به گزارش خبرگزاری فارس،اولین آزمایشگاه ارزیابی حسی روغن زیتون کشور روز گذشته طی مراسمی در رودبار با حضور معاونین وزیر جهاد کشاورزی، فرماندار شهرستان رودبار و رئیس و دیگر مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، همچنین جمعی از کسبه و تجار و اعضای شورای شهر شهرستان رودبار افتتاح شد.
این پروژه که در سال 1390 و با اعتبار استانی به مبلغ 900 میلیون ریال آغاز شدهبود،از روز گذشته آماده بهرهبرداری گردید.
اولین آزمایشگاه ارزیابی حسی روغن زیتون کشور در مساحت 100 مترمربع شامل اطاق پانل، اطاق نمونهگیری، اطاق رئیس پانل و آطاق آزمایشگاه پشتیبان راهخاندازی شدهاست.
با توجه به آلودهبودن روغنهای زیتون به انواع مخمرهای هوازی و بیهوازی و سایر آلودگیها و با توجه به تقلبهای معمول که از طریق آزمایشات شیمیای نمیتوان به آنها دست یافت این آزمایشگاه توان ارزیابی کیفیت روغن زیتون را به صورت تخصصی و حتی با حضور کارشناسانی که دورههای بینالمللی را سپری نمودهاند، فراهم میآورد.
در حال حاضر شرط معامله یا تجارت روغن زیتون بین اتحادیه اروپا و شرکتهای آمریکایی برای خرید روغن زیتون داشتن کارنامه ارزیابی حسی است.
ارزیابی حسی از سال 2000 در اروپا شروع شد و با توجه به عضویت ایران در شورای بینالمللی زیتون کارشناسان ایرانی با سپری نمودن دورههای تخصصی به این توان فنی دست یافتهاند.
سوریه از سال 2007 دارای ارزیابی حسی روغن زیتون بوده و با معرفی روغن خود به تجارت بینالمللی توانست حدود 5 درصد بازار جهانی روغن زیتون را (27 میلیارد دلار) به خود اختصاص دهد.
با احداث اولین آزمایشگاه ارزیابی حسی روغن زیتون کشور،امید است صنعت روغن زیتون دچار تحول و پیشرفت شده و روغن زیتون در داخل کشور با کیفیت بالایی تولید شود.
انتهای پیام/