اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های کلیوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:

اگزالات موجود در چای سنگ ساز است

خبرگزاری فارس: رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های کلیوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: اگزالات موجود در چای و نوشابه‌ها سنگ‌ساز است و سنگ کلیه هم به مرور عامل نارسایی حاد کلیه در افراد می‌شود.

اگزالات موجود در چای سنگ ساز است

مژگان مرتضوی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار داشت: در پی پژوهش انجام شده در این مرکز مشخص شد که بیشترین عامل سنگ‌سازی در بیماران مبتلا به سنگ کلیه، اگزالات موجود در نوشابه و چای است.

وی با تاکید بر اینکه حذف نوشابه از برنامه غذایی خانواده توصیه می‌شود، ادامه داد: این در حالی است که مصرف چای کم‌رنگ را بیش از حذف چایی به عامه مردم توصیه می‌کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های کلیوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه مصرف بالای نمک و گوشت قرمز دو عامل سنگ سازی در کلیه است، افزود: اگر چه سرگیجه، تهوع و استفراغ از علامت‌های نارسایی مزمن کلیوی است، اما این علامت‌ها به دلیل اینکه به مرور بر فرد عارض می‌شود و بیمار مشکوک به بیماری خود نمی‌شود.

وی نوشیدن یک و نیم تا 2 لیتر آب در روز به منظور پیشگیری از نارسایی مزمن کلیوی را به افراد توصیه کرد و ادامه داد: فشارخون بالا و بیماری‌های قلبی و عروقی و عفونت‌ها از عوامل تأثیرگذار در این دسته از بیماری‌ها است.

مرتضوی با بیان اینکه امروز به منظور گرامی داشت روز جهانی کلیه، کمپین مردمی در پارک شهید رجایی اصفهان برپا می‌شود، اضافه کرد: در این کمپین پس از تست فشارخون، قد و وزن،به مراجعه‌کنندگان کارت سلامت اهدا می‌شود.

انتهای پیام/63003/ر20/ژ1001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول