اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مستندساز طبیعت:

گلپایگان شهر گل و سنگ نگاره / توسعه صنعت توریسم با حمایت بخش خصوصی میسر می‌شود

مستندساز و فیلم ساز طبیعت ایران گفت: توسعه صنعت توریسم با حمایت بخش خصوصی میسر و محقق می‌شود.

گلپایگان شهر گل و سنگ نگاره / توسعه صنعت توریسم با حمایت بخش خصوصی میسر می‌شود

محمدعلی اینانلو در حاشیه سفر به شهرستان گلپایگان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در گلپایگان اظهار کرد: فیلم مستند «سفر گل» با حضور پنج فیلم‌بردار حرفهای با سفر از آرامگاه سهراب سپهری در شهر مشهد اردهال آغاز شد و با آیین گلاب گیری از شهرهای برزک، قمصر و نیاسر ادامه یافت.

وی با بیان اینکه برای فیلم‌برداری مستند «سفر گل» به دشت لاله‌های واژگون در کوهرنگ و گلستان کوه خوانسار و روستای هنده از توابع گلپایگان سفر کرده است، تصریح کرد: دشت‌های لاله‌های واژگون همه ساله و در اردیبهشت ماه میزبان شمار زیادی از گردشگران داخلی و خارجی است و اوج زیبایی و پر گل بودن دشت لاله‌های واژگون هفته‌های دوم و سوم اردیبهشت است، اما در کوهرنگ به دلیل وجود سرما بیشتر این گل‌ها آسیب دیده‌اند.

مستندساز طبیعت ادامه داد: لاله‌های واژگون یکی از 12 هزار گیاه شناسایی شده در کشور است که در آغازین روزهای هرسال سر از خاک بیرون می‌آورد، رنگ «لاله‌های اشک» در مناطق سردسیر قرمز و گاهی اوقات زرد رنگ است، نام دیگر این گل «اشک مریم» است و از 100 تا 120 سانتی‌متر از سطح زمین قد می‌کشد، این گونه با گل‌های زنگوله‌ای درشت و گاهی با رنگ‌های نارنجی مایل به قرمز در دامنه‌های زاگرس رشد و نمو می‌کند.

وی اضافه کرد: بوی «لاله‌های اشک» چندان مطلوب نیست و این گونه گیاهی به خاطر رنگ و فرمش در برابر سرما مقاوم است، با این همه عمر این گیاه زیبا سه هفته بیشتر نیست، این گونه گیاهی برگ‌هایی کشیده و مجتمع دارد و گیاهی سمی است که با تجویز پزشکان کاربرد دارویی دارد.

اینانلو در ادامه به عوامل تهدید کننده این گل منحصر به فرد ایرانی اشاره کرد و گفت: چرای دام، تغییر کاربری زمین کشاورزی، برداشت مستقیم و کندن و شکستن گل‌ها توسط انسان‌ها مهم‌ترین عامل نابودی این گیاه است، هرچند در سال‌های اخیر با فرهنگ سازی و محافظت درست، لاله‌های واژگون از تخریب رو به رشد در امان مانده است، اما برای جلوگیری از تخریب محیط زیست، فرهنگ سازی عمومی، عزم جدی و ملی مسئولان و اصحاب رسانه در این زمینه ضروری است.

وی با تاکید بر اینکه طبیعت زیبای ایران در این فصل بسیار چشم نواز است، یادآور شد: پس از فیلم‌برداری از جاذبه‌های گردشگری و طبیعی شهرستان گلپایگان به پناهگاه حیات وحش موته، روستای هستی جان، کاشان، آران و بیدگل و دریاچه نمک و کویر مرنجاب سفر خواهیم کرد.

مستندساز طبیعت که بیش از 30 سال است به ایران گردی مشغول است، اظهار کرد: مستند «سفر گل» حدود 12 خرداد ماه جاری از شبکه جام جم و برنامه «ایران جهانی در یک مرز» به نمایش در می‌آید.

وی در بخش دیگری از سخنانش به آثار تاریخی گلپایگان پرداخت و تاکید کرد: با فرهنگ سازی بین مردم و نهادینه شدن این تفکر که آثار و ابنیه ملی و تاریخی ایران در جهان بی نظیر است و تخریب این آثار چه اثرات سویی بر میراث فرهنگی کشور و نسل‌های آینده دارد، می‌توان از تخریب و یادگاری نوشتن روی سنگ نگاره‌ها منطقه غرقاب جلوگیری کرد.

اینانلو حمایت دولت از سرمایه داران بخش خصوصی را از دیگر راهکارهای جذب توریسم و صنعت گردشگری بیان کرد و افزود: ارگ تاریخی گوگد دومین بنای بزرگ خشتی ایران پس از ارگ بم است که زمان ساخت آن به دوران صفویه و به بیش از 400 سال پیش می‌رسد، اما امروزه با سرمایه گذاری بخش خصوصی به یکی از جاذبه‌های گردشگری ایران تبدیل شده است.

وی همچنین به لبنیات و کباب‌های کوبیده گلپایگان اشاره کرد و گفت: فرآورده‌های لبنی و کباب‌های کوبیده گلپایگان از شهرت خاصی برخوردار است و همواره مورد توجه گردشگران و مسافران قرار داشته است.

انتهای پیام/63014/صا40/ژ1001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول