اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

2/ باهنر در کاشان:

لاریجانی به من گفت قصد ورود به انتخابات را ندارد/تلاش برای جمع‌بندی ‌روی یک نفر

عضو ائتلاف پنج‌گانه اصولگرایان با اشاره به تأکید لاریجانی مبنی بر عدم تمایلش برای حضور در انتخابات گفت: این کار باید بر اساس یک ساز و کار صورت گیرد به عبارت دیگر به صرف ورود لاریجانی نباید انتظار داشت بقیه به نفع وی کنار بکشند.

لاریجانی به من گفت قصد ورود به انتخابات را ندارد/تلاش برای جمع‌بندی ‌روی یک نفر

به گزارش خبرگزاری فارس از کاشان، محمدرضا باهنر چهارشنبه شب در جلسه پرسش و پاسخ در دانشگاه علوم پزشکی کاشان، انتخابات آینده ریاست جمهوری را سه قطبی دانست و اظهار داشت: یک قطب مربوط به جریان اصلاح‌‌طلبان است که طبق آخرین اخبار به صحنه می‌آیند و جدا از پررنگی یا کم‌رنگی حضورشان ، اصلاح‌طلبان پس از جمع‌بندی در عرصه انتخابات کاندیدا دارند.

*نباید همه اصلاح‌طلبان را با چوب فتنه راند

وی با تأکید بر اینکه هیچ کس حق ندارد جامعه اصلاح‌طلبی را با چوب فتنه براند گفت: باید بدانیم فتنه داستان دیگری است و در آن یک عده سردمدار بودند که موجب وقوع اتفاق نامیمونی شده و هزینه زیادی بر کشور تحمیل کردند که حساب‌شان جدا است.

 عضو ائتلاف پنج‌گانه اصولگرایان قطب دوم رقابت انتخابات آینده را مربوط به رئیس جمهور و دوستان وی قلمداد کرد و گفت: رئیس جمهور علاقه‌مند است کسی رئیس جمهور شود که ادامه دهنده بی‌چون و چرای دولت دهم باشد.

*دولت حق استفاده از امکانات و تریبون دولتی برای کاندیدای مورد نظر خود را ندارد

 باهنر با تأکید بر حق طبیعی و قانونی رئیس جمهور به عنوان یک شهروند برای حمایت از کاندیدای مورد نظر خود یادآور شد: البته دولت و رئیس جمهور حق ندارند از امکانات و تریبون دولتی از تبلیغ کاندیدای مورد نظر خود استفاده کنند و جایی که صحبت از تریبون، ساختمان، بودجه و سفر دولتی باشد حق بهره‌برداری از آن به نفع کاندیدای مورد نظرشان را ندارند.

وی جامعه اصولگرایی را قطب سوم این رقابت خواند و گفت: در این میان اصولگراها تعداد افرادشان به مرور زیاد می‌شود که البته نگرانی‌های به جایی هم به دلیل کثرت کاندیداها در جبهه اصولگرایی وجود دارد.

دبیرکل جامعه مهندسین کشور سپس به تقسیم‌بندی موجود در میان اصولگرایان اشاره و خاطرنشان کرد: سه نفر از برادران اصولگرا که زودتر از بقیه کار خود را آغاز کردند و به ائتلاف 2+1 مشهور شدند اعلام کردند در نهایت در مورد یک نفر به جمع‌بندی می‌رسیم.

 باهنر افزود: البته پیشنهادی را به این ائتلاف ارائه کردیم که در ورودی ائتلاف را باز کنند تا پس از ملحق شدن بقیه بتوانند در قالب ساز و کاری نسبت به گزینش یک، دو و حداکثر سه نفر برای مراحل بعدی رقابت به جمع‌بندی برسند.

وی با اشاره به عضویت خود در ائتلاف پنج‌گانه اصولگرایان ابراز داشت: در این ائتلاف به این جمع‌بندی رسیده‌ایم که قبل از ثبت نام در مورد یک نفر به توافق برسیم.

به گفته وی تلاش بر این است که جریان مستقل و جبهه پایداری و...به عنوان سایر انشعابات اصولگرایی نیز در مورد یک نفر به جمع‌بندی برسند.

*لاریجانی به من گفت قصد ورود به انتخابات را ندارم

این مسئول در مورد احتمال حضور لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری بیان داشت: آخرین باری که از آقای لاریجانی سوال کردم گفتند قصد ورود به انتخابات را ندارم.

باهنر خاطرنشان کرد: اما اگر آقای لاریجانی بخواهد وارد عرصه انتخابات شود می‌تواند وارد ائتلاف ما، یا 1+2 شده تا بر اساس یک ساز و کار معین کاندیدای نهایی مشخص شود به عبارت دیگر به صرف ورود لاریجانی نباید انتظار داشت بقیه به نفع وی کنار بکشند.

*رئیس‌جمهور رکورددار تغییر وزرا بود/همواره در بین دو راهی تعامل با دولت بودیم

وی در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر چرایی سکوت مجلس در برابر اشتباهات دولت بیان داشت: باید فضای کلی را در نظر گرفت و تحلیل کرد تصمیم‌های مجلس در چه شرایطی رقم می‌خورد.

عضو ائتلاف پنج‌گانه اصولگرایان تصریح کرد: بر خلاف این نظر، برخی از دلسوزان تذکر می‌دادند چرا اینقدر مواظب دولت هستید و به اصطلاح چوب لای چرخ آن می‌‌گذارید.

وی با بیان اینکه وظیفه‌مان را طوری انجام می‌دهیم که ضررهایش کمتر از منافع آن باشد تأکید کرد: همواره بین این دو راهی بودیم که به چه میزان کنترل کنیم و به چه حد رها سازیم.

باهنر به رأی اعتماد به یکی از وزرا در آغاز کار دولت به عنوان مصداق این دو راهی نام برد و گفت: پس از چندین بار عدم رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی دولت به این نتیجه رسیدیم که با توجه به موقعیت آن وزارتخانه در اقتصاد کشور به وزیری با شاخص‌های پایین‌تر کفایت کنیم.

وی با اشاره به اینکه استیضاح حق مجلس است اما آخرین دوا است یادآور شد: به نظر من تغییر هزینه ایجاد می‌کند و به طور کلی یکی از بحث‌ها با رئیس جمهور همین تغییر وزرا بود چراکه وزرایی که آقای رئیس جمهور در طول دولت‌های نهم و دهم تغییر داد از کل وزرای بعد از انقلاب بیشتر است.

باهنر در مورد سؤالی مبنی بر اینکه به عملکرد مجلس چه نمره‌ای می‌دهید گفت: از شما می‌خواهم به آن نمره 20 دهید.

باهنر سیاست خارجی را در امر انتخابات آینده مهم و تأثیرگذار ارزیابی کرد و اظهار داشت: در این عرصه اصول و منافع کشور باید محور اصلی مذاکرات قرار گیرد و همچنین از امنیت ملی نیز غفلت نشود.

وی با رد این ادعا که همه مشکلات کشور به تحریم‌ها مرتبط است بیان داشت: این تحریم‌ها حداکثر تأثیرشان در مسائل اقتصادی کشور 30 تا 40 درصد بیشتر نیست و بالای 60 درصد از عوامل اصلی تورم، اشتغال، عدم رصد اقتصادی و عدم تعادل بازرگانی ریشه در ضعف مدیریت‌های داخلی دارد.

دبیرکل جامعه مهندسین کشور با بیان اینکه قطعنامه‌های صادر شده علیه ما نه ورق پاره هستند و نه فلج کننده تصریح کرد: هم زمانی که این قطعنامه‌ها ورق پاره خوانده شد اقدام نادرستی صورت گرفت و هم هنگامی که فلج‌کننده قلمداد شده و بحث شعب ابیطالب به میان آمد که مقام معظم رهبری آن را رد کرده و بر قرار داشتن کشور در شرایط بدر و خیبر تأکید کردند.

باهنر با اشاره به اینکه در مورد مسائل خارجی، سیاست خارجی مناسب به صورت حداکثر و در حد امکان سیاست لبخند و در حداقل مورد سیاست اخم است تأکید کرد: ما تنها با چند کشور مشکل اساسی داریم نظیر آمریکا که در مسائلی مانند رژیم صهیونیستی با یکدیگر اختلاف بنیادی داریم.

وی افزود: ما رژیم صهیونیستی را مصداق بارز آپارتایت می‌دانیم و معتقدیم باید همه فلسطینی‌ها اعم از یهود، مسیحی و مسلمانان در یک همه‌پرسی آزاد نسبت به تعیین حکومت خود اقدام کنند حال آنکه آمریکا حیات خود را در حمایت از صهیونیست‌ها می‌داند که ما در مقابل آن می‌ایستیم و هزینه‌هایش را نیز می‌پردازیم اما در عین حال با آن منافع مشترک داریم که باید این منافع را کشف و شناسایی کرد.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: مشکل دیگری نیز با آمریکا داریم و آن این است که هر وقت می‌خواستیم با آمریکا دست دهیم در زیر این دست‌کش دستی آهنین پنهان کرده بود بنابراین برای ایجاد رابطه و مذاکره باید آمریکا دست آهنی خود را به دستی گوشتی تبدیل کند.

باهنر تصریح کرد: قطع رابطه واجب نیست ایجاد رابطه هم حرام نیست مشروط بر اینکه در این رابطه بتوانیم منافع خود را جلب کنیم.

وی در خصوص دیپلماسی خارجی دولت فعلی نیز متذکر شد: دیپلماسی دولت نهم و دهم فعال نبود و این دولت‌ها در این امر موفق نبودند.

باهنر در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر چگونگی رابطه رئیس جمهور و رحیم مشایی گفت: پاسخ به این سؤال سخت است و برای تشخیص مرید یا مراد بودن هر کدام تنها باید از خودشان سؤال کرد.

وی با اشاره به آشنایی 20 ساله‌اش با رئیس جمهور اظهار داشت: با وجود این آشنایی من به این جمع‌بندی نرسیدم در انتخابات ریاست جمهوری سال 84 از آقای احمدی‌نژاد حمایت کنم و در نهایت رئیس ستاد آقای لاریجانی شدم با آنکه سابقه کار تشکیلاتی‌ام با آقای احمدی‌نژاد بیشتر بود اما در جایی که منافع ملی مطرح است دیگر جایی برای دوستی، رفاقت و حتی کار تشکیلاتی وجود ندارد.

وی افزود: پس از انتخاب آقای احمدی‌نژاد در سال 84 به دیدار وی رفتم تا ضمن تبریک پیروزی‌شان برای اعلام کمک به دولت منتخب ملت اعلام آمادگی کنم که سخن از عدم استفاده از ژنرال در دولت از سوی ایشان مطرح شد.

دبیرکل جامعه مهندسین کشور تأکید کرد: در این جا بود که احساس کردم راه اشتباهی است مگر می‌شود مملکت را با عده‌ای سرباز اداره کرد.

باهنر تأکید کرد: باید سلسله مراتب در مدیریت کشور رعایت شود.

وی با بیان اینکه نمی‌توان لشکری را با یک ستوان اداره کرد گفت: این به معنای ارزش‌گذاری معنوی نیست چراکه ممکن است مقام این شخص با این سمت نزد خدای متعال بسیار بالاتر از بقیه باشد بلکه به معنای آن است که در مدیریت کشور باید کار را به متخصصان امر سپرد.

این عضو ائتلاف پنج‌گانه با اشاره به اینکه رئیس جمهوری برخی از این ضرورت‌ها را قبول نداشت و در دوران فعالیت خود هیچ‌گاه در این مورد قانع نشد تصریح کرد: به عنوان نمونه رئیس جمهور به جای اینکه برنامه جامعی را در دستور کار قرار دهد پروژه محور بود نظیر وام اشتغال که توسط دولت بدون توجه به تخصص وام‌گیرندگان صورت گرفت که به جز تعداد اندکی اشتغال‌زایی موجب ورشکستگی، بدهکاری و حتی زندانی شدن این افراد علاوه بر بیکار شدن دوباره آنها شد.

باهنر یادآور شد: از نظر ضرورت‌های اجرایی و راهبردی عملکرد دولت آقای احمدی‌نژاد را منطبق بر سیاست‌های برنامه‌ای، قانونی و معقول نیافتم.

این مسئول در ادامه با بیان اینکه احمدی‌نژاد در سال 84 کاندیدای جریان اصولگرایی نبود متذکر شد: احمدی‌نژاد فرد اصولگرایی بود که خود به طور مستقل به صحنه آمد و رأی هم آورد.

باهنر در بخش دیگری از این جلسه با تأکید بر اینکه تا دو ماه پیش در فکر حضور در عرصه انتخابات نبودم بیان داشت: پس از استدلال‌هایی که از سوی برخی افراد مطرح شد قانع به اعلام آمادگی برای حضور در این عرصه شدم.

 

وی با اشاره به برخی از ویژگی‌های عملکردش در مجلس شورای اسلامی و به خصوص در حوزه برنامه‌ریزی اجرایی متذکر شد: البته ممکن است در برخی حوزه‌ها سایر کاندیداها عالم‌تر و مجرب‌تر باشند اما در حوزه اطلاعات عمومی و برنامه‌ریزی کمتر کسی با این ویژگی‌ها پیدا می‌شود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اذعان بر اینکه صالح بودن تنها شرط لازم است، کسب رأی را شرط کافی دانست و گفت: ممکن است در این شرایط فرد اصلح رأی نیاورد بنابراین شرط کافی رأی‌آوری است.

باهنر با تأکید بر تعهد به ساز و کار ائتلاف پنج‌نفره مبنی بر کناره‌گیری بقیه به نفع فردی که در نظرسنجی‌ها مورد اقبال بیشتری واقع شده تصریح کرد: چنانچه در نظرسنجی‌ها رأی لازم را کسب کنم در صحنه می‌مانم و قرار نیست به نفع کسی کنار روم چراکه برای رفتن نیامدم و اگر هم به عنوان مثال نفر دوم هم شدم متعهد هستم نسبت به عهدی که بستم پایبند بوده و به نفع کسی که بیشترین رأی را آورده کنار روم.

انتهای پیام/63009/ش40/ث3001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول