکشنبه هفته گذشته همزمان با اولین سالگرد ریاست‌جمهوری «محمد مرسی» در مصر، مخالفان وی به دعوت جنبش موسوم به «تمرد» تظاهرات‌هایی را آغاز کردند که نهایتا با دخالت ارتش به برکناری مرسی منجر شد. هرچند که بسیاری مداخله ارتش را گامی برای جلوگیری از خونریزی و خشونت دانسته و از آن دفاع می‌کنند، اغلب رسانه‌های انگلیسی این اقدام را یک «کودتای نظامی» دانسته‌اند که علیه اولین رئیس‌جمهور منتخب و غیرنظامی مصر انجام شده است.

روزنامه «ایندیپندنت» یکی از این رسانه‌های انگلیسی است که تحولات اخیر مصر را با سرتیتر «کودتای مصر» دنبال می‌کند. این روزنامه در گزارشی از اقدام اخیر ارتش، نوشته است نظامیان مصری با بازداشت گسترده سران «اخوان‌المسلمین» به خصوص «محمد بدیع» رهبر معنوی اخوانی‌ها، احتمال بروز خشم و غضب بیشتر اعضای این گروه را افزایش دادند.

این روزنامه نوشته است بدیع پس از بازداشت، با یک بالگرد نظامی به قاهره منتقل شده است. «امر درگ» یکی از مقامات ارشد اخوان‌المسلمین است که در مصاحبه با ایندیپندنت می‌گوید: الان اوضاع حتی از دوران مبارک هم بدتر شده.

روزنامه «گاردین» هم با «کودتا» خواندن اقدام ارتش، نوشت: حامیان رئیس‌جمهور مخلوع محمد مرسی که هنوز مات و مبهوت کودتای نظامی‌ای هستند که رهبر آن‌ها را از قدرت کنار گذاشت، روز جمعه احتمالا بعد از نماز علیه این اقدام ارتش و بازداشت‌های گسترده‌ای که سران اخوان‌المسلمین را هدف گرفته و تسلط ارتش بر کشور را افزایش داده، تظاهرات می‌کنند.

این روزنامه به اظهارات «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا در مورد اقدام ارتش هم اشاره کرده و نوشته است اوباما از به کار بردن واژه «کودتا» خودداری کرد.

اما روزنامه «دیلی‌تلگراف» موضعی محافظه‌کارانه‌تر اتخاذ کرده و تنها در نقل قول‌ از اعضای اخوان‌المسلمین و حامیان مرسی، واژه «کودتا» را به کار برد. این روزنامه نوشته است اسلامگرایان نظامیان را به اجرای یک کودتای گستاخانه و آشکار علیه اولین رئیس‌جمهور منتخب متهم کرده‌اند.

روزنامه «فایننشال تایمز» هم تقریبا مواضعی مشابه «دیلی تلگراف» اتخاذ کرده و تنها به بیان نقل قول‌های مختلف بسنده کرده است. هرچند این روزنامه در یادداشتی به قلم «فیلیپ استفنز»، تحولات مصر را «کودتای قاهره» نامیده و نوشته است: کودتای قاهره هشدار بیدارباشی برای غرب بود».

این روزنامه همچنین کاریکاتوری را منتشر کرده که در آن مردم مصر اطراف صندوق رأیی که به شکل یک تانک نظامی درآمده، جمع شده و از پیروزی این صندوق رأی نظامی، شادی می‌کنند.

انتهای پیام/ص

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول