اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل

خبرنگار فارس از دمشق گزارش می‌دهد

مأموریت هیات ناظران اتحادیه عرب در سوریه چالش‌ها و مشکلات در حال تکوین

خبرگزاری فارس: کاهش و متوقف شدن جنگ روانی و رسانه‌ای محور "دوحه ـ ریاض ـ آنکارا" علیه دمشق در این روزها نقش موثر و مهمی در روند موفقیت ماموریت این هیات خواهد داشت.

مأموریت هیات ناظران اتحادیه عرب در سوریه چالش‌ها و مشکلات در حال تکوین
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دمشق، شورای ملی سوریه که ائتلاف مصلحتی از جریانات مانند اخوان المسلمین سوریه، جریان لیبرالیستی " اعلان دمشق" (در سال 2005 تاسیس شد) و شورای نیروهای سکولاریستی سوریه (در 17 سپتامبر 2011 در پاریس پایه‌ریزی شد) است، از همان زمان تاسیس (در15 سپتامبر2011) به دنبال مداخله نظامی و خارجی در خاک سوریه بوده است. 

به اعتقاد رهبران، این معارضه بدون مداخله نظامی و خارجی در قالب حمله ناتو و یا ارتش ترکیه و متحدان منطقه‌ای آن، سقوط بشار اسد و براندازی نظام سیاسی دمشق ناممکن است. این معارضه با حمایت حامیان منطقه ای و فرا منطقه ای همواره سعی و کوشش داشته که پرونده سوریه به شورای امنیت برود تا به بهانه حمایت از شهروندان سوری، زمینه ها و بسترها جهت حمله نظامی و تکرار تجربه لیبی در خاک سوریه مهیا شود.

در پرتو شرایط و اوضاع فوق چالش‌های غیرقابل انکار و مهمی فراروی ماموریت هیات ناظران اتحادیه عرب جهت حقیقت یابی در بحران و رخدادهای سوریه وجود دارد لذا اتحادیه عرب و سوریه جهت موفقیت کار و ماموریت این هیات باید همکاری و هماهنگی تنگاتنگی داشته باشند و کاهش و متوقف شدن جنگ روانی و رسانه ای محور دوحه ـ ریاض ـ آنکارا علیه دمشق در این روزها نقش موثر و مهمی در روند موفقیت ماموریت این هیات خواهد داشت.

در قبال پروتکل و آمدن هیات ناظران و بازرسان اتحادیه عرب معارضه به دو بخش تقسیم شد. یکی معارضه در داخل که به دنبال موفقیت ماموریت این هیات است تا پرونده سوریه به شورای امنیت سازمان ملل نرود و دیگری شورای ملی سوریه که رهبری معارضه در خارج را به عهده دارد و کاملاً با موفقیت و ادامه ماموریت این هیات مخالف است زیرا این شورا از هنگام تاسیس تاکنون به دنبال مداخله خارجی و بین المللی شدن بحران سوریه بوده است.

معارضه سوریه در خارج با ورود و شروع ماموریت ناظران اتحادیه عرب موافق نبوده و جمعه23 دسامبر2011 را به نام جمعه پروتکل مرگ نامگذاری کرد و مواضع تندی در قبال پروتکل و اصل ماموریت هیات ناظران اتحادیه عرب اتخاذ کردند.

این معارضه در قبال اتحادیه عرب و توافق آن با دولت سوریه در خصوص پروتکل اعزام ناظران نیز مواضع انتقادی و حادی داشته و جمعه 16 دسامبر2011 را به نام جمعه "اتحادیه عرب ما را می‌کشد" نام نهادند. اما معارضه در داخل که همواره با مداخله خارجی و نظامی در خاک کشورشان مخالفند، نسبت به ورود هیات ناظران و امضای پروتکل از سوی دولت سوریه استقبال کرد و ابراز امیدواری کرده که ماموریت این هیات موفقیت آمیز بوده تا به حل بحران کشور و رسیدن به اصلاحات و دموکراسی و سقوط کمک شایانی کند.
 
با بررسی موضوع امضای پروتکل اعزام بازرسان از سوی سوریه و اتحادیه عرب و آمدن این هیات به دمشق در اول دیماه 1390، کارکرد و کارنامه یک هفته‌ای آنها به نتایج ذیل نمی رسیم: 

1- معارضه به ویژه شورای ملی سوریه با آمدن این هیات موافق نبوده لذا جمعه دوم دیماه را به نام جمعه پروتکل مردن نامیدند و تمام تحرکات و اظهارات یک هفته این هیات و ریاست آن (ارتشبد محمد احمد مصطفی الدابی که در پونده  دارفور از متهمان اصلی است) مورد انتقاد معارضه در خارج قرار گرفته است.

2- تیراندازی به هیات ناظران از سوی معارضه مسلح خطای کشنده‌ای از سوی معارضه بوده است. لذا ارتش آزاد سوریه (معارضه مسلح مقیم در خاک ترکیه) ریاکارانه اعلام کرد فعلاً در زمان حال کلیه عملیات نظامی از سوی این جریان مسلح و شورشی متوقف و تعطیل شده است.

3ـ دولت سوریه از موفقیت و حقیقت یابی این هیات سودهای سیاسی و مفیدی خواهد برد لذا دمشق با اعضای این هیات کمال همکاری دارد.

انتهای پیام/ق
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول