اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آفریقا

فارس از آداب و رسوم مصری‌ها در عید قربان گزارش می‌دهد

چراغی که در هیچ خانه مصری خاموش نمی‌شود

خبرگزاری فارس: مصری‌ها همچنان به آداب و رسوم قدیمی در ایام عید سعید قربان پایبند هستند و همچون گذشته شب عید قربان چراغ هیچ خانه‌ای تا سحرگاه خاموش نمی‌شود.

چراغی که در هیچ خانه مصری خاموش نمی‌شود

به گزارش خبرنگار فارس در قاهره، مصری‌ها همانند قدیم در شب عید سعید قربان تا سحرگاه و اذان صبح بیدار می‌مانند و به هنگام اذان صبح مردان برای به جا آوردن نماز صبح به مساجد می‌روند و پس از آن نیز با شنیدن صدای تکبیر عید، زنان برای اقامه نماز عید به مساجد یا فضاهای بسیاری بزرگی که ظرفیت حضور هزاران نمازگزار زن و مرد را دارد، می‌روند.

نمازگزاران اعم از زن و مرد و کودک در حالی که لباس‌های نو به تن کرده‌اند پس از طلوع آفتاب در مساجد حاضر می‌شوند و پس از پایان نماز هر کسی به مکان دیگری می‌رود تا خیر کثیری کسب کند همچنانکه رسول اکرم(ص) این کار را انجام می‌داد و در این روزها همه روز عید را به یکدیگر تبریک می‌گویند.

اکثر مغازه‌داران مغازه‌های خود را در ایام عید تعطیل می‌کنند به استثنای مغازه‌های فروش ویژه آجیل و خشکبار که بویژه در ایام عید طرفدار زیادی دارد.

قربانی کردن نیز از دیگر آداب و رسوم مصری‌هاست که معمولا به طور مستقیم پس از اقامه نماز عید انجام می‌شود و فرصت مناسبی است تا فقرا که به دلیل بالا بودن قیمت‌ها و اوضاع نابسامان اقتصادی، توان خرید گوشت را ندارند، مقادیری گوشت به دست آورند و در این روزها خانواده‌های فقیر به خانه‌های اقوام و خویشاوندان توانمند خود می‌روند تا در ذبح قربانی و تقسیم گوشت به آنها کمک کنند و خود نیز سهمی ببرند و به همین دلیل در روز عید جمعیت شاداب و پر تلاش را مشاهده می‌کنی.

در همین رابطه «محمود منصور» شهروند مصری احساس خود را درباره عید قربان چنین توصیف می‌کند: عید، عید است و ما نیز خوشحال هستیم و خانواده و دوستان دور هم شادی می‌کنند و ما از خداوند می‌خواهیم که این ایام شادی و سرور را  مداوم سازد.

حاجیه «فاطمه مجدی» نیز در این باره می‌گوید که عید برای ما منبع شادی و سرور و دوستی است، با اقوام و نزدیکان دور هم جمع می‌شویم و صله رحم را به جا می‌آوریم و کودکان نیز در این روز شادی می‌کنند.

«محمود السید» نیز می‌گوید که در روز عید خیابان‌ها و همه جای مصر پر از شادی می‌شود و ما از خداوند می‌خواهیم که کشور و امت ما را از هر شر و بلایی دور نگه دارد.

خانواده و نزدیکان با یکدیگر به مکان‌های تفریحی می‌روند و فقرا نیز در این روز خدا را شکر می‌کنند زیرا عید قربان مثال بارز برابری امت و دین واحد است که همه از آن بهره می‌برند؛ عید قربان اجرای شرعیت خداوند باری تعالی و سنت پیغمبر وی ابراهیم است.

عید قربان امسال در مصر نیز نخستین عید در سایه ریاست جمهوری «محمد مرسی» نخستین رئیس جمهور منتخب مصر در تاریخ این کشور است.

از جمله مظاهر عید قربان این است که پارک‌ها و کنار ساحل دریا پر از خانواده‌ها و کودکان در سنین مختلف می‌شود که برای سرگرمی و گذران اوقات فراغت خود همراه با خانواده‌ها به این مکان‌ها می‌آیند.

انتهای پیام/++

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول