اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در مکزیک:

ایران در ماه به ازای هر نفر کم‌تر از یک بشکه نفت دارد

خبرگزاری فارس: سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در مکزیک گفت: با فرض اینکه درآمد نفت صادراتی را خرج هیچ یک از ضرورت‌های کشور نکنیم و آن را به طور مساوی بین 75 میلیون نفر تقسیم کنیم، در ماه به ازای هر نفر کم‌تر از یک بشکه نفت داریم.

ایران در ماه به ازای هر نفر کم‌تر از یک بشکه نفت دارد

به گزارش خبرگزاری فارس از خرم‌آباد، محمد حسن قدیری ابیانه صبح امروز در جمع اساتید و دانشجویان دانشگاه پیام‌نور لرستان گفت: متأسفانه مصرف کالای خارجی به عنوان نشانه شخصیت اجتماعی افراد تبدیل شده است و استعمار کار فرهنگی بسیار هوشیارانه اما شیطانی روی این مهم انجام داده و فرهنگ خرید کالای خارجی را در کشورمان نهادینه کرده است.

وی افزود: افزایش مالیات می‌تواند موجب افزایش خدمات شود، ولی فرهنگ مالیات دادن در کشور هنوز نهادینه نشده است.

سفیر سابق ایران در کشورهای مکزیک و استرالیا یادآور شد: استراتژی دانشگاه و آموزش و پرورش باید تربیت نیروهای کارآفرین باشد که متأسفانه در ایران این استراتژی دانشگاه و آموزش و پرورش ما نیست، چرا که آنچه موجب پیشرفت در جهان شده و اسلام هم روی آن تاکید دارد این است که کار بهترین تفریح است، در حالی که در ایران می‌گوییم بهترین کار تفریح است.

وی افزود: صادرات نفت ایران هر روز 2 میلیون و 300 هزار بشکه و در ماه 69 میلیون بشکه است، با فرض اینکه درآمد نفت صادراتی را خرج هیچ یک از ضرورت‌های کشور نکنیم و آن را به طور مساوی بین 75 میلیون نفر تقسیم کنیم در ماه می‌شود به ازای هر نفر کم‌تر از یک بشکه، بعد این همه می‌گوییم درآمد نفتی بالایی داریم.

سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا اضافه کرد: در بودجه سال 90 که قیمت نفت را 81.5 دلار پیش‌بینی کرده بودیم یک رقم درشتی درآمد که هر کسی در خواندن آن مشکل پیدا می‌کرد، ولی اگر همین رقم را تقسیم بر 75 میلیون نفر جمعیت ایران کنیم و آن را تقسیم بر 12 ماه کنیم به ازای هر نفر 63 هزار تومان می‌شود، حالا می‌توانیم بگوییم 63 هزار تومان را دولت چگونه هزینه می‌کند.

قدیری ابیانه اضافه کرد: براساس یک تصور مبتنی بر توهم، مردم تصور می‌کنند، که دولت بودجه کلانی در اختیار دارد و هر کاری می‌تواند انجام دهد بنابراین یکی از شعارهایی که در جامعه می‌شنویم این است که مردم تلاش می‌کنند که مشکل خود را به گوش مسئولان برسانند و وقتی مشکل آنها را دولت حل نمی‌کند، این موضوع پیش می‌آید که دولت درآمد زیادی دارد و مشکلات مردم را حل نکرده است.

وی با اشاره به این که همه برای دولت نقش بسیار پررنگ و برای خود نقش کم رنگی را قائل هستند، متذکر شد: همه به دنبال این هستند که به نوعی به منابع دولت دست پیدا کنند، که نمونه این ادعا کارخانجات هستند، چرا که در همه جای دنیا کارخانجات ایجاد می‌شوند برای اینکه به بودجه دولت کمک کنند، اما در کشور ما کارخانجات دست بگیرشان از دولت، از همه بزرگ‌تر است و پر سر و صداتر هستند، از طرفی در همه دنیا کارخانجات به دولت مالیات می‌دهند اما در ایران کارخانجات از دولت کمک می‌خواهند، چرا، چون درآمد نفت هست و باید سهمی هم به آنها برسد.

قدیری ابیانه بر ضرورت ایجاد تغییر در سیستم آموزشی کشور تاکید کرد و گفت: استراتژی آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها تربیت نیروهای کارآفرین نیست و دانشجوی فارغ‌التحصیل ما در بهترین حالت به دنبال این است که کاری با توجه به رشته تحصیلی‌اش پیدا کند، این در حالی است که دانشجویی که دولت برای تحصیلش در دانشگاه دولتی 3 میلیون تومان در مقطع کارشناسی هزینه می‌کند، باید خود را بخشی از راه‌حل بداند و برای چندین نفر شغل ایجاد کند نه اینکه در انتظار ایجاد شغل برای خود باشد.

در این مراسم که با حضور اساتید دانشگاه پیام‌نور لرستان برگزار شد، کتاب «عوامل و موانع فرهنگی کار، تولید و پیشرفت» تألیف محمدحسن قدیری‌ابیانه رونمایی شد.

انتهای پیام/و10/ط4000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول