اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

استاندار سیستان‌ و بلوچستان خبر داد

راه‌آهن کرمان ـ زاهدان مسیری برای تحول شرق کشور

خبرگزاری فارس: استاندار سیستان‌ و بلوچستان گفت: راه‌اندازی راه‌آهن کرمان ـ زاهدان مسیری برای تحول شرق کشور محسوب می‌شود

راه‌آهن کرمان ـ زاهدان مسیری برای تحول شرق کشور

به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان، به نقل از روابط عمومی استانداری سیستان ‌و بلوچستان علی آزاد اظهار داشت: با بهره‌برداری از خط ریلی کرمان‌ ـ بم ـ زاهدان خطوط ریلی شرق آسیا از سنگاپور به اروپا که تا کشور فرانسه امتداد دارد، متصل شد.

علی محمد آزاد افزود: این مسیر، شبکه ریلی جنوب شرق آسیا و شبه قاره‌هند را از طریق شهر زاهدان به خطوط راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران متصل کرده است.

وی بیان کرد: راه‌آهن کرمان ـ بم ـ زاهدان کریدور ترانزیتی جنوب شرقی آسیا ـ اروپا را از طریق اتصال ریلی کرمان به مرز رازی و شبکه راه‌آهن ترکیه، از طریق مرز جلفا به شبکه راه‌آهن جمهوری آذربایجان و از طریق مرز سرخس به شبکه راه‌آهن ترکمنستان متصل می‌کند.

علی محمد آزاد بیان داشت: فعال شدن این خط ریلی این امکان را برای تجار و بازرگانان فراهم کرد تا کالاهای خود را در مسیر اروپا و آسیای میانه و آسیای جنوب شرقی جابه‌جا کنند.

آزاد بیان کرد: این مسیر ریلی موجب صرفه‌جویی در انرژی، کاهش ترافیک جاده‌ها، ایجاد اشتغال در شرق و جنوب شرقی کشور، اتصال شهر زاهدان از طریق مرز رازی به شبکه راه‌آهن ترکیه، محرومیت‌زدایی و توسعه اقتصادی سیستان و بلوچستان و کرمان می‌شود.

وی گفت: راه‌اندازی قطار کرمان ـ زاهدان همچنین به لحاظ جابه‌جایی سوخت و حمل کالا بسیار مؤثر واقع و سبب صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود.

نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان در تشریح عملیات اجرایی راه‌آهن کرمان ـ زاهدان گفت: اجرای این پروژه بزرگ به طول 546 کیلومتر در سال 1373 آغاز شد.

وی افزود: طبق نخستین موافقتنامه، خاتمه اجرای طرح سال 1381 تعیین شده بود که به علت اندک بودن اعتبارات طرح، سال خاتمه به 1385 تغییر داده شد و پس از گذشت 13 سال با اعتبار 800 میلیارد ریال به سبب فقدان تخصیص به موقع اعتبارات، تا سال 1385 فقط 30 درصد پیشرفت اجرایی داشت.

وی بیان کرد: در دور نخست سفر هیئت دولت نهم به سیستان و بلوچستان، برای تسریع در این پروژه اعتبار قابل توجهی اختصاص یافت و عملیات اجرایی آن سرعت گرفت تا در خرداد ماه 1388 با اعتبار هزینه شده بیش از 4 هزار میلیارد ریال که بیش از 3 هزار میلیارد ریال آن در دولت نهم هزینه شده بود، به بهره‌برداری رسید.

استاندار سیستان و بلوچستان بیان داشت: با ساخت و تکمیل خط آهن کرمان ـ زاهدان طرح راه‌اندازی قطار اکو و اتصال کشور پاکستان از طریق شبکه ریلی ایران به کشور ترکیه، اروپا و آسیای مرکزی در نشست سران عضو سازمان اکو در تهران مصوب شد.

وی افزود: قطار بین‌المللی اکو در مرداد ماه سال 1388 همزمان با سالروز استقلال کشور پاکستان به طور آزمایشی راه‌اندازی و در پنجم مرداد از مرز میرجاوه وارد خاک جمهوری اسلامی شد و یک‌روز بعد طی مراسمی زاهدان را به مقصد ترکیه ترک کرد.

آزاد بیان کرد: راه‌اندازی این قطار که به عنوان یک حرکتی مناسب از سوی پاکستان بود موجب تقویت ارتباطات سه کشور همسایه و دوست ایران، پاکستان و ترکیه می‌شود و به طور قطع در توسعه تجاری و اقتصادی سه کشور تأثیر بسزایی دارد و هزینه و زمان حمل و نقل و ترانزیت کالا را به طور محسوسی کاهش می‌دهد.

آزاد اضافه کرد: با حرکت این قطار که حامل کانتینر از مبدأ اسلام‌آباد به مقصد ایران و ترکیه بود، کار بررسی ترانزیت کالا در کریدور بین‌المللی شرق به غرب ایران انجام و شبکه ریلی کشورهای آسیای جنوب شرق از طریق شبکه ریلی جمهوری اسلامی ایران به شبکه کشورهای اروپایی متصل شد.

آزاد افزود: طول مسیر ریلی از اسلام‌آباد تا استانبول 6 هزار و 500 کیلومتر است که 2 هزار و 700 کیلومتر آن در جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.

وی ادامه داد: با راه‌اندازی خط ریلی کرمان ـ زاهدان کار ترانزیت کالا میان کشورهای آسیای جنوب شرق و کشورهای اروپایی به جای حمل و نقل دریایی که به مدت 30 روز از طریق اقیانوس هند انجام می‌شد، در کمتر از 15 روز انجام می‌گیرد که برآورد سالانه آن، حمل و جابه‌جایی بیش از 8 میلیون تن کالا از طریق شبکه ریلی ایران بین کشورهای آسیای جنوب شرقی، آسیای میانه و اروپاست.

استاندار سیستان ‌و بلوچستان گفت: همچنین نخستین قطار مسافربری در مسیر زاهدان- تهران در اسفند ماه 1389 به صورت هر هفته یک رام قطار راه‌اندازی شد و در اردیبهشت ماه 1390 تعداد قطارهای مسافری به دو رام در هفته افزایش یافت و در تیرماه امسال این قطار روزانه شد.

وی گفت: نخستین قطارهای باری حامل سیمان و گاز مایع پارسال در خط ریلی کرمان ـ زاهدان راه‌اندازی شد و با ساخت خط فرعی انبار نفت زاهدان حجم انبوهی از فرآورده‌های نفتی توسط شبکه ریلی حمل خواهد شد.

آزاد افزود: راه‌آهن چابهار ـ زاهدان ـ مشهد به طول هزار و 330 کیلومتر از دیگر خدمات و مصوبات سفرهای استانی دولت دهم به استان است.

استاندار سیستان‌ و بلوچستان افزود: با ساخت این خط‌ آهن و ایجاد کریدور بین‌المللی شمال ـ جنوب ارتباط ریلی کشورهای افغانستان و جمهوری‌های آسیای میانه به آب‌های آزاد برقرار شده و افزون بر افزایش روابط اقتصادی و سیاسی سبب افزایش حجم مبادلات و ترانزیت کالا در کشورهای دوست و همسایه خواهد شد.

 

* آمادگی راه‌آهن زاهدان برای ترانزیت کالا بین کشورهای اروپا و آسیای جنوب شرقی

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: راه‌آهن زاهدان ـ کرمان آمادگی ترانزیت کالا بین کشورهای اروپایی و آسیای جنوب شرقی و صادرات و واردات از ایران به کشورهای همسایه را دارد.

آزاد افزود: با راه‌اندازی خط ریلی زاهدان ـ بم که از مدتی پیش فعال شده است، قطارهای باری در مسیر کرمان  ـ زاهدان و ترکیه ـ پاکستان تردد می‌کنند.

وی بیان داشت: با فعال شدن این خط ریلی تجار و بازرگانان می‌توانند کالاهای خود را در مسیر اروپا و آسیای میانه و آسیای جنوب شرقی جابجا کنند.

نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان بیان کرد: راه‌آهن زاهدان ـ کرمان حلقه مفقوده ارتباط ریلی کشورهای اروپا، آسیای میانه، آسیای جنوب شرقی، شبه قاره هند و کشورهای عضو اکو را به هم متصل کرده است.

وی افزود: همچنین راه‌آهن زاهدان ـ کرمان براساس قراردادهای مشخص، آمادگی حمل گندم در مسیر سیستان و بلوچستان به سایر استان‌ها را دارد.

راه‌آهن زاهدان ـ کرمان اکنون آمادگی کامل دارد تا با قیمتی ارزانتر از نرخ‌های سایر نقاط کشور کالاهای تجار، بازرگانان و عموم هموطنان را از زاهدان به دیگر نقاط کشور یا برعکس حمل کند.

 انتهای پیام/صا30/گ2000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول