اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

خانه موزه شهریار؛ خاستگاه یادها و خاطره‌ها + تصاویر

در میان انبوه آثار و جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی و باستانی ایران و آذربایجان شاید کمتر اثری را بتوان یافت که در کنار جاذبه‌های تاریخی و میراثی خود، دنیایی از یادها و خاطره‌ها را نیز برانگیزد.

خانه موزه شهریار؛ خاستگاه یادها و خاطره‌ها + تصاویر

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز به نقل از روابط عمومی شهرداری تبریز، در میان انبوه آثار و جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی و باستانی ایران و آذربایجان شاید کمتر اثری را بتوان یافت که در کنار جاذبه‌های تاریخی و میراثی خود، دنیایی از یادها و خاطره‌های نوستالژیک و البته ملموس از شور و شعور ماندگار هنر و ادب را ارزانی روح لطیف و جسم ماشینی و مچاله در آهن و دود و سیمان بشر امروز کند و برای لختی هرچند اندک، او را تا اعماق خاطره‌هایی سوق دهد که ریشه و خمیرمایه احساس و شاعرانه‌های ابدی هستند.

بی‌تردید، یکی از این آثار و مکان‌های ویژه، خانه موزه تاریخی استاد محمد حسین بهجت تبریزی، متخلص به شهریار، شاعر توانای فارسی و ترکی و خالق منظومه‌های جاویدی چون حیدربابایه سلام، خان ننه‌، سهندیه و نیز اشعاری عارفانه و ازلی چون شعر علی ای همای رحمت است که از قریب به سه دهه پیش و پس از درگذشت این شاعر بزرگ توسط مدیریت شهری تبریز تملک، مرمت و بازسازی شده و امروز درهای این خانه محقر؛ اما سرشار از یادها و خاطره‌های ماندگار به روی گردشگران، میهمانان و مسافران داخلی و خارجی ورودی به تبریز در طول ایام سال و نیز شهروندان تبریزی و علاقمندان به تاریخ، فرهنگ و ادبیات این مرز و بوم گشوده است.

 

خانه موزه استاد شهریار که یکی از مکان‌ها و آثار هدف گردشگری تبریز به شمار می‌رود دارای دو بخش اصلی و زیرزمین می‌باشد که از طریق یک حیاط جنوبی امکان دسترسی به بخش‌های داخلی این خانه وجود دارد.

در قسمت فوقانی که در واقع بخش اصلی ساختمان را شامل می‌شود، یک اتاق تو در تو و یک اتاق مجزا در قرینه آن قرار دارد.

در جای جای این اتاق‌ها تمام آثار و اشیاء بر جای مانده از استاد شهریار از قبیل رختخواب، عکس‌های قدیمی، خانوادگی و عکس‌های این استاد مسلم شعر با بزرگان فرهنگ و هنر و ادب ایران زمین از جمله استاد ابوالحسن خان صبا، هوشنگ ابتهاج ملقب به سایه و دیگران در معرض دید عموم قرار گرفته‌اند.

در بخش دیگری از این طبقه دست‌نوشته‌ها، یادداشت‌ها، کتاب‌ها، لوازم شخصی استاد نظیر قلم، عینک، کلاه و لوازم دیگر وی به نمایش درآمده است.

در گوشه‌ای از سالن ورودی به ساختمان نیز محصولات فرهنگی مرتبط با استاد شهریار شامل مجموعه عکس‌ها، لوح فشرده صدا و شعر استاد و کتب مرتبط با شعر و اندیشه وی در معرض فروش و عرضه به علاقمندان قرار دارد.

در قسمت زیرزمین این خانه موزه که در واقع محلی برای خلوت و استراحت استاد به شمار می‌رفته، نمایشگاهی از عکس‌های مربوط به ایشان، تصاویری از آلبوم شخصی استاد به همراه تعدادی از تابلوهای خط و نقاشی مرتبط با شهریار قرار دارد.

خانه موزه استاد شهریار که در تملک و مدیریت شهرداری تبریز قرار دارد، همه ساله و در ایام تعطیلات نوروز و تابستان پذیرای خیل انبوهی از گردشگران داخلی و خارجی به ویژه گردشگرانی از کشورهای منطقه آسیای میانه، قفقاز، جمهوری آذربایجان و ترکیه و دیگر شهرهای ایران اسلامی است.

انتهای پیام/60002/و/پ3003

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول