اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه صنعتی کرمانشاه خبر داد:

بروز عارضه‌های کلیوی با مصرف داروهای غیرمجاز

خبرگزاری فارس: مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه صنعتی کرمانشاه گفت: خطر بروز بسیاری از عارضه‌های کلیوی و کبدی با مصرف داروهای غیرمجاز افزایش می‌یابد.

بروز عارضه‌های کلیوی با مصرف داروهای غیرمجاز

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، حسین پار در کارگاه آموزشی تغذیه ورزشی، مکمل‌ها و دوپینگ که در محل آمفی تئاتر دانشگاه صنعتی کرمانشاه برگزار شد، خاطر‌نشان کرد: متاسفانه مصرف داروهای غیرمجاز در بین ورزشکاران، آماتورها و حتی ورزشکارانی که به صورت تفریحی و برای کاهش و افزایش وزن، ورزش می‌کنند، افزایش پیدا کرده است.

براساس گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی  کرمانشاه، پار تصریح کرد: تا زمانی که باورهای غلط در مورد اثرات معجزه‌آسای داروها و توصیه غیرکارشناسی مربیان، ورزشکاران و اطرافیان راجع مصرف مکمل یا دارو وجود داشته باشد، خطر بروز بسیاری از عارضه‌های کلیوی و کبدی و متابولیکی در مصرف‌کنندگان به قوه خود باقی است.

وی خاطرنشان کرد: عدم آگاهی تغذیه‌ای و تصورات و باورهای غلط راجع به مکمل‌ها، باعث شده که به جای دریافت ویتامین‌ها و مواد معدنی از میوه و سبزیجات و فرآورده‌های لبنی از رژیم غذایی، بیشتر بر قرص، پودر و یا شربت مکملی تکیه شود.

مدرس این کارگاه آموزشی تاکید کرد: مکمل به کلیه مواد مغذی، غذایی و گیاهی گفته می‌شود که علاوه بر رژیم غذایی متعادل با هدف افزایش عملکرد بدنی مصرف می‌شوند و انگشت شمارند مکمل‌هایی که می‌توانند فایده‌ای برای ورزشکار داشته باشند، که آنها نیز در شرایطی مفید خواهند بود که به درستی مصرف شوند.

مدیر تربیت بدنی دانشگاه صنعتی کرمانشاه، خاطرنشان کرد: از دلایل شیوع مصرف مکمل می‌توان به جبران نقایص تغذیه‌ای، تطابق با تمرینات و مسابقات سخت، بهبود عملکرد ورزشی، سازگاری بهتر با تمرینات، افزایش منابع انرژی، امکان اجرای تمرینات سنگین و شدیدتر با تقویت بازیابی بین جلسات تمرین، حفظ سلامت و کاهش وقفه‌های تمرینی ناشی از خستگی یا بیماری یا آسیب، تقویت عملکرد رقابتی همرنگ‌شدن با هم تیمی‌ها یا تقلید از حریفان و توصیه‌های مربی، والدین یا افراد تاثیرگذار دیگر اشاره کرد.

وی اعلام کرد: با توجه به اینکه درباره اثرات مصرف طولانی مدت مکمل‌ها در مقادیر بالا مطالعه چندانی صورت نگرفته است بنابراین نمی‌توان گفت که آیا مصرف مکمل‌ها بی‌ضرر است و یا عوارضی در پی خواهد داشت.

این مدرس دانشگاه یادآور شد: متاسفانه مشکلی که در کشور با آن مواجه‌هستیم توزیع و تبلیغ این مواد در باشگاه‌های بدنسازی و بدون نظارت و توصیه پزشک متخصص است که خرید و فروش مکمل‌های تقلبی و غیراستاندارد می‌شود و بدن ورزشکار به محلی برای آزمون و خطا برای تأثیر این داروها شده و هیچگاه آگاهی لازم راجع به سود و زیان مکمل به صورت واقعی صورت نمی‌گیرد.

انتهای پیام/2700/غ/ض1002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول