اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

یک متخصص تغذیه:

کاهش مصرف سدیم از ابتلا به فشار خون جلوگیری می‌کند

یک پزشک متخصص تغذیه گفت: کنترل عوامل عصبی، استرس، کاهش وزن و کاهش مصرف سدیم که در بسیاری از مواد غذایی چون نمک طعام، سس‌ها، گوشت‌ها و غذاهای آماده است از ابتلا به فشار خون جلوگیری می‌کند.

کاهش مصرف سدیم از ابتلا به فشار خون جلوگیری می‌کند

به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از ستاد خبری هفته سلامت در قم، محمد حضوری از فشار خون به عنوان بیماری فیزیولوژیک و قاتل خاموش نام برد که ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را آسان می‌سازد.

وی مصرف سیگار، تنباکو، اضافه وزن، چربی‌های خونی بالا و مصرف غذاهای آماده دارای نمک زیاد و فست فودها را از جمله عوامل ابتلا به فشار خون دانست و تاکید کرد: البته در این میان نباید از نقش استرس و فشارهای روحی و روانی غافل بود.

این پزشک تغذیه ابراز داشت: تغذیه نامناسب در پیدایش این بیماری موثر است در حالی که تغذیه صحیح از بروز آن جلوگیری می‌کند هرچند نباید توصیه‌های پزشکان در مواردی چون کنترل عوامل عصبی، استرس، کاهش وزن و کاهش مصرف سدیم که در بسیاری از مواد غذایی چون نمک طعام، سس‌ها، گوشت‌ها و غذاهای آماده است را نادیده گرفت.

وی در مورد رژیم غذایی مبتلایان به فشار خون گفت: در یک برنامه غذایی سالم برای کنترل فشار خون، افزایش مصرف سبزیجات، میوه‌ها، مغز دانه‌ها نظیر پسته، گردو و بادام بدون نمک توصیه می‌شود.

حضوری تصریح کرد: در این رژیم غذایی باید از دریافت کافی شیر و لبنیات مطمئن بود و در مصرف غلات نیز زیاده‌روی نکرد.

وی ادامه داد: مصرف غذای گیاهی نظیر سبزی‌ها اثر حفاظتی داشته و از پیدایش فشار خون جلوگیری کرده و فعالیت ورزشی روزانه به مدت نیم ساعت می‌تواند از ابتلا به فشار خون جلوگیری کند.

این پزشک متخصص با بیان اینکه حدود یک ششم جمعیت کشورمان مبتلا به فشار خون هستند، عنوان کرد: این بیماری متمرکز در قشر خاصی نیست و بیشتر بین سنین 15 تا 45 سال به آن مبتلا هستند.

وی با اشاره به فقدان برنامه پایش کنترل فشار خون در کشور گفت: بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی متاسفانه ابتلا به بیماری فشار خون در کشور ما سال به سال روند صعودی داشته و بیشتر در بین افراد دارای چاقی شکمی مشاهده می‌شود.

حضوری یادآور شد: نیمی از مبتلایان به فشار خون از بیماری خود به دلیل نداشتن علائم خبر ندارند و زمانی که برای سرماخوردگی یا گلودرد به درمانگاه‌ها مراجعه می‌کنند متوجه بیماری خود می‌شوند.

وی افزود: هرچه نظام ارائه خدمات ارتقا یابد و دسترسی افراد جامعه به پایش‌های دوره‌ای افزایش پیدا کند، آسیب‌ها کاهش می‌یابد.

انتهای پیام/2258/و/چ3000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول