اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

گزارشی از هاری در استان ارائه نشده است

‌5 هزار قلاده سگ با هدف کنترل هاری در یزد واکسینه شد‌

مدیرکل دامپزشکی استان یزد با اشاره به ضرورت توجه به بیماری‌های خاص حیوانی و ضرورت پیشگیری و کنترل آن گفت: بیماری هاری از جمله بیماری‌هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد که منبع اصلی آن وحوش است.

‌5 هزار قلاده سگ با هدف کنترل هاری در یزد واکسینه شد‌

علی‌اکبر حدادزاده در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در یزد اظهار داشت: بیماری هاری منبع عادی در بین دام ندارد و زمانیکه حیوانات وحشی تحت تاثیر خشکسالی قرار می‌گیرند به شهرها هجوم می‌آورند و بیماری هاری را منتقل می‌کنند.

وی ادامه داد: با هجوم وحوش به شهرها و حمله به دام این بیماری سرایت پیدا می‌کند اما شدت آن کم و زیاد است.

مدیرکل دامپزشکی استان یزد افزود: طی سال گذشته و جاری موردی از این بیماری گزارش نشده اما در سال 90 تنها یک مورد ابتلا به هاری گزارش شد.

وی اضافه کرد: از سال 85 تا کنون سعی شده بیماری‌های هاری به شدت کنترل شود که خوشبختانه از 20 مورد در سال 85 به یک مورد در سال 90 رسید.

حدادزاده ابتلا به بیماری هاری در سال 86 را 14 مورد اعلام کرد و گفت: در سال 87 به دلیل خشکسالی به 23 مورد رسید اما با اقدامات پیشگیرانه و کنترل شدید در سال 89 به هفت مورد رسید.

وی افزود: همچنین در سال 89 و 90 این میزان به یک مورد رسید و در سال گذشته و جاری موردی از ابتلا به این بیماری گزارش نشده است.

این مقام مسئول بیان داشت: در سال گذشته مواردی مشکوک به ابتلا به هاری گزارش شد اما براساس نمونه‌گیری‌های انجام شده مشخص شده که هاری وجود نداشته است.

وی با بیان اینکه سیاست دامپزشکی واکسیناسیون در مقابل بیماری است عنوان کرد: برای کنترل بیماری هاری پنج هزار قلاده سگ صاحبدار علیه بیماری هاری واکسینه شدند.

مدیرکل دامپزشکی استان یزد ادامه داد: دامپزشکی متولی واکسیناسیون و یا کنترل سگ‌های ولگرد در سطح جامعه نیست اما طرحی را برای کنترل این نوع سگ‌ها ارائه شده که در سال جاری اجرایی خواهد شد.

وی اظهار داشت: بر اساس این طرح آن دسته از سگ‌های ولگردی که برای استفاده مناسب باشند به کار گرفته خواهند شد و آن دسته که مناسب نیستند شناسایی و معدوم خواهند شد.

حدادزاده اجرای طرح واکسیناسیون علیه بیماری هاری را رایگان خواند و گفت: اداره کل دامپزشکی به عنوان متولی بهداشت حیوانات، با هزینه دولتی اقدام به کنترل و درمان بیماری‌های حیوانی می‌کند.

وی تصریح کرد: بیماری‌های حیوانی واگیردار است و چنانچه وارد دام شود تلفات زیادی دارد از این رو توصیه می‌شود تا ضمن استفاده از واکسن، نکات ایمنی و بهداشتی به طور کامل رعایت شود مشکلی پیش نمی‌آید.

این مقام مسئول پیرامون بیماری دام و طیور نیز اظهار داشت: خوشبختانه در چند سال گذشته بیماری آنفولانزای مرغی در این استان گزارش نشده اما با توجه به اینکه آنفولانزای خاصی در چین شیوع شده است لازم است تا مراقبت بیشتری داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه حتی نشانی از این بیماری در کشورهای همسایه هم دیده نشده است عنوان کرد: احتیاط بر این است تا مراقبت داشته باشیم و مشکلی بروز نکند.

حدادزاده همچنین با اشاره به میزان تلفات مرغ در مرغداری‌های استان گفت: متاسفانه به دلیل حجم انبوه نگهداری جوجه در سالن‌های مرغداری،بعد از هر گرد و خاک و طوفان که هوای استان غبار آلود می‌شود تلفاتی در این زمینه داریم که لازم است سیستم تهویه و در حجم سالن‌ها تجدید نظر شود.

انتهای پیام/90004/ش40/ظ1004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول