اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

به منظور بارورسازی ابرها صورت گرفت

700 شلیک پاترون در 11 سورتی پرواز بر فراز دریاچه ارومیه

خبرگزاری فارس: مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی گفت: مطابق برنامه‌ریزی قبلی و با توجه به پایش تصاویر ماهواره‌ای و رادار و توده‌های نفوذی موثر در منطقه در سال‌جاری تعداد 11 پرواز برای عملیات بارورسازی ابرها صورت گرفته است.

700 شلیک پاترون در 11 سورتی پرواز بر فراز دریاچه ارومیه

ارسلان هاشمی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز مطابق برنامه‌ریزی قبلی و با توجه به پایش تصاویر ماهواره‌ای و رادار و توده‌های نفوذی موثر در منطقه در سال‌جاری تعداد 11 پرواز برای عملیات بارورسازی ابرها صورت گرفته است، اظهار کرد: از این تعداد هفت پرواز آن از فرودگاه تبریز و چهار پرواز آن به دلیل یخبندان و دمای زیر صفر تبریز از فرودگاه رشت صورت گرفته است.

وی در مورد مشخصات پروازها گفت: بیش از 20 ساعت پرواز برای بارورسازی ابرها از طریق فرودگاه تبریز صورت گرفته که در این پروازها بیش از 700 شلیک پاترون یا همان یدید نقره برای بارورسازی ابرها انجام شده است.

هاشمی مسیر این پروازها را عمدتا در محدوده حوضه آبریز دریاچه ارومیه عنوان کرد و گفت: شمال تبریز به طرف هریس، فراز جزیره اسلامی و در ضلع غربی دریاچه تا جنوب، تبریز به ضلع غربی دریاچه و فراز جزیره اسلامی و حاشیه شمالی و شمال غربی سهند و فراز سد نهند، شمال و شمال‌غرب دریاچه، غرب دریاچه، جنوب‌شرقی دریاچه، ارتفاعات سهند، جنوب و جنوب‌غربی حوضه آبریز دریاچه ارومیه، فراز منطقه جلفا و گلفرج به عنوان مسیرهایی که دقیقا پروازها در آنها انجام شده به ثبت رسیده‌اند.

با پدید آمدن فصل کم‌بارشی و خشکسالی و اخیرا آلودگی هوای کلان‌شهرها، استفاده از دانش و تکنولوژی باروری ابرها یک ضرورت به نظر می‌رسد. این فناوری طی 60 سال اخیر در بسیاری از کشورهای دنیا مورد بهره‌برداری واقع شده است.

باروری ابرها دانش پیشرفته‌ای است که با دو روش روی ابر گرم و ابر سرد انجام می‌شود. باروری ابر گرم بیشتر در مناطق گرم شرجی با درجه حرارت بالاتر از صفر درجه صورت می‌گیرد که در کشور ما کمتر رخ می‌دهد اما در باروری ابر سرد که روش معمول در ایران است در صورتی که درجه حرارت هوا زیر صفر درجه باشد در زمستان و پاییز یا در ابتدای فصل بارش این کار صورت می‌گیرد. باروری ابرها با ایجاد هسته‌های یخ‌ساز در داخل ابرها صورت می‌گیرد.

در این سیستم یدید نقره به شکل شلیک از طریق هواپیماهای ویژه در داخل ابرها منتشر می‌شود و هسته‌های یخ‌ساز فعال می‌شوند و این امر باعث ایجاد کریستال‌های بزرگ می‌شود که به زمین سقوط می‌کنند.

چنانچه درجه حرارت در زمین زیر صفر درجه باشد این سقوط به صورت دانه‌های برف است و در صورتی که درجه حرارت بالای صفر باشد به صورت بارش باران عمل می‌کند.

در این روش باران بین 10 تا 15 درصد افزایش پیدا می‌کند، نکته قابل ذکر در این روش ضرورت برخورداری از شرایط مناسب ابرها برای اجرای عملیات است البته در صورتی که ابر مناسب در جو باشد.

استفاده از روش بارورسازی ابرها برای ایجاد بارش به منظور جلوگیری از خسارات ناشی از خشکسالی امری معمول در دنیاست و ما نیز می‌توانیم در صورت وجود ابر برای از بین بردن آلودگی هوا صرفنظر از هزینه‌های آن، از روش بارورسازی ابرها استفاده کنیم.

انتهای پیام/60002/و30/پ3003

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول