مژگان مرتضوی در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار داشت: در پی پژوهش انجام شده در این مرکز مشخص شد که بیشترین عامل سنگسازی در بیماران مبتلا به سنگ کلیه، اگزالات موجود در نوشابه و چای است.
وی با تاکید بر اینکه حذف نوشابه از برنامه غذایی خانواده توصیه میشود، ادامه داد: این در حالی است که مصرف چای کمرنگ را بیش از حذف چایی به عامه مردم توصیه میکنیم.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای کلیوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه مصرف بالای نمک و گوشت قرمز دو عامل سنگ سازی در کلیه است، افزود: اگر چه سرگیجه، تهوع و استفراغ از علامتهای نارسایی مزمن کلیوی است، اما این علامتها به دلیل اینکه به مرور بر فرد عارض میشود و بیمار مشکوک به بیماری خود نمیشود.
وی نوشیدن یک و نیم تا 2 لیتر آب در روز به منظور پیشگیری از نارسایی مزمن کلیوی را به افراد توصیه کرد و ادامه داد: فشارخون بالا و بیماریهای قلبی و عروقی و عفونتها از عوامل تأثیرگذار در این دسته از بیماریها است.
مرتضوی با بیان اینکه امروز به منظور گرامی داشت روز جهانی کلیه، کمپین مردمی در پارک شهید رجایی اصفهان برپا میشود، اضافه کرد: در این کمپین پس از تست فشارخون، قد و وزن،به مراجعهکنندگان کارت سلامت اهدا میشود.
انتهای پیام/63003/ر20/ژ1001