حمیدرضا منصوری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرکرد، اظهار داشت: میوه انار بدلیل عدم مصرف سموم شیمیایی و پایین بودن میزان مصرف کود شیمیایی جزء محصولات سالم استان محسوب میشود.
وی با بیان اینکه انار کشت شده در این استان از نوع ارقام محلی است، گفت: در حال حاضر محصول انار 164 هکتار از باغات این استان را به خود اختصاص داده است.
منصوری با بیان اینکه درخت انار بومی ایران و مناطق مجاور آن است، گفت: انار درخت کوچکی است که ارتفاع آن تا شش متر میرسد و در مناطق نیمه گرمسیری میروید، شاخههای آن کمی تیغدار و برگهای آن متقابل، شفاف و ساده است.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تاکنون 20 نوع مختلف انار در دنیا شناخته شده است، گفت: قسمتهای مختلف درخت انار به ویژه پوست ریشه و ساقه انار دارای مقداری در حدود 20 درصد تانن و اسید پونی کوتانیک است، پوست درخت انار دارای الکالوئیدی بنام پله تیه رتین است.
این مسئول با اشاره به خواص داروئی میوه انار، متذکر شد: از نظر طب قدیم ایران میوه انار سرد، تر و قابض است، آب انار سرد و تر و پوست انار سرد و خشک و بسیار قابض است، پوست ریشه درخت انار از بقیه قسمتهای این درخت قابضتر است.
منصوری ادامه داد: برای مصارف دارویی از گل، برگ، پوست درخت، پوست ریشه و دانه انار استفاده میشود.
وی با بیان اینکه انار ملین مزاج است، اذعان داشت: انار ترشح صفرا را زیاد میکند، آب انار اسهال را برطرف میکند، اگر انار را با عسل مخلوط کرده و هر روز چند قطره در بینی بچکانید از رشد پولیپ در بینی جلوگیری میکند و خون ساز است.
انتهای پیام/68001/ن/پ3003