اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

با شرکت 2300 قصه‌‌گو

آغاز به کار بزرگ‌ترین جشنواره قصه‌گویی ایران در تبریز

خبرگزاری فارس: شانزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی با برگزاری مراسم ویژه‌ای در سالن اقبال آذر مجتمع فرهنگی، هنری 29 بهمن تبریز آغاز به کار کرد.

آغاز به کار بزرگ‌ترین جشنواره قصه‌گویی ایران در تبریز

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز به نقل از روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آذربایجان‌شرقی، در نخستین روز برگزاری این رویداد فرهنگی که در آن 40 قصه‌گوی برگزیده‌ی ایرانی و 10 قصه‌گوی مطرح خارجی حضور دارند 18 قصه‌گو روایت‌گر داستان‌های خود برای کودکان و نوجوانان تبریزی خواهند بود که از این میان در همین روز 3 قصه‌گوی خارجی نیز بر روی صحنه می‌روند.

محمدباقر آدوسی معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودک و نوجوان در آغاز به کار این جشنواره، قصه‌گویی را یکی از مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی کشور برشمرد و گفت این جریان فرهنگی به صورت پرخروشی در حال هویدا کردن زوایای ناشناخته فرهنگ قصه‌گویی است و قصه‌کاوی و قصه‌نویسی، رونمایی از کتاب‌های قصه و کارگاه‌های توانمندسازی مادران برای قصه‌گویی را از اثرات مثبت این جریان فرهنگی عنوان کرد.

وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم گفت: قصه‌ها تنها ابزار سرگرمی نیست و نتیجه‌ی تمام قصه‌ها ایجاد جامعه سالم است که این امر می‌تواند برای قصه‌گویان و قصه‌پژوهان راه‌گشا باشد.

معاون فرهنگی کانون ادامه داد: کانون با ماموریت پرورش فکر کودکان و نوجوانان تلاش می‌کند از قصه‌ها در پرورش فکر و تغییر نگرش، گفتار و رفتار آن‌ها بهره ببرد و آینده‌ای بهتر از امروز را رقم بزند.

وی در این مراسم با ارایه‌ی گزارشی از روند برگزاری شانزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی گفت:جشنواره شانزدهم در 3 بخش قصه‌گویان ملی، منطقه‌ای، استانی در سه گروه کانونی، آزاد و خارجی با سه موضوع ادبیات کهن، قهرمانان ایرانی و آزاد آغاز به کار کرده است.

رئیس جشنواره در خصوص تعداد شرکت کنندگان این جشنواره افزود: بیش از 2300 قصه‌گوی ایرانی در بخش‌های مختلف قصه‌گویی صحنه‌ای، صوتی، بازنویسی و بازآفرینی متون کهن شرکت کرده‌اند که از این میان 40 قصه‌گو در مرحله‌ی نهایی به رقابت می‌پردازند.

آدوسی گفت: در بخش بین‌المللی این جشنواره 50 قصه‌گو از 30 کشور مختلف جهان شرکت داشته‌اند که در نهایت در نهایت 11 قصه‌گو از کشورهای سنگاپور، اسپانیا، کنیا، فرانسه، ژاپن، کانادا، مالزی، پرو، استرالیا و پرتغال در این جشنواره قصه‌گویی خواهند کرد.

مدیرکانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آذربایجان‌شرقی در آیین آغازین این مرحله از جشنواره اظهار کرد: قصه‌گویی هنری والا و واسطه‌ای برای تربیت صحیح انسان‌هاست.

حجت‌الاسلام الیاس ابراهیمی با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص هنر قصه‌گویی اضافه کرد: رهنمودهای معظم‌له حاکی از اهمیت موضوع قصه‌گویی برای کودکان است که نقشی مهم در پرورش شخصیت کودکان و نوجوانان ایفا می‌کند.

وی یادآوری کرد: کانون پرورش فکری به عنوان پایتخت قصه‌گویان جهان برنامه‌ها و جشنواره‌های متنوعی با هدف ترویج این فعالیت و هنر ارزشمند قصه‌گویی برگزار می‌کند.

دبیر اجرایی جشنواره بین المللی قصه گویی، اظهار امیدواری کرد، برگزاری جشنواره هایی همچون جشنواره بین‌المللی قصه گویی موجب رشد و تعالی کودکان و نوجوانان جهان شود.

صبح امروز در نخستین روز برگزاری این رویداد فرهنگی که در آن 40 قصه‌گوی برگزیده‌ی ایرانی و 10 قصه‌گوی مطرح خارجی حضور دارند 18 قصه‌گو روایت‌گر داستان‌های خود برای کودکان و نوجوانان تبریزی کردند که از این میان در همین روز سه قصه‌گوی خارجی نیز بر روی صحنه خواهند رفت.

بر همین اساس در مراسم گشایش این رویداد فرهنگی با قصه‌گویی آسیه رحمتی از استان خوزستان با قصه‌ی «پرچم‌دار» آغاز شد.

پس از وی زهرا صفرپور از آذربایجان شرقی، زهره منتظری از استان کرمان، سمیه اصحاب صحف از یزد و فواد حمود اهوازی از هرمزگان به ترتیب قصه‌های«مرد بازرگان و دوست دانا»، «مرد جوراب‌باف»، «آسیاب بچرخ» و «خروس گردو دزد» را بازگو خواهند کرد تا راجر جنکینز نخستین قصه‌گوی خارجی از سنگاپور قصه‌ی خود را با عنوان «راجر پینه‌دوز و دنیز پادشاه» روایت کردند.

در ادامه عسگر جعفری پاشالو از اردبیل با قصه‌ی «نقاش و معمار» و سید فاطمه رضایی از قزوین با قصه‌‌ «چوچک بابا» پایان بخش برنامه‌های صبح نخستین روز این جشنواره بود.

عصر امروز نیز با قصه‌گویی مهدی رحمانی روایت‌گر قصه‌ی «رازدرخت انجیر» از اصفهان آغاز می‌شود و پس از وی معصومه محمدی از کرمانشاه، آنه ایلیین استوارت از استرالیا، ماه بی‌بی صفری‌پور از هرمزگان و یوسف حامدی‌کیا از قم به بیان قصه‌های «پاسداران کعبه»، «باغ سحرآمیز »، «حکم ناحق» و «موش موشک دانا» می‌پردازند.

بر اساس این گزارش سوسن حیاتی از بوشهر، الکساندر کایماناکف از روسیه، مسعود شاهنگی از اصفهان، پروین حمیلی از ایلام و پریسا مهندس سامانی از چهار محال و بختیاری آخرین قصه‌گویان روز نخست جشنواره هستند که به ترتیب قصه‌های «کودک ماهی‌گیر»، «حلقه جادویی»، «رستم ده ساله و کک کهزاد»، « افسانه سیمرغ» و «گربه‌ها و خروس‌ها» را بیان می‌کنند.

شهرهای شبستر و مرند روز 30 بهمن و بستان‌آباد و آذرشهر نیز روز 1 اسفند 1391 میزبان تعداد دیگری از قصه‌گویان جشنواره خواهند بود.

این قصه‌ها با موضوع‌های قهرمانان و پهلوانان ایرانی و متون ادبی کهن از خلال رقابت‌های 31 جشنواره استانی و 4 جشنواره منطقه‌ای برگزیده شده‌اند جایی که در آن 1700 قصه‌گوی ایرانی به رقابت پرداختند.

10 قصه‌گوی خارجی نیز از بین 50 قصه‌گوی متقاضی از بیش از 35 کشور جهان انتخاب شده‌اند.

جشنواره شانزدهم قصه‌گویی عصر روز یکم اسفند در تبریز با معرفی برگزیدگان خود پایان خواهد یافت. 

انتهای پیام/ع/پ3003

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول