اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

گفت‌وگوی تفصیلی با شاعر طنزپرداز یزدی

طنز به زندگی لطافت می‌بخشد/ نقش موثر رسانه‌ها در تولید طنز فاخر

خبرگزاری فارس: شاعر طنزپرداز یزدی، شعر طنز را یکی از هنرمندانه‌ترین و جذاب‌ترین شاخه‌های شعر دانست و گفت: طنز به زندگی لطافت می‌بخشد.

طنز به زندگی لطافت می‌بخشد/ نقش موثر رسانه‌ها در تولید طنز فاخر

به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، احمد رضا قدیریان از جمله شاعرانی است که اثر وی به مرحله نهایی هفتمین جشنواره سراسری طنز مکتوب راه یافته است. وی از شاعران توانمند استان یزد به شمار می‌رود که اغلب آثار وی در جشنواره‌های ملی و استانی حائز رتبه می‌شود.

قدیریان در گفت‌وگویی به سؤالات خبرنگار فارس در مورد شعر طنز و فعالیت‌های حوزه هنری به عنوان خاستگاه هنر فاخر اسلامی در زمینه شعر طنز پاسخ گفته است.

* شعر اصلا طنز را چگونه معرفی می‌کنید؟

طنز، گونه‌ای ادبی است که نابسامانی‌ها و ضعف‌ها و کاستی‌های اجتماع را با زبانی تأثیرگذار بیان می‌کند. زبان طنز به دلیل سادگی‌اش، بسیار قابل فهم است و عامه مردم به خوبی با آن ارتباط برقرار می‌کنند و از آنجا که با شوخی همراه است، جذابیت و شیرینی خاصی می‌یابد که در بیان جدی نمی‌توان چنان حدی از جذابیت و شیرینی را ایجاد کرد.

این عوامل باعث می‌شود طنز، دامنه تأثیرگذاری وسیعی پیدا کند.

* به نظر شما طنز در جامعه چه اهمیتی دارد؟

به نظر من همه انسان‌ها به مقوله طنز نیاز جدی دارند. طنز باعث می‌شود که زندگی لطافت بیشتری پیدا کند و سختی‌ها قابل تحمل‌تر شود به ویژه هنگامی که زندگی اجتماعی چهره خشن و جدی خودش را به انسان نشان می‌دهد و دشواری‌های زیستن و ادامه حیات بر انسان فشار می‌آورد، مردم این نیاز را بیشتر احساس می‌کنند و به همین دلیل در دوره‌هایی مردم به گونه‌ای گسترده‌تر به شوخی و طنز رو می‌آورند و آثاری در قالب‌های مختلف از جمله لطیفه پدید می‌آورند که زبان به زبان نقل می‌شود.

طنز همچنین نقش مهمی در بیان مشکلات اجتماعی دارد که خود زمینه‌ای برای آگاهی یافتن مردم و ایجاد اصلاح در جامعه خواهد شد. طنز بیان واقعیات جامعه است که گاه نمی‌شود به صورت مستقیم و جدی بیان کرد.

* دفتر طنز حوزه هنری چه نقشی در گسترش طنز دارد؟

در حال حاضر یکی از مراکزی که به طور جدی‌تر طنز را دنبال می‌کند، دفتر طنز حوزه هنری است. این دفتر، نقش خوبی در کشف استعدادهای طنز و ایجاد زمینه برای روی آوردن این استعدادها به کار طنز دارد.

* برگزاری جشنواره طنز مکتوب چه نقشی در گسترش طنز دارد؟

برگزاری جشنواره‌ها یکی از کارهای لازم است تا استعدادها کشف و شناخته شوند و حتی این استعدادها خودشان را کشف کنند.

جشنواره‌ها، انگیزه‌ها را تحریک می‌کنند و بالا می‌برند و مرجعی هستند برای اینکه استعدادها، زمینه‌های وجودی و کار خودشان را جدی‌تر دنبال کنند.

* به نظر شما راه‌های گسترش بیشتر طنز در جامعه چیست؟

برای اینکه طنز در جامعه گسترش بیشتری پیدا کند و جایگاه خودش را بهتر به دست بیاورد، می‌توان کارهای مختلفی انجام داد. مثلا می‌توان شب‌های شعر طنز را راه‌اندازی کرد یا جشنواره‌های طنز را به استان‌های مختلف برد.

چاپ آثار در خور طنز از شاعران طنزپرداز و به ویژه جوان‌ترها هم کمک خوبی خواهد کرد تا مقوله طنز در جامعه بهتر گسترش پیدا کند.

در این میان نقش رسانه‌ها را هم در تولید طنز فاخر و وزین نباید از یاد برد. آسیب‌شناسی طنز و جلوگیری از افتادن طنز به ورطه هزل و هجو و آثار سخیف یکی از کارهایی است که طنز واقعی را گسترش خواهد داد.

امنیت خاطر طنزپردازان از دیگر مواردی است که به گسترش طنز کمک می‌کند، ایجاد سعه صدر همگانی در جامعه و نقدپذیری همه افراد در ایجاد این امنیت خاطر مؤثر است.

هفتمین جشنواره طنز مکتوب 25 و 26 شهریور ماه با حضور طنزپردازان جوان و پیشکسوت کشور در تهران برگزار می‌شود و اثر این شاعر یزدی به مرحله نهایی این جشنواره راه یافته است.

انتهای پیام/خ20/گ1003

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول