اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

با حضور رئیس‌ جمهور‌ ارمنستان و وزیر نیروی ایران صورت گرفت

آغاز عملیات اجرایی احداث نیروگاه برق آبی مشترک روی رودخانه ارس

خبرگزاری فارس: عملیات اجرایی احداث نیروگاه برق‌آبی مشترک روی رودخانه ارس ظهر امروز با حضور رئیس‌ جمهوری و وزیر انرژی و منابع طبیعی ارمنستان و وزیر نیروی ایران در مرز آبی دو کشور آغاز شد.

آغاز عملیات اجرایی احداث نیروگاه برق آبی مشترک روی رودخانه ارس

 به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، سیدمحمدرضا رضازاده مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در خصوص ساخت نیروگاه مگری گفت: طول مرز مشترک ایران و ارمنستان حدود 40 کیلومتر است که از این امکان برای ساخت دو نیروگاه برق آبی یکی در داخل خاک ارمنستان و دیگری در خاک جمهوری اسلامی ایران استفاده می شود.

وی افزود: بخشی از آب رودخانه ارس که مرز مشترک دو کشور است، با احداث یک بند به داخل یک تونل 18 کیلومتری در داخل خاک ارمنستان هدایت شده و به یک نیروگاه 130 مگاواتی منتهی می‌شود و دوباره این آب پس از تولید برق به داخل رودخانه برمی‌گردد و باز با یک بند دیگر به یک تونل 18 کیلومتری در داخل خاک جمهوری اسلامی ایران هدایت می‌شود که این هم به یک نیروگاه 130 مگاواتی در خاک جمهوری اسلامی ایران منتهی می‌شود و در انتهای مرز مشترک به رودخانه ارس برگشته و ادامه مسیر می‌دهد.

وی اضافه کرد: به این ترتیب، یک نیروگاه 130 مگاواتی در خاک ارمنستان و یک نیروگاه 130 مگاواتی در خاک جمهوری اسلامی ایران احداث می‌شود.

رضازاده افزود: میزان سرمایه‌گذاری که برای این نیروگاه پیش بینی شده، بیش از 500 میلیون دلار است.

با احداث و بهره‌برداری از این طرح سالانه یک هزار و 700 مگاوات انرژی تولید خواهد شد.

نیروگاه برق‌آبی ارس به ظرفیت 260 مگاوات شامل دو نیروگاه جریانی 130 مگاواتی در خاک هر یک از دو کشور ایران «قره چیلر» و ارمنستان » مگری» ‌است که 560 میلیون دلار هزینه ساخت آن توسط طرف ارمنی تامین می‌شود.

طرح برق آبی ارس دارای دو بند انحرافی و دو تونل انتقال آب است؛ نخستین بند انحرافی در ابتدای مرز مشترک ایران و ارمنستان و از نوع بتنی با ارتفاع هشت متر و با مخزنی به حجم پنج میلیون متر مکعب احداث خواهد شد.

دومین بند انحرافی نیز در محل پاسگاه صداقت ایران با ارتفاع 9 متر از نوع بتنی و مخزنی به حجم پنج میلیون متر مکعب اجرا می شود.

برنامه زمان بندی اجرای این طرح مرزی پنج ساله بوده و هزینه احداث آن برای طرف ارمنی حدود 560 میلیون دلار است.

توافق‌های نهایی در مورد سرمایه‌گذاری شرکت تواناب ارس برای احداث نیروگاه طرف ارمنستان به امضا رسیده و مقرر شده تا پس از 15 سال بهره‌برداری از این نیروگاه، مالکیت آن به دولت ارمنستان واگذار شود؛ با این روش نیروگاه‌های دو طرف توسط شرکت های ایرانی طراحی و اجرا می‌شود.

این نیروگاه تا پایان دوره بازگشت سرمایه در اختیار شرکت‌های ایرانی خواهد بود و برق تولیدی آن نیز در اختیار شرکت توانیر قرار می گیرد.

بر اساس توافق‌های انجام شده بین مقام های ایران و ارمنستان، شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران به عنوان نماینده وزارت نیرو در نظارت بر اجرای نیروگاه «مگری» در خاک ارمنستان و کارفرمای نیروگاه «قره‌چیلر» در خاک جمهوری اسلامی ایران تعیین شده است.

انتهای پیام/ش10

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول