اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

عضو گروه پژوهشی تاریخ و اندیشه معاصر امام خمینی (ره):

روشنفکران غرب‌زده با تفکر بیمارگونه به تمجید از ادبیات غرب می‌پردازند

خبرگزاری فارس: عضو گروه پژوهشی تاریخ و اندیشه معاصر امام خمینی(ره) گفت: روشنفکران غرب‌زده تمجید از غرب را رویکرد اساسی خود قرار داده و با این تفکر بیمار‌گونه به تمجید از ادبیات غرب می‌پردازند.

روشنفکران غرب‌زده با تفکر بیمارگونه به تمجید از ادبیات غرب می‌پردازند

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد حجت‌الاسلام مهدی ابوطالبی ظهر امروز در جمع دانشجویان دانشگاه فردوسی با اشاره به سیر تحول جریان‌های روشنفکری پس از انقلاب اسلامی در کشور اظهار داشت: فضای بروز و ظهور روشنفکری در جامعه از نگاه چپ و جریان سوسیالیستی شکل گرفت و تا اوایل دهه 70 که شاهد حضور پررنگ سینما، مطبوعات و بسیاری از محافل فکری و سیاسی به شکل ویژه بودیم، خودنمایی کرد.

وی افزود: پس از دهه 70 فضای روشنفکری با تفکرات بیمار‌گونه در سطح جامعه موج می‌زند و فضای نشریات، مجلات و مطبوعات پس از دهه 70 تداعی‌کننده جریان‌های روشنفکری سوسیالیست و جریان چپ در دوره نخست خود است.

ابوطالبی با بیان اینکه روشنفکران دهه 70 و 80 جامعه سنت‌زدایی و شیفتگی به غرب را در رأس رویکرد‌های خود قرار داده بودند خاطر نشان کرد: بروز و ظهور جریان روشنفکری در سطح جامعه در چهار دوره مختلف در وجوه گوناگونی خود را نمایان ساخت و ایده‌های روشنفکر خود را به جامعه عرضه کرد.

وی ادامه داد: در دوره نخست بحث در روشنفکری بر سر سنت‌زدایی و تقابل با برخی مسائل دینی و اجتماعی بود که این در نوع خود با تعبیر دین با عنوان خرافه به سه شکل در متن جامعه نفوذ کرد.

عضو گروه پژوهشی تاریخ و اندیشه معاصر امام خمینی(ره) آثار روشنفکرانی چون ملکم خان و آقازاده کرمانی را تعبیر به خرافه‌ دانستن دین کرد و گفت: این گروه از نویسندگان به ظاهر روشنفکر در آثار خود دین‌ستیزی را هم‌راستای خرافه‌ستیزی می‌دانستند.

وی تصریح کرد: در وهله دوم برخی اساس دین و بعضی از اصول آن را خرافه می‌پنداشتند و در مرحله سوم شاهد این بودیم که عده‌ای کثیر از روشنفکران جامعه خواستار اصلاحات دینی و در تعبیری دقیق‌تر پروتستانیزم دینی در جهت روشنفکری شدند.

وی سکولار را یکی از دستاوردهای تمجید‌کنندگان غرب و روشنفکران جامعه توصیف کرد و افزود: جهان‌بینی علمی در تفکرات روشنفکری مبتنی بر خروج دین و آموزه‌های آن از علم مدرنیته است.

عضو گروه پژوهشی تاریخ و اندیشه معاصر امام خمینی(ره) با ابراز نارضایتی از تمجید غرب روشنفکران جامعه اظهار داشت: روشنفکران جامعه متاسفانه طبل هواداری غرب را می‌زنند و با تمجید از غرب حاملان پیام آنان هستند و هر آنچه متعلق به خود است را تحقیر می‌کنند.

وی هستی‌شناسی، انسان‌شناختی و معرفت‌شناختی را سه مرحله روشنفکری و تغییر مبانی فکری منطقی دانست و افزود: احاطه به این مفاهیم سبب تغییر در مبانی تفکر و دیدگاه صحیح در روشنفکری می‌شود و مقدمه‌ای در جهت تحکیم روابط سنت‌طلبان و متجددان است.

انتهای پیام/70004/ش/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول