اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

در مقایسه با سال گذشته صورت گرفت

کاهش یک چهارمی بیماری سل گاوی در دامداری‌های خراسان‌رضوی

خبرگزاری فارس: رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های دامی اداره‌کل دامپزشکی خراسان‌رضوی گفت: این بیماری در هشت ماهه ابتدای سال جاری در مقایسه با سال گذشته و در همین بازه زمانی در حدود یک چهارم کاهش یافته است.

کاهش یک چهارمی بیماری سل گاوی در دامداری‌های خراسان‌رضوی

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد،‌ محسن عابدزاده صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در مدت یاد شده بیش از 93 هزار رأس از دام‌های یاد شده تحت پوشش تست توبرکولین برای شناسایی عامل بیماری سل قرار گرفتند که از این میان فقط 62 رأس علائم مثبت را نشان دادند در حالیکه این میزان در مدت مشابه سال گذشته 193 رأس از 82 هزار راس دام تحت پوشش تست قرار داده شده بوده است.

وی عامل بیماری سل را باکتری مایکوباکتریوم توبرکولوزیس و راه‌های انتقال بیماری را از طریق شیر، غذا، هوای آلوده و تماس با دام آلوده یا افراد آلوده به باکتری دانست و گفت: نگهداری دام در مکان‌های تاریک بدون تهویه و مرطوب و بطور کلی روش نگهداری دام بطور متراکم و بیشتر از ظرفیت محیط دامداری جزو عوامل مستعد کننده ابتلا به بیماری سل است.

وی علائم بیماری در دام‌ها را تنگی نفس، تخریب شش‌ها، سرفه‌های شدید همراه با خروج خلط خون آلود لاغری مفرط و بی‌اشتهایی دانست و کنترل و نظارت بر تردد و نقل و انتقال دام و فرآورده‌های خام دامی و قرنطینه‌های مرزی و بین استانی، رعایت بهداشت فردی و اجتماعی، رعایت نکات ایمنی هنگام تماس و کار با دام و استفاده از ماسک،جوشانیدن شیر به حد کافی، عدم نگهداری دام به شکل متراکم و در مکان‌های تاریک، مرطوب و بدون تهویه و انجام تست توبرکولیناسیون(تست سل) توسط دامپزشکی و کشتار دام‌های آلوده را از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری و کنترل بیماری ذکر کرد.

عابدزاده افزود: بیماری‌های مشترک (زئونوزها) از قبیل؛ سل، تب مالت (بروسلوز)، هاری، کیست هیداتید و ... به دلیل تنوع میزبان و مخزن، پراکندگی جغرافیایی و تعدد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و همیشه مبارزه با آن با مشکلاتی همراه بوده است و از آنجایی که دامداری و دامپروری جزو لاینفک زندگی روستائیان، عشایر و کشاورزان بوده و به‌ طور دائم در تماس نزدیک با دام‌ها است و یا به علت شغلی با دام در تماس است می‌توان نتیجه گرفت که درصد بالایی از افراد جامعه در معرض ابتلای به بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان هستند و از طرفی ظهور بیماری‌های نوپدید این مسئله را تقویت می‌کند که اساسی‌ترین استراتژی‌ها در امر مبارزه با این بیماری‌ها هماهنگی بین بخشی و استفاده از منابع و امکانات سایر بخش‌ها، از جمله بخش خصوصی است که می‌توان با مشارکت آنها به موفقیت‌های مطلوبی برسیم.

انتهای پیام/70004/خ/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول