اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

تلاش انگلیس برای میانجیگری میان ترکیه و رژیم صهیونیستی

خبرگزاری فارس: دولت انگلیس در ماه‌های اخیر تلاش خود برای میانجیگری در راستای بهبود مناسبات ترکیه و رژیم صهیونیستی را بیشتر کرده است.

تلاش انگلیس برای میانجیگری میان ترکیه و رژیم صهیونیستی

به گزارش فارس، روزنامه صهیونیستی هاآرتص در شماره دیروز خود نوشت که دولت انگلیس به ریاست دیوید کامرون در هفته های اخیر به دنبال میانجیگری در بهبود مناسبات ترکیه و رژیم صهیونیستی از طریق انتقال پیام‌های بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل و رجب طیب اردوغان همتای ترک وی شده است.

این روزنامه به نقل از یک صهیونیست عالی رتبه نوشت که انگلیس هنوز به روش مناسبی برای از بین بردن شکاف میان تل‌آویو و آنکارا و عذرخواهی که  ترکیه اصرار به انجام آن دارد، نرسیده است، البته سفارت انگلیس در تل آویو واکنش نسبت به این خبر را رد کرده و دفتر ریاست کابینه اسرائیل نیز به همین ترتیب پاسخی به این اخبار نداده است.

هاآرتص نوشت که انگلیس و آمریکا از زمان بروز اختلافات که از دو سال قبل  در پی حمله صهیونیست ها به کشتی مرمره روی داد، تلاش زیادی برای بازگرداندن روال مناسبات آنها به حالت قبل یا کاستن از تشدید اختلافات کرده اند، این تلاش ها بویژه در ماهای اخیر که بحث حمله به سوریه جدی تر دنبال می شود و بخصوص از سوی انگلیس افزایش پییدا کرده است.

دولت های آمریکا و انگلیس معتقدند که بحران در سوریه مواضع مشترکی را میان ترکیه واسرائیل ایجاد کرده تا آنها به بحران فیمابین پایان دهند، آنها معتقدند که بهبود مناسبات میان دو طرف می تواند به هماهنگی های بیشتر امنیتی وسیاسی میان دو همسایه مهم سوریه منجر شود.

هاآرتص تصریح کرد که کامرون در روز 22 ژولای با نتانیاهو تماس گرفته و در حالیکه در آن زمان اعلام شد که این تماس در مورد عملیات تروریستی علیه گردشگران صهیونیست در بلغارستان و بازیهای المپیک بوده است، اما این روزنامه فاش کرد که مناسبات ترکیه و اسرائیل در این گفتگو مورد بررسی قرار گرفته است.

کامرون از دیدار قریب الوقوع خود با رجب طیب اردوغان در جریان مراسم افتتاحیه بازیهای المپیک به نتانیاهو گفت و از وی خواست تا اگر پیامی برای اردوغان دارد، به او بدهد.

در همین راستا در 27 ژولای اردوغان و کامرون با هم دیدار کردند، بیانیه مشترک دیدار، بررسی اوضاع سوریه را محور مذاکرات معرفی کرد، اما به بررسی مناسبات ترکیه با اسرایل که از حمله محورهای مذاکرات بود هیچ اشاره ای نکرد.

البته یک منبع ارشد صهیونیست اعلام کرده است که این تلاش ها تاکنون هیچ نتیجه ای نداشته است، اما همچنان ادامه دارد، بر اساس اعلام این منبع اردوغان همچنان بر عذرخواهی اسرائیل به علت اتفاق کشتی مرمره اصرار دارد و معتقد است که تل آویو باید خسارت های قربانیان این حادثه را پرداخت کند. در مقابل نتانیاهو، آویگدور لیبرمن وزیر خارجه و موشه یعلون معاون نخست وزیر اصرار دارند که عذرخواهی را رد کنند.

در نقطه مقابل ایهود باراک وزیر جنگ و دان مریدور وزیر امور اطلاعاتی رژیم صهیونیستی هستند که از نتانیاهو می‌خواهند که به بحران روابط با ترکیه پایان دهند و آن را نیاز امنیتی اسرائیل می‌دانند.

یک روز بعد از تماس تلفنی کامرون با نتانیاهو، وی تعدادی از روزنامه نگاران ترک را به دفتر کار خود دعوت کرد، وزارت خارجه رژیم صهیونیستی نیز چندین دیدار میان روزنامه نگاران ترک و مقامات صهیونیست برگزار کرد، نتانیاهو در این دیدار بر مناسبات تاریخی میان دو طرف تاکید کرده و گفت که منافع مشترک زیادی بین این دو کشور وجود دارد.

انتهای پیام/ص

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول