اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس مرکز اسناد ملی شمال‌غرب کشور:

برخی‌سازمان‌ها اسناد و مدارک را از بین برده و دور ریخته‌اند

رئیس مرکز اسناد ملی شمال‌غرب کشور با بیان ناآشنایی برخی مدیران با این سازمان، گفت: برخی‌سازمان‌ها اسناد و مدارک را از بین برده و دور ریخته‌اند.

برخی‌سازمان‌ها اسناد و مدارک را از بین برده و دور ریخته‌اند

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، عزیز جوانپور  امشب در نشست مشترک با هیئت رئیسه شورای هماهنگی روابط عمومی‌های استان آذربایجان‌شرقی، به پیشینه فعالیت این مرکز فرهنگی اشاره و خاطرنشان کرد: مرکز اسناد ملی شمال‌غرب کشور، مؤسسه‌ای‌ آموزشی‌، پژوهشی‌، علمی‌ و خدماتی‌ است‌ که‌ اساسنامه‌ آن‌ به‌ تصویب‌ مجلس‌ شورای‌ اسلامی‌ رسیده‌ و ریاست‌ عالی آن‌ با رئیس‌ جمهوری‌ است‌ و شکل‌گیری‌ رسمی‌ کتابخانه‌ ملی نیز‌ به‌ سال 1316 باز می‌گردد.

وی با بیان اینکه سازمان اسناد ملی ایران جزو سازمان‌هایی است که دیر تشکیل شده است، افزود: سازمان اسناد ملی ایران در هفدهم اردیبهشت 1349، با تصویب نهایی مجلس شورای ملی تأسیس رسیده و مرکز خدمات‌ کتابداری آن نیز ‌در سال‌ 1358به تصویب رسیده است.

رئیس مرکز اسناد ملی شمال‌غرب کشور ادامه داد: از سال‌ 1378 مدارک‌ فرهنگی‌ انقلاب‌ اسلامی‌ در کتابخانه‌ ملی‌ ادغام‌ شده و سرانجام‌ در سال‌ 1381، با تصویب‌ شورای‌ عالی‌ اداری‌، کتابخانه‌ ملی‌ و سازمان‌ اسناد ملی‌ با هم‌ ادغام‌ شد و هم اکنون‌ این‌ سازمان‌ در دو ساختمان‌ مستقل‌«کتابخانه‌ ملی‌ ایران‌» و «گنجینه‌ اسناد ملی‌ ایران‌ـ فعالیت‌ دارد.

جوانپور در خصوص فعالیت این سازمان، تاکید کرد: این سازمان متولی جمع‌آوری، حفظ، نگهداری اسناد، نسخ خطی، نامه‌ها و احکام گذشته بوده و اسناد جمع‌ آوری شده برای تحقیقات مقتضی در اختیار محققان قرار می‌گیرد.

کتابخانه مرکزی محل مناسبی برای نگهداری نسخ خطی مرکز اسناد ملی شمال‌غرب نیست

وی با بیان اینکه برخی از اسناد این مرکز، هنوز در کتابخانه مرکزی باقی مانده است، بیان کرد: کتابخانه مرکزی، محل مناسبی برای نگهداری از نسخ خطی نبوده و وظیفه‌ای نیز در قبال نگهداری این اسناد ندارد.

امضای تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه تبریز و  موسسه تاریخ و فرهنگ معاصر ایران

رئیس مرکز اسناد ملی شمال غرب کشور از امضای تفاهم نامه همکاری با دانشگاه تبریز و  موسسه تاریخ و فرهنگ معاصر ایران خبر داد و تصریح کرد: با تبیین هر چه بیشتر جایگاه مرکز اسناد، در حال سوق دادن تحقیقات و پایان نامه های دانشجویی به حوزه پژوهش اسناد هستیم.

جوانپور اضافه کرد: هم اکنون آیین‌نامه‌های پزشکی، از نخستین روزهای تشکیل مراکز پزشکی در استان، گردآوری شده و علاوه بر آن، در حال حاضر به دنبال راه‌اندازی پژوهشکده اسناد پزشکی از طریق دانشگاه علوم پزشکی تبریز هستیم.

وی اسناد مربوط به دفاع مقدس را از ارزشمندترین اسناد مورد هدف خواند و افزود: در این راستا، اخیرا تفاهم‌نامه‌ای با هدف کمک به جمع آوری اسناد دفاع مقدس، با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، منعقد شده است.

برخی‌سازمان‌ها اسناد و مدارک را از بین برده و دور ریخته‌اند

رئیس مرکز اسناد ملی شمال‌غرب کشور با بیان اینکه ناآشنایی برخی مدیران با این سازمان، منجربه بروز بی‌مهری‌هایی نسبت به فراهم کردن امکانات لازم برای این سازمان شده است، یادآور شد: متاسفانه برخی سازمان‌ها برخلاف قانون مصوب سال 1342 در خصوص تحویل اسناد ادارات به سازمان اسناد، بیشتر اسناد و مدارک را از بین برده و دور ریخته‌اند.

نبود اعتبار خرید  اسناد در دست مردم را با مشکل مواجه کرده است

رئیس مرکز اسناد ملی شمال غرب کشور ادامه داد: هم اکنون اسناد بسیاری در دست مردم است که به علت نبود اعتبارات، خرید این اسناد مقدور نیست.

جوانپور با تاکید بر معرفی هر چه بیشتر این مرکز یادآور شد: جایگاه این سازمان برای محققان روشن است اما با این وجود، برخی محققان از وجود چنین مکانی اطلاع ندارند که این امر نیازمند اطلاع رسانی است.

وی همچنین با اشاره به نقش روابط عمومی در تحقق رسالت فرهنگی جامعه گفت: روابط عمومی ها با اطلاع رسانی مناسب، می توانند در پیشرفت، توسعه و احراز جایگاه این سازمان در خصوص اسناد مربوط به حوزه کاری خود، موثر باشند.

جواد آهنگری دبیر شورای هماهنگی روابط عمومی‌های استان آذربایجان‌شرقی نیز در این نشست با بیان اهمیت حفاظت از میراث و اسناد ملی، آمادگی اعضای شورای هماهنگی روابط عمومی‌ها را در راستای اطلاع رسانی، آگاه‌سازی و صیانت از فرهنگ و اعتلای جایگاه فرهنگی استان اعلام کرد.

وی افزود : گردآوری و حفاظت میراث عظیم فرهنگی و تمدنی ایران اسلامی و احیای پژوهش‌های بومی در حوزه سند، تاریخ و فرهنگ  از مهمترین وظایف مراکز اسناد ملی کشور محسوب می شود که لازم است دست اندرکاران ذیربط با برنامه‌ریزی مدون،  برای آشنایی عموم مردم اعم از محققان، دانشجویان و گردشگران با اولویت مدیران دستگاه های مختلف اداری برای شناخت ابعاد مختلف وظایف تخصصی و مأموریت‌های محوله مرکز اسناد ملی شمال غرب کشور‌، اقدام کنند.

انتهای پیام/60002/ق40/پ3003

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول