اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

استاندار سیستان ‌و بلوچستان:

33 درصد از اراضی سیستان ‌و بلوچستان بیابان است

خبرگزاری فارس: استاندار سیستان ‌و بلوچستان گفت: 33 درصد از اراضی استان سیستان ‌و بلوچستان را بیابان تشکیل می‌دهد.

33 درصد از اراضی سیستان ‌و بلوچستان بیابان است

به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان به نقل از روابط عمومی استانداری سیستان ‌و بلوچستان، علی‌محمد آزاد در مراسم بهره‌برداری از طرح‌های آبخیزداری سیستان و بلوچستان اظهار داشت: حفظ و صیانت منابع طبیعی کشور به ارتقای فرهنگ عمومی جامعه و جلب مشارکت مردمی بستگی دارد.

وی افزود: منابع طبیعی ثروت ملی هر کشور است که به ملت‌های طول تاریخ و نسل‌های آینده تعلق دارد.

آزاد بیان کرد: با توجه به رشد روزافزون جمعیت، توسعه شهرها، رشد تکنولوژی و شرایط حاکم بر تأمین نیازهای حیاتی همچون آب، خاک و هوا، نقش زیرساختی منابع طبیعی به ویژه درختان در تأمین نیازهای اولیه برای استمرار حیات و توجه ویژه به امر حفاظت، احیای توسعه و بهره‌برداری اصولی از درختان در اولویت برنامه‌های دولت‌ها قرار گرفته است.

وی ادامه داد: حفاظت از منابع طبیعی سبب کنترل سیلاب، ریزگردها، کاهش تأثیر تغییرات اقلیمی، کنترل رانش‌ها و لغزش‌ها، کاهش خشکسالی، حفظ آب و خاک و در نهایت کاهش بلایای متعددی خواهد شد.

آزاد بیان کرد: اهمیت آبخیزداری زمانی مشخص می‌شود که بدانیم در وضعیت فعلی حدود 255 شهر و 8 هزار و 650 پارچه آبادی، یک‌میلیون هکتار از اراضی، قنوات و راه‌های ارتباطی در معرض خطر سیل قرار دارند و هر 150 هزار هکتار فعالیت آبخیزداری می‌تواند 30 تا 50 درصد خطر سیل را کاهش دهد.

استاندار سیستان و بلوچستان ایجاد عزم ملی برای احیای منابع طبیعی تجدید شونده، توسعه پوشش گیاهی برای حفاظت و افزایش بهره‌وری مناسب، سرعت بخشیدن به روند تولید این منابع، ارتقا بخشیدن به فرهنگ عمومی و جلب مشارکت مردم، شناسایی و حفاظت منابع آب و خاک و ذخایر ژنتیکی گیاهی و جانوری را از سیاست‌های مورد تأیید و تأکید در این بخش عنوان کرد که باید دستگاه‌های مربوطه در زمینه تقویت آن تلاش کنند.

نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان با اشاره به داشته‌های استان در بخش منابع طبیعی بیان داشت: این استان با توجه به قرار گرفتن روی کمربند اقلیم خشک و بیابانی کره زمین، سرشار از منابع غنی و متنوع طبیعت است.

استاندار افزود: 6 میلیون و 300 هزار هکتار از اراضی سیستان و بلوچستان معادل 33 درصد سطح استان را بیابان تشکیل داده اما از سوی دیگر نزدیک به 18 میلیون هکتار آن در حوزه‌های وسیع آبخیزداری قرار گرفته که تنوع اقلیمی در آن سبب رشد و نمو یک‌هزار و 300 گونه گیاه صنعتی و دارویی شده است.

وی با یادآوری عوامل مخرب فرسایش خاک و هجوم شن‌های روان به ویژه در شمال استان و سیلاب‌های ویرانگر و اینکه دولت اقدامات مهمی را در این راستا انجام داده، غرس درخت توسط مردم را از دیدگاه پیامبر عظیم‌الشأن اسلام و ائمه معصومین (ع) و نیز حفظ منابع ملی بسیار مهم توصیف کرد و از تمامی اقشار مختلف مردم به ویژه جوانان خواست تا در این روزها با غرس حداقل یک نهال به طبیعت کمک کنند.

آزاد یادآور شد: اکنون با کارهای انجام شده مدیریت خوبی در زمینه استحصال آب در این خطه انجام شده است که دستگاه‌های مربوطه برای رشد و توسعه فضای سبز استان باید بهترین برنامه‌ریزی را داشته باشند.

گفتنی است: افتتاح 221 پروژه آبخیزداری و آبخوانداری 32 استان کشور با حضور رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری، معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی و مسئولان سیستان‌ و بلوچستان با بهره‌برداری از طرح‌های آبخیزداری سیستان ‌و بلوچستان آغاز شد.

انتهای پیام/صا30/گ2000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول