اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  سلامت

تحقیقات جدید ثابت کرد

آلزایمر مانند سرطان بین سلولهای عصبی گسترش می‌یابد

خبرگزاری فارس: تحقیقات جدید ثابت کرد که بیماری آلزایمر همانند عفونت یا سرطان از یک سلول عصبی به سلول دیگر گسترش می‌یابد.

آلزایمر مانند سرطان بین سلولهای عصبی گسترش می‌یابد
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از پایگاه خبری هلث دی نیوز آمریکا، پژوهشگران دانشگاه کلمبیا در جریان تحقیقات خود دریافتند که نوع پروتئین غیرطبیعی تشکیل شده در مغز بیماران آلزایمری از یک منطقه شروع و در طول سطح سلولها گسترش می یابد.

پژوهشگران گفتند: این کشف می‌تواند بر شیوه تحقیقات در آینده و ایجاد شیوه‌های درمانی برای این بیماری موثر باشد.

خانم کارن داو تهیه کننده اصلی تحقیقات گفت: این تحقیقات عرصه جدیدی را در بیولوژیک در زمینه بیماری آلزایمر باز می‌کند و ما اکنون مجموعه اهدافی داریم که به احتمال زیاد ما را قادر می‌سازد تا برای آن دارو بسازیم.

وی گفت: یکی از این گزینه‌ها دستیابی به یک واکسن درمانی است که قادر است روند گسترش آلزایمر را قبل از رسیدن به مرحله زوال عقل متوقف کند.

این پژوهشگر تصریح کرد: درمان‌های آینده تلاش خواهد کرد که از گسترش این پروتئین عامل بیماری آلزایمر از یک سلول به سلول دیگر جلوگیری کند که این امر به نوبه خود جلوی تشدید این بیماری را خواهد گرفت.

ییماری آلزایمر یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که به تدریج توانایی های ذهنی بیمار تحلیل می‌رود. بارزترین تظاهر زوال عقل اختلال حافظه است. اختلال حافظه معمولاً به تدریج ایجاد شده و پیشرفت می‌کند.

در ابتدا اختلال حافظه به وقایع و آموخته‌های اخیر محدود می‌شود ولی به تدریج خاطرات قدیمی هم آسیب می‌بینند. بیمار پاسخ سوالی را که چند لحظه قبل پرسیده است فراموش می‌کند و مجدداً همان سؤال را می‌پرسد. بیمار وسایلش را گم می‌کند و نمی‌داند کجا گذاشته است و در خرید و پرداخت پول دچار مشکل می‌شود و نمی‌تواند حساب دارائیش را نگه دارد.

بیمار به تدریج در شناخت دوستان و آشنایان و نام بردن اسامی آنها نیز مشکل ایجاد می‌شود و کم کم مشکل مسیر یابی پیدا شده و اگر تنها از منزل بیرون برود ممکن است گم شود.

در موارد شدیدتر حتی در تشخیص اتاق خواب، آشپزخانه، دستشویی و حمام در منزل خودش هم مشکل پیدا می‌کند. بروز اختلال در حافظه و روند تفکر سبب آسیب عملکردهای اجتماعی و شخصی بیمار شده و در نتیجه ممکن است سبب افسردگی، عصبانیت و پرخاشگری بیمار شود.

یکی از مشکلات زوال عقل بروز توهم و هذیان است.

در موارد شدید بیمار برای انجام کارهای اولیه شخصی به کمک نیاز پیدا می‌کند و ممکن است توانایی کنترل ادرار و مدفوع را هم از دست دهد.

بیمار دچار زوال عقل ممکن است در تکلم و یافتن کلمات مناسب مشکل پیدا کند و در نتیجه کم حرف و گوشه گیر شود.

در موارد پیشرفته تر بیمار آگاهیش را نسبت به بیماری از دست داده و نمی‌داند دچار ناتوانی در انجام برخی کارها است و ممکن است کارهای خطرساز انجام دهد و به تدریج ممکن است توانایی حرکتی بیمار هم دستخوش آسیب شده و به طور مکرر تعادلش را از دست داده و زمین بخورد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول