به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، لیلا آزادبخت ظهر امروز در کنفرانس علمی پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی در ارتباط با اهمیت تغذیه در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی اظهار کرد: مصرف منظم صبحانه و میانوعدههای غذایی منظم و وعدههای غذایی نظمدار تاثیر بسزایی در پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی و عروقی دارد.
وی افزود: نتایج یک پژوهش علمی در اصفهان نشان داد که 52 درصد از دختران جوان اصفهان به طور منظم صبحانه مصرف نمیکنند و این در حالی است که 42 درصد از دختران جوان این استان وعده غذایی منظمی ندارند.
*مصرف بالای برنج سفید اضافه وزن به همراه دارد
محقق و پژوهشگر بیماریهای قلبی و عروقی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: با توجه به اینکه به صورت مکرر در ارتباط با مضرات غذاهای پرچرب و تاثیر آن در بروز بیماریهای قلبی و عروقی گفته شده است، اما هیچگاه در ارتباط با تاثیر بالای کربوهیدراتها و مضرات مصرف بالای برنج توسط خانوادههای ایرانی تذکری به عامه جامعه داده نشد.
وی ادامه داد: در هرم غذایی سالمی که بیشتر کشورها از آن تبعیت میکند مصرف غلات سبوسدار در وسط هرم قرار گرفته است و مصرف برنج و نان سفید در قله هرم که حجم کوچکی را اشغال میکند، توصیه شده است.
آزادبخت با بیان اینکه در این هرم مصرف روغنهای مایع گیاهی تاکید شده است، اضافه کرد: اگر در گذشته برای مصرف سبزیجات در سبد روزانه غذایی خانوارها محدودیت و مرزی مشخص کرده بودند، اما امروزه مصرف سبزی را به هر اندازه در وعدههای غذایی توصیه میکنند.
وی تاکید کرد: در صورتی که غذای سالم بیش از نیاز بدن مصرف شود فرد را به همان اندازه مصرف غذاهای نادرست در معرض بیماریهای قلبی و عروقی قرار میدهد.
انتهای پیام/ع20/ض1002