تولید 4 دستاورد جدید از پسته برای نخستین بار در کشور
خبرگزاری فارس: مدیر مرکز تحقیقات پسته کشور در اردکان از تولید شیر پسته، حلوای پسته، کره پسته و شکلات پسته برای نخستین بار در کشور خبر داد و گفت: از این دستاوردها کره پسته به تولید انبوه رسیده است.
امیرحسین محمدی در حاشیه بازدید از ایستگاه تحقیقات پسته اردکان در گفتوگو با خبرنگار فارس از تولید دستاوردهای جدید از پسته برای نخستین بار در کشور خبر داد و اظهار داشت: در سال جاری چهار دستاورد جدید ارگانیک شامل شیر پسته، حلوای پسته، کره پسته و شکلات پسته توسط محققان مرکز تحقیقات پسته کشور تولید و یک نمونه نیز به تولید انبوه رسیده است.
وی با بیان اینکه ارزش افزوده هر کدام از این محصولات بالای 100 درصد است، خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه قیمت یک کیلو شکلات پسته 185 هزار ریال، یک کیلو کره پسته 300 هزار ریال است.
رئیس موسسه تحقیقات پسته کشور بیان کرد: با توجه به اینکه در تولید هر کیلو کره پسته از 450 گرم پسته استفاده میشود، این دستاورد صرفه اقتصادی فراوانی برای تولیدکنندگان خواهد داشت.
محمدی با ارائه پیشنهادی مبنی بر جایگزینی شیرپسته به جای شیر گاو در مدارس کشور اضافه کرد: شیر پسته از پروتئین و فسفر فوقالعادهای برخوردار است.
وی تصریح کرد: اگر این دستاورد ارگانیک مورد استفاده دانشآموزان قرار گیرد، نسل آینده از بهره هوشی بیشتری برخوردار خواهند بود.
رئیس موسسه تحقیقات پسته کشور با اشاره به رونمایی از این محصولات در سال جاری عنوان کرد: این دستاوردهای کاملا ایرانی به ویژه کره پسته مورد استقبال مردم قرار گرفته و از چند ماه آینده صادرات این دستاورد به چند کشور خارجی آغاز خواهد شد.
محمدی اظهار امیدواری کرد: سرمایهگذاران استان نسبت به سرمایهگذاری بر روی این محصولات که صرفه اقتصادی مطلوبی نیز دارد، اقدام کنند.
وی همچنین از برگزاری یک کلاس آموزشی برای پستهکاران و کشاورزان شهرستان اردکان خبر داد و اظهار داشت: این کلاس آموزشی با هدف تشویق پستهکاران این شهرستان برای تولید پسته ارگانیک و پرهیز آنان نسبت به استفاده از سموم شیمیایی برای دفع آفات پسته در روزهای 9 و 10 بهمنماه در ایستگاه تحقیقات پسته اردکان برگزار میشود.
انتهای پیام/م20