محمدعلی کیخا امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زاهدان اظهار داشت: سالانه بیش از 115 هزار تن موز از باغات موز سطح استان برداشت و روانه بازار مصرف میشود.
وی افزود: این میزان محصول از سطح 5 هزار هکتار سطح زیر کشت که بیشتر ارقام تولیدی والری، دوارف کاوندیش تجاری و پرمحصول هستند، برداشت و روانه بازار میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان بیان کرد: متوسط تولید محصول موز در هر هکتار 30 تن است.
کیخا خاطرنشان کرد: تولید این محصول در تمام فصول سال، از ویژگیهای مهم آن در استان سیستان و بلوچستان است.
وی به ویژگیهای میوه موز اشاره کرد و گفت: از ویژگیهای مهم این محصول، سالم و ارگانیک بودن محصول تولیدی موز استان به دلیل شرایط ویژه آب و هوایی استان و مصرف کم سموم شیمیایی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان ادامه داد: به منظور توسعه باغات موز استان، کار جایگزینی ارقام اصلاح شده و پر محصول به جای ارقام غیر تجاری و محلی، اجرای سیستم آبیاری تحت فشار، تامین نهال کشت بافت و توزیع آن به صورت رایگان و یارانهای در دست اقدام است.
کیخا تصریح کرد: از مناطق عمده تولید محصول موز، شهرستانهای چابهار، سرباز، نیکشهر هستند که محصول موز آنها به استانهای مختلف از جمله تهران، مشهد و اصفهان عرضه میشود.
وی به سطح زیر کشت محصولات باغی، شیلاتی و غیره در استان اشاره کرد و افزود: سطح زیر کشت این محصولات در استان نزدیک به 3 میلیون و 400 هزار تن است که توسط 196 هزار بهرهبردار انجام میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان عنوان کرد: در حال حاضر، کل اراضی قابل کشت در سطح استان، 409 هزار هکتار است.
کیخا گفت: 21 نهالستان در سیستان و بلوچستان فعال است به طوری که در بحث تولید نهال به خودکفایی رسیدهایم.
وی بیان کرد: در طول سال، 4 میلیون اصله نهال در دست تولید داریم که علاوه بر تامین نیاز خود استان به سایر استانهای کشور نیز ارسال میشود.
انتهای پیام/صا10/ض1002