اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی تربت‌حیدریه:

کم‌خونی و فقر آهن مهم‌ترین نگرانی سلامت زنان است

خبرگزاری فارس: کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی تربت‌حیدریه گفت: زنان باردار و دختران از گروه‌هایی هستند که بیشتر در معرض کم خونی و فقرآهن قرار دارند و این نگرانی دستگاه سلامت است.

کم‌خونی و فقر آهن مهم‌ترین نگرانی سلامت زنان است

سمانه یوسفی‌مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تربت‌حیدریه اظهار کرد: آهن یک ماده مغذی مورد نیاز برای ادامه حیات و اساسی‌ترین ماده اولیه برای ساختن گلبول‌های قرمز خون است.

وی افزود: اگر برای ساختن گلبول‌های قرمز خون، آهن به مقدار کافی در دسترس بدن نباشد؛ از ذخایر آهن بدن خود استفاده می‌کند، پس در ادامه کمبود ذخایر آهن بدن کاهش می‌یابد و کمبود آهن مزمن سبب تخلیه ذخایر آهن بدن می‌شود.

یوسفی‌مقدم با اشاره به اینکه در دوران بلوغ به دلیل افزایش سرعت رشد نیاز به بعضی از مواد مغذی افزایش می‌یابد، بیان کرد: در دختران نوجوان علاوه بر افزایش نیاز آهن، کمبود آهن سبب کاهش توان ذهنی و قدرت یادگیری، خستگی زودرس و بی‌حالی می‌شود.

یوسفی‌مقدم تصریح کرد: با توجه به اینکه دختران امروز، مادران فردا هستند، اطمینان از دریافت کافی این ریزمغذی در این دوران نوجوانی علاوه بر بهبود تکامل توانایی شناختی، ذخایر کافی آهن را برای دوران بارداری در آینده فراهم می‌کند.

وی بیان کرد: برنامه مکمل یاری آهن در دختران نوجوان با هدف ارتقای سطح سلامت این گروه سنی گام مؤثری در پیشگیری از این کمبود است.

کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی تربت‌حیدریه افزود: آشنایی با هرم غذایی، کم‌خونی ناشی از فقر آهن در راه‌های پیشگیری از آن عوامل کاهنده و افزاینده و اهمیت این عنصر در سن نوجوانی و جوانی و همچنین راه‌های تشخیص چاقی و پیشگیری از آن از جمله مواردی است که در طول این طرح به دانش‌آموزان دختر در مقاطع راهنمایی و دبیرستان ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: مصرف یک قرص آهن در هر هفته به مدت 16 هفته در ارائه آموزش لازم و در زمینه تغذیه از اقدامات مورد اجرا در این طرح است، 7500 دانش‌آموز دختر در تربت‌حیدریه تحت پوشش طرح آهن یاری قرار می‌گیرند.

یوسفی مقدم عنوان کرد: علاوه‌ بر آهن مواد مغذی هم مثل اسیدفولیک و پروتئین‌ها برای خون‌سازی لازم بوده و باید از طریق رژیم غذایی روزانه تامین شوند.

کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی تربت‌حیدریه گفت: کمبود‌آهن و کم‌خونی ناشی از آن مشکلات عمده تغذیه‌ای و بهداشتی در کشور بشمار می‌رود و گروه‌هایی که بیشتر در معرض کم خونی و فقرآهن قرار دارند: شیرخواران، کودکان زیر 6 سال، نوجوانان به‌ویژه دختران نوجوان و زنان باردار هستند.

انتهای پیام/70004/ق/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول