محمدحسن نوین امروز در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به شیوع بیمار فاویسم ناشی از مصرف باقلای درشت در فصل تابستان، اظهار کرد: بیماری فاویسم به دلیل کمبود آنزیم G6pd در افراد ایجاد میشود و اگر کسی این آنزیم را نداشته باشد یقیناً در زمره بیماران فاویسمی قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه فاویسم در پسران بیشتر مشاهده میشود، افزود: فاویسم در دختران کمتر دیده میشود ضمن اینکه در هر شرایط سنی و حتی دوران نوزادی نیز میتوان به آن مبتلا شد.
این کارشناس مسئول، با اشاره به علایم بیماری فاویسم اذعان کرد: شکسته شدن گلبولهای قرمز خون موجب زردی و کمخونی در افراد میشود و این از مهمترین مشخصههای فاویسم است.
وی با تصریح بر اینکه مصرف باقلا در بروز و تشدید بیماری فاویسم نقش موثری دارد، متذکر شد: نه تنها مصرف باقلا بلکه مصرف برخی از اقلام دارویی از جمله گروه سولفونامیدها در بروز و تشدید این بیماری نقش مهمی ایفا میکند.
نوین درباره اقدامهای صورت گرفته در زمینه شناساندن بیماری فاویسم به مردم گیلان، یادآور شد: از طریق آموزش چهره به چهره و توزیع بروشورها در سطح مراکز بهداشتی و درمانی و خانههای بهداشت درصدد شناساندن و معرفی هر چه بهتر علایم و نشانههای این بیماری به خانوادهها و افراد مبتلا هستیم.
وی با بیان اینکه فاویسم ناتوانی ایجاد نمیکند و جزو بیماریهای خاص نیست، متذکر شد: با توجه به گرم شدن هوا و وجود محصول باقلا در استان گیلان باید توصیههای پزشکی جدی گرفته شود و افراد مبتلا به فاویسم از مصرف باقلا به شدت پرهیز کنند.
انتهای پیام/2300/ی20/ظ1004