اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی خبر داد

بررسی وضعیت تشیع در دوران امام باقر(ع)

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی از بررسی وضعیت علمی و فرهنگی تشیع در دوران امام باقر(ع) در قالب پروژه‌ای در پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) این پژوهشگاه خبر داد.

بررسی وضعیت تشیع در دوران امام باقر(ع)

حجت‌الاسلام والمسلمین سید قاسم رزاقی موسوی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم در ارتباط با پروژه بررسی وضعیت علمی و فرهنگی تشیع در دوران امام باقر(ع) تصریح کرد: این پژوهش که در پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) بررسی می‌شود درصدد بررسی وضعیت شیعه در دوران امامت امام باقر(ع) در ابعاد مختلف اجتماعی، سیاسی، علمی، فرهنگی و اقتصادی است.

وی افزود: دوران امامت امام باقر(ع) به دلیل تثبیت حاکمیت اموی و تلاش حاکمان آن برای نهادینه ساختن فرهنگ اموی و بازگشت به فرهنگ جاهلی و نیز ترویج افکار و اندیشه‌های جدید مانند ارجاء، جبرگرایی و دیگر علوم رایج که به دلیل توسعه جهان اسلام و آشنایی با فرهنگ‌های جدید و فرهنگ کشورهای فتح شده صورت گرفت، نقطه عطفی در جهان اسلام و شیعه به شمار می‌آید.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ادامه داد: از جمله اهداف اصلی این پژوهش می‌توان به بررسی جدال فرهنگی و سیاسی شیعیان و ارائه تصویر جامع از وضعیت آنان در این دوره اشاره کرد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در این پژوهش وضعیت علمی و فرهنگی شیعه در دوره امام باقر(ع) از قبیل مهمترین اندیشه‌ها، عقاید و تحولات فکری و فرهنگی شیعه و مهندسی فرهنگی تشیع بررسی شده است.

رزاقی موسوی اضافه کرد: همچنین در این پژوهش وضعیت اجتماعی شیعیان از قبیل گسترش تشیع، مناطق شیعه نشین، گونه شناسی فرقه‌های شیعی، فرقه‌های منحرف منصوب به شیعه و چالش‌های اصحاب، وضعیت سیاسی شیعیان در قالب اندیشه سیاسی شیعه، تقیه و تعامل با حکومت، عملکرد سیاسی شیعیان و جریان شناسی سیاسی، مناسبات در روابط شیعه در بعد داخلی و خارجی و در نهایت وضعیت اقتصادی شیعیان در قالب خمس، کشاورزی، تجارت و دیگر راهبردهای اقتصادی شیعیان بررسی می‌شود.

وی با بیان اینکه تدوین دو فصل آغازین پژوهش به پایان رسیده و کار نگارش فصل سوم در حال انجام است گفت: 70 درصد مطالعات فصول دیگر انجام گرفته و امید می‌رود تا پایان شهریور فصل‌های باقی‌مانده تدوین شده و کار نگارش آن به اتمام برسد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی خاطرنشان کرد: روش تحقیق این پژوهش توصیفی - تحلیلی است که پس از مطالعه منابع لازم و گردآوری فیش‌ها و دسته بندی در فصل‌های مربوطه به تحلیل و مستندسازی بر اساس گزاره‌های تاریخی پرداخته شده است.

انتهای پیام/2258/و30/چ3000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول