اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی آذربایجان‌شرقی:

بخشی از مرمت کاروانسرای امامیه بستان‌آباد پایان یافته است

خبرگزاری فارس: رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی آذربایجان‌شرقی گفت: بخش عمده‌ای از عملیات مرمتی و استحکام‌بخشی کاروانسرای امامیه بستان‌آباد به اتمام رسیده است.

بخشی از مرمت کاروانسرای امامیه بستان‌آباد پایان یافته است

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، تراب محمدی صبح امروز در بازدید از مرمت کاروانسرای امامیه بستان‌آباد افزود: کاروانسرای امامیه با قدمت صفوی، یکی از کاروانسراهای مهم و قابل توجه بین‌راهی جاده ابریشم در دوره صفویه بوده است.

وی محل قرارگیری این کاروانسرا را در جاده قدیم بستان‌آباد و مابین این شهرستان و قره‌چمن عنوان کرد و گفت: به دلیل اینکه در دوره صفوی این جاده جزئی از مسیر جاده ابریشم محسوب می‌شده، کاروانسرای امامیه دارای اعتبار ویژه‌ای به خصوص به لحاظ امکانات اقامت چند روزه برای کاروان‌ها و مسافران بوده است.

محمدی با بیان اینکه این کاروانسرا به دلیل فرو ریختن آوارها به جز جبهه شمالی، تا حد زیادی در زیر خاک مدفون شده بود، تصریح کرد: در نخستین گام مرمت این اثر، پلان معماری خوانا شده و پس از خاکبرداری و آواربرداری مرمت و بازسازی آغاز شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان این کاروانسرا را دارای 10 برج توپر عنوان کرد و گفت: نمای اصلی کاروانسرای امامیه سنگی است اما سایر جبهه‌ها، دیواره و طاق‌هایی آجری دارند.

محمدی با اشاره به مرمت‌های انجام گرفته در این بنا طی سال گذشته تصریح کرد: نمای اصلی و بیرونی کاروانسرا به جز سردرب آن مرمت شده و بازسازی نمای شرقی، غربی و جنوبی بنا نیز تا قسمت کرسی چینی سنگی به اتمام رسیده است.

وی بازسازی قسمتی از شترخوان داخلی کاروانسرا که فضایی جانبی برای نگهداری احشام و چارپایان بوده و نیز دیواره سمت غربی را از دیگر اقدامات مرمتی انجام گرفته در کاروانسرای امامیه برشمرد.

رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی استان با تاکید بر اینکه هنوز تمام بخش‌های این کاروانسرا به طور کامل از زیر خاک خارج نشده است، گفت: کاروانسراهای عباسی معمولاً چهار ایوانه بوده و از بخش‌هایی همچون ورودی اصلی و سه شترخوان در اطراف بنا تشکیل شده‌اند، که در مورد کاروانسرای امامیه به دلیل زیر خاک بودن برخی از قسمت‌ها این گمانه‌ها قطعی نشده است.

محمدی نامگذاری این کاروانسرا را به دلیل همجواری آن با روستایی به نام امامیه عنوان کرد و یادآور شد: بخش عمده‌ای از عملیات مرمتی، استحکام‌بخشی و حفاظتی در این اثر ثبتی به پایان رسیده است.

انتهای پیام/ز20/ف4004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول