اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاسی  /  دولت

هفته جاری

احمدی‌نژاد و زرداری کلنگ خط لوله صلح را به زمین می‌زنند

خبرگزاری فارس: روسای جمهوری ایران و پاکستان روز ۲۱ اسفندماه در استان سیستان و بلوچستان و شهرستان چابهار کلنگ خط لوله گاز ایران به پاکستان را طی مراسم رسمی به زمین خواهند زد.

احمدی‌نژاد و زرداری کلنگ خط لوله صلح را به زمین می‌زنند

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، محمود احمدی نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران و آصف علی زرداری رییس جمهور پاکستان روز 21 اسفندماه در استان سیستان و بلوچستان و شهرستان چابهار کلنگ خط لوله گاز ایران به پاکستان را طی مراسم رسمی به زمین خواهند زد.

در مراسم افتتاحیه خط لوله گاز صلح علاوه بر رؤسای جمهور ایران و پاکستان، وزرا، رهبران سیاسی و سفرای کشور‌های اسلامی نیز حضور خواهند داشت.

«حنا‌ربانی» وزیر امور خارجه، «رحمان ملک» وزیر کشور، «مخدوم امین فهیم» وزیر بازرگانی، «شهباز شریف» سروزیر ایالت «پنجاب» ، «قائم علی‌شاه» سر وزیر ایالت «سند»، «امیرحیدرخان هوتی» سروزیر ایالت «خیبرپختونخواه» و «مهدی‌شاه» سروزیر ایالت «گیلگت و بلتستان» نیز از دیگر حاضران این مراسم خواهند بود.

گفته می‌شود از مقامات کشور امارات نیز دعوت بعمل آمده تا در درمراسم افتتاحیه خط لوله گاز صلح شرکت کنند.

«خط لوله صلح» نام خط لوله گاز صادراتی ایران به هند و پاکستان است که بر اساس تفاهم‌های انجام شده، ایران متعهد می‌شود تا مدت 25 سال، گاز خود را با قیمت توافقی به هند و پاکستان بفروشد.

طرح خط لوله انتقال گاز صادراتی ایران به هند و پاکستان در سال 1990 مطرح شد، اما گفت‌وگوها بر سر این طرح از 10 سال پیش آغاز شد.

طول خط لوله ایران به هند 2700 کیلومتر است و قرار است گاز صادراتی ایران را از مسیر پاکستان به هند منتقل کند.

پیش بینی شده است که 1100 کیلومتر از این خط لوله در ایران (که احداث شد) و 1000 کیلومتر در پاکستان و 600 کیلومتر در هند احداث شود.

با تکمیل این طرح، روزانه 150 میلیون متر مکعب گاز ایران به هند و پاکستان صادر می‌شود که 90 میلیون متر مکعب آن برای هند و 60 میلیون متر مکعب آن برای پاکستان در نظر گرفته شده است.

هزینه اجرای این طرح در برآوردهای اولیه 4.5 میلیارد دلار اعلام شده بود، اما اکنون کارشناسان هزینه طرح را حدود 7 میلیارد دلار برآورد می‌کنند. این مسیر اقتصادی‎ترین روش تامین انرژی شبه قاره هند است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول