فاطمه حیدری در حاشیه دوازدهمین کنگره تغذیه در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار کرد: دیابت نوع یک اختلالی ناشی از تخریب سلولهای پانکراس است و سرعت تخریب این سلولها در کودکان بیشتر از بزرگسالان است، به صورتی که 95 درصد از مبتلایان به این بیماری کمتر از 25 سال دارند که افراد مبتلا برای کنترل بیماری خود مجبور به استفاده از انسولین تا پایان عمر هستند.
وی افزود: 10 تا 15 درصد دیابتها از نوع یک است که این بیماری مرگ و میر و عوارض بسیار زیادی دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: دیابت یک نوع بیماری خود ایمنی است که در طی تحقیقات در ساکنان قارههای آفریقا و آسیا بیشتر دیده شده است و عوارض حادی مانند هایپرلیپیدمی (بالابودن غلظت چربی خون) و هایپرگلایسمی (اختلال در سطوح چربی سرم بدن) دارد و کاهش وزن نیز یکی از عوارض مزمن آن است.
وی ادامه داد: اختلال در سطوح چربی سرم بدن موجب افزایش تولید رادیکالهای آزاد و در نتیجه افزایش استرس اکسیداتیو میشود و در طی این روند قدرت بدن در ترمیم آثار مخرب کاهش پیدا میکند که این امر اختلال در ترشح انسولین است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز تصریح کرد: دیابت درحال گسترش است و شناسایی عواملی که نقش کنترلی و تنظیمی در درمان این بیماری مزمن دارند، ضروری است.
وی گفت: در سالهای اخیر برای درمان دیابت سعی شده که ترکیبات طبیعی و داروهای گیاهی استفاده شود چرا که براساس تحقیقات انجام شده زیره، چای سبز، کرفس، برگ انجیر، دارچین، شنبلیله و شوید اثرات مطلوبی در تخفیف عوارض این بیماری دارند.
حیدری درباره اثرات ضد التهابی پیاز و سیب در درمان بیماریها تاکید کرد: منابع گیاهی حاوی ترکیبات آلی درون این مواد غذایی قادر به مهار فعالیت آنزیمهای نیتریک اکسید است و منابع گیاهی موجود در پوست انگور قرمز و شراب قرمز منجر به کاهش بیماریهای قلبی میشود.
وی ادامه داد: منابع گیاهی موجود در پوست انگور قرمز توانایی سیستم بیولوژیک بدن برای سمزدایی و ترمیم آثار مخرب را افزایش میدهد و باعث کاهش التهاب میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: همچنین زیره سیاه یک گیاه دارویی است که اثرات آنتی دیابتیک دارد.
انتهای پیام/صا/ض1002