اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

نامشخص

اندیشکده هوور: عربستان در تقابل غرب با ایران دو پهلو رفتار می‌کند

خبرگزاری فارس: یک اندیشکده آمریکایی معتقد است تأمل و درنگ عربستان از شرکت در تحریم نفت ایران یعنی مخالفت این کشور با حمایت بی قید و شرط آمریکا از اسرائیل و این مسأله مشکلات بزرگی را سر راه راهبرد کنونی دولت اوباما می‌گذارد.

اندیشکده هوور: عربستان در تقابل غرب با ایران دو پهلو رفتار می‌کند

به گزارش فارس، اندیشکده «هوور» با اشاره به عقب‌نشینی عربستان از موضع خود در قبال برخورد آمریکا و اسرائیل با ایران دلیل این اقدام مقامات سعودی را بالا گرفتن بحث ایران میان آمریکا و رژیم صهیونیستی دانست. «کوری شاکه» در این مقاله می‌نویسد اگر این عقب‌نشینی عربستان نشانه تزلزل این کشور در حمایت از آمریکا در تحریم ایران باشد، آن‌گاه آمریکا با مشکلات بزرگی مواجه خواهد شد.

* تعهد عربستان به تأمین نیازهای نفتی خریداران نفت ایران

یکی از پیشرفت‌های مهم در سیاست «فقط تحریم» دولت اوباما درباره ایران این است که عربستان اکنون تضمین کرده تا نیازهای همه خریداران نفت ایران را تأمین کند؛ عربستان تنها کشوری است که می‌تواند از پس این ادعا برآید. این باعث شده تا خریداران، با اطمینان خاطر قراردادهای نفتی خود را با ایران لغو کنند و در عین حال بدانند که نیازهایشان [توسط عربستان] برطرف می‌شود.

* برخی کشورهای اروپایی پیشاپیش به استقبال تحریم نفت ایران رفتند

تعهد عربستان، برای متقاعد کردن کشورهای اتحادیه اروپا به لغو خریدهای نفتی خود از ایران، ضروری بود. کشورهای اروپایی جزء بزرگ‌ترین خریداران نفت ایران هستند و بزرگ‌ترین خریداران از میان این کشورها نیز همان کشورهایی هستند که اکنون متزلزل‌ترین وضعیت اقتصادی را دارند. ایتالیا و اسپانیا با وجود نگرانی‌های اقتصادی خود و با آن که مدت تعیین شده برای لغو قراردادهای نفتی با ایران تا ماه ژوئن ادامه دارد، از همین حالا به ترتیب 12 درصد و 37 درصد خرید خود را کاهش داده‌اند.

* اجتناب عربستان از دخالت در تحریم نفت ایران

اما به نظر می‌رسد وزیر نفت عربستان از تعهد کشورش به جایگزین کردن نفت ایران عقب‌نشینی و، به گزارش «وال‌استریت ژورنال»، اعلام کرد که عربستان نیازهای مشتریانش به نفت بیش‌تر را تأمین خواهد کرد؛ اما «نمی‌خواهد در سیاست‌های پشت تحریم دخالت داشته باشد.»

* سابقه واضح عربستان در حمایت از تحریم و حتی تهدید به جنگ علیه ایران

تغییر موضع عربستان درباره ایران چه دلیلی دارد؟ گزارش‌های خبری این موضع‌گیری عربستان را به دلیل نشست آینده تولیدکننده‌های نفت می‌دانند که ایران نیز در آن حضور دارد و کشورهای تولید کننده نفت در آن درباره سقف تولید خود مذاکره می‌کنند؛ اما ممکن نیست این دلیل موضع‌گیری عربستان باشد. عربستان مدت‌ها است هم از تحریم‌ها و هم از تهدید به حمله نظامی علیه ایران حمایت می‌کند. آن سند به یاد ماندنی را به خاطر بیاورید که از اسناد دیپلماتیک آمریکا افشا شد و عربستان در آن به آمریکا گفته بود «سر مار را ببرید».

* اگر موضع اخیر عربستان نشانه پایان حمایت این کشور از تحریم علیه ایران باشد، سیاست تحریم ایران با مشکلات بزرگی مواجه خواهد شد

این که اوباما به این نتیجه رسید که باید گزینه پذیرش ایران هسته‌ای را رد کند، با سیاست‌های عربستان در تضاد نیست؛ اما مشکل عربستان سعودی احتمالاً آن‌جا است که می‌بیند بحث درباره ایران تا چه حد بین آمریکا و اسرائیل بالا گرفته و علنی شده است. عربستان (و سایر کشورهای عربی) چندین مرتبه اعلام کرده‌اند که اگر اسرائیل بخواهد به تأسیسات هسته‌ای ایران حمله کند، آن‌ها اعتراضی نخواهند کرد؛ اما شرایط کنونی بسیار مهم است؛ زیرا این کشورها دارند در حمایت‌های سیاسی خود حتی از تحریم‌ها نیز تأمل می‌کنند. شاید آمریکا اکنون به مرحله‌ای رسیده باشد که عربستان حاضر نباشد گام دیگری را با این کشور بردارد؛ و این باعث مشکلات بزرگی سر راه راهبرد کنونی دولت اوباما می‌شود.

انتهای پیام/100593/ج.ص

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول