اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان‌شرقی:

حمام صخره‌ای کندوان نمونه‌ای از معماری پایدار در محافظت انرژی است

خبرگزاری فارس: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی از رشد 75 درصدی مرمت حمام تاریخی روستای کندوان خبر داد و گفت: این حمام نمونه‌ای قوی از معماری پایدار در محافظت از انرژی است.

حمام صخره‌ای کندوان نمونه‌ای از معماری پایدار در محافظت انرژی است

به گزارش خبرگزاری فارس از اسکو، تراب محمدی ظهر امروز در بازدید از مراحل مرمت حمام تاریخی و صخره‌ای کندوان اظهار کرد: حمام صخره‌ای کندوان به دلیل اینکه سنگ در آن یک عایق طبیعی حرارتی و برودتی به شمار می‌رود، نسبت به سایر حمام‌ها متفاوت است.

وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی 75 درصدی مرمت این حمام تصریح کرد: طبق پیش‌بینی‌ها مرمت این بنا تا پایان سال 91 به اتمام رسیده و به عنوان تنها نمونه موردی حمام‌های صخره‌ای ایران که هنوز کار می‌کنند، بهره‌برداری خواهد شد.

این مسئول مرمت حمام کندوان را به دلیل محدودیت‌های حوزه مرمت سنگ دشوار عنوان کرد و با اشاره به مدت زمان یکساله مطالعات انجام شده برای این بنا یادآور شد: در طول زمان سازه اصلی حمام آسیب دیده و مسیر آب ورودی به آن از بین رفته بود.

رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی استان با اشاره به آسیب‌های شرایط جوی و آب‌های سطحی به مسیر آب ورودی حمام، اظهار کرد: منبع آب حمام کندوان از طریق شیب طبیعی و با استفاده از لوله‌های سفالی حفر شده در داخل دیواره‌ها از آب معدنی چشمه کندوان تامین می‌شده است.

محمدی این حمام را برخلاف سایر حمام‌ها به دلیل نوع معماری فاقد «گربه‌رو» عنوان کرد و گفت: عایق کاری، بازسازی خزینه و ورودی هشتی حمام صخره‌ای کندوان بخشی از مرمت‌های موردی انجام گرفته در این بنا به شمار می‌رود.

وی الحاق سرویس بهداشتی به حمام با استفاده از مصالح سنگی داخل حمام را از دیگر اقدامات بازسازی انجام یافته در این بنا عنوان کرد و یادآور شد: حمام صخره‌ای کندوان با مساحتی بالغ بر 400 متر مربع جزئی از اثر ثبت ملی شده روستای کندوان به شمار می‌رود که تا صد سال قبل به عنوان حمام مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

محمدی بازسازی این بنا را در مرحله تجهیز و تاسیسات عنوان کرد و گفت: حمام صخره‌ای کندوان پس از اتمام مرمت به نمایشگاه یا مرکزی فرهنگی برای بازدید عموم مردم و گردشگران مبدل خواهد شد.

روستای کندوان در شمال غرب ایران واقع در ارتفاعات کوه سهند با قدمتی 7 هزار ساله یکی از جذاب‌ترین مکان‌های دیدنی و شگفتی‌های ایران به شمار می‌رود که به دلیل شکل خانه‌های آن که به مانند کندوی عسل در دل کوه کنده شده‌اند و به آن روستای کندوان می‌گویند.

در حال حاضر کندوان تنها روستای زنده صخره‌ای جهان است که زندگی طبیعی مردم در آن جریان دارد و به عنوان یکی از اصلی‌ترین نامزدهای ایران برای ثبت در فهرست آثار جهانی یونسکو در سال 2014 مطرح می‌شود.

انتهای پیام/ز/پ3003

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول